Ja do pielęgnacji twarzy córki stosuję krem Babydream na wiatr i niepogodę.
Ja używam Nivea albo Oillan a czasem Babydream na każdą pogodę Oillan moim zdaniem sprawuje się super
Ja używam Hipp. Jest bardzo delikatny, łatwo go rozsmarować i jest wydajny.
A musisz w ogóle stosowac krem? Jesli dziecko nie ma suchej skóry to nie ma potrzeby jej nawilżać, skóra musi sama się nauczyć byc miekka, przyzwyczajenie do kremu rozleniwia skóre. jeśłi chodzi o wyjscie na dwór, tu już trzeba krem z filtrem na lato, czy zimę. Dobry jest każdy, który wsmarujemy 15 minut przed wyjściem, który ma wysoki filtr i jest dla dzieci w danym wieku.
Ja właśnie nie stosuję kremu do buzi codziennie. Moje córeczki nie mają suchej skóry i nie nawilżam ich codziennie. Oczywiście jak wychodzimy na spacery to smarujemy się zawsze przed wyjściem.
Synek też nie ma problemów z suchą skórą na buzi. Ja też zawsze smaruję buzie synka jak wychodzimy na spacer, a że robimy to prawie codziennie to synek ma ją smarowaną bardzo często. Po kąpieli nie smarujemy buzi.
Ja wybralam Nivea Baby na kazda pogode
Teraz używam Alantan maść lub Alantan dermoline krem półtłusty. Buźkę smaruję codziennie minimum raz, bo Anka ma suchą skórę.
U nas sprawdza się Linoderm Omega jest świetny dla alergików i doskonale sprawdza się w codziennej pielegnacji, a na problemy skórne mamy krem robiony na receptę.
Ja do twarzy dziecka kupuję krem oillan,w sumie dwa w jednym bo jest on tez przeznaczony do ciała.
I jest bardzo wydajny.Szybko sie wchłania,nie pozostawia tłustego filmu na twarzy.
Ja używam do buzi Emolium krem lub Bephanten dermakrem. Smaruje codziennie po kąpieli.
a ja kremik oliatum
Ja do buzi mam inny krem niż balsam do ciała. Jakoś tak jestem nauczona bo sama też nie kremuje sobie twarzy balsamem.
Tak do buzi najlepiej mieć krem a do ciałka balsam lub mleczko. Czasami są kremy do twarzy i do ciała np. Oillan Baby.
Własnie o tym pisałam parę wpisów wcześniej.Dla mnie jest rewelacyjny ten kremik
ja nie smaruję buzi dziecka wcale, nie ma skory suchej, wiec nie widze potrzeby, dopiero na słoneczko będę smarowała kremem z filtrem, upatrzyłam sobie Biodermę z filtrem 50
My używamy kremu NIVEA
My mamy Nivea i nie narzekam
My mamy krem z filtrem i nim się smarujemy jak wychodzimy na dwór. Po 2 godzinach trzeba ponownie posmarować więc po kąpieli nie smarujemy się już niczym, bo skóra jest fajnie nawilżona.
My mamy krem Nivea na każdą pogodę. Używamy go w zarówno w zimę jak i latem. Teraz gdy zaczyna świecić słońce dalej smaruję nim buźkę, a rązcki smaruję kremem nivea z filtrem.