nie wiem jaki rodzaj kremu do twarzy niemowlaka używać czy nivea czy tez zajka
Nivea używałam na mróz. Krem na każdą pogodę, wymiennie z Mustella cold cream. Mustella była wydajniejsza. Na lato smaruję mojego syna Ziajką 25 (ma 2 lata). Na początku smarowałam filtrem 50, potem 30, a teraz 25. Ziajka jest o tyle fajna, że bardzo wydajna. Wystarczy troszkę kremu i syn jest cały biały jak syn młynarza. U nas nie sprawdził się krem Chicco z filtrem, mały miał alergię, która objawiała się łzami płynącymi z zaczerwienionych oczków. Zmieniliśmy na Ziajkę i problem jak ręką odjął.
Mój synek miał alergię na Jonsona i Nivea. Czerwieniały mu policzki i dostawał krostek. U nas sprawdziły się kosmetyki marki HIPP i Oilatum.
-Krem ochronny na słońce HiPP Babysanft SPF 50, 50ml, od urodzenia,
-Krem ochronny na wiatr i niepogodę
Kupuje zawsze tu www.hipp.dodomku.pl lub w Rossmanie
Borsukowa musisz po prostu sama spróbować, bo niekoniecznie to co polecamy będzie dobre dla twojego skarba. Na słoneczko lepsze są kremy z filtrami mineralnymi niż chemicznymi. Moja bratowa używa kosmetyków z Nivei i twierdzi, że nic innego nie chce, a mój Fi ma alergię, zresztą ja też.
W sumie firma jak dla mnie nie ma znaczenia. Na jesień i zimę i wczesną wiosnę - krem na wiatr i niepogodę (nivea lub hipp) a późną wiosną i latem krem z filtrem i to wysokim najlepiej faktor 50. bialutka91 ma rację - to że nam służy dany krem nie znaczy że i Wam posłuży tak samo dobrze. Warto poprosić o próbki w aptece lub od producenta i wypróbować, a potem kupić pełne opakowanie tego kremu, który będzie dla Was najlepszy.
Ja używałam praktycznie do teraz Bambino na każdą pogodę.
Dobrze do tej pory,a w szczególności jak córka była niemowlakiem nawilżał jej buźkę.
No i przystępna cena.
Co do ziajki i kremu na twarz to za bardzo nie wiem jak działa.Ja generalnie używam innych kosmetyków
do pielęgnacji z Ziajki i jestem zadowolona efektem,wydajnością i ceną.Więc może i krem do twarzy
jest równie dobry:) Cena też jest ok bo ok 4 zł 50 ml
Słyszałam dużo dobrego o kosmetykach dla dzieci Ziajka.
My używamy krem do ciała Emolium a do buźki Oilatum, ale to tylko dlatego, że ja mam łuszczycę oraz AZS. Mały niestety ma skłonności w tym kierunku.
Ja polecam krem z BabyDream na wiatr, chłód i zimno, a na słońce też póki co mamy z BD ale przeglądałam ostatnio ofertę z innymi i sporo ich jest na rynku.
Jestem zwolenniczką Pharmaceris baby - jest tam cała linia B dla dzieci, np. krem ochronno-kojący dla dzieci już od pierwszych chwil życia. Podoba mi się to, że są to produkty bezpieczne bez parabenów, barwników, zapachów, choć może troszkę kosztowne.
Pozdrawiam
Podobno kosmetyki Johnson często uczulają dzieci ja używam bambino
Witam,
nam lekarze polecili aby u maluszków używać najzwyklejszej maści z witaminą A (za kilka zł w każdej aptece). Synuś jest ze stycznia i przed każdym wyjściem na spacer miał i ma smarowaną buźkę właśnie taką maścią. Żadnych uczuleń, reakcji skóry itp. Krem delikatnie natłuszcza skórę chroniąc przez chłodem, aczkolwiek sprawdza się przy każdej pogodzie.
Pozdrawiam.
my używamy babino
My też od urodzenia Mateuszka stosujemy krem Bambino na każdą pogodę. Mat urodził się latem i chciałam jak najszybciej kupić kremik ochronny, a tesco z kremem Bambino było najbliżej. I powiem szczerze, że nie żałuję. Może kremik wydaje się trochę ciężki ale spełnia swoje zadanie bardzo dobrze. I nie jest drogi
Na mróz mam krem z nivei na każdą pogodę (nie ma wody w składzie ,co jest dość ważne przy większych mrozach) A tak też mam krem bambino pielęgnacyjny
Na lato typowo ochronnych jeszcze nie kupowałam bo mała się urodzi w styczniu
Ja zamieniłam Nivea na Cutis Help mimi I sama się nim smaruję
Bambino. Obie się nim smarujemy
My używamy kremu bambino, obecnie rzadko. Na wyścia, gdy jest zimno używamy nivea na każdą pogodę.
A ja uzywam emolium krem specjalny i nivea na kazda pogode oba mi pasuja, sa dosc tluste wiec buzia jest chroniona, emolium tylko jest bezzapachowy a nivea ma lagodny zapach
konsultowalam to z lekarzem alergologiem i polecala emolium najbardziej :))
My używaliśmy Nivea, Ziajka, J&J, Oriflame, synek nie miał uczuleń więc mogłam spokojnie popróbować jaki krem jest dla niego najodpowiedniejszy. Trudno troszkę doradzić, bo sama musisz spróbować co Twoje dziecko preferuje.
Od pierwszych dni życia używaliśmy Bambino. Niedrogi kremik, a dobry. Ostatnio dostałam do przetestowania krem odżywczy Chicco i jestem bardzo z niego zadowolona. Sama używam na buzię A z tego co wiem to mają w swojej linii krem na wiatr i zimno czyli akurat na teraz.
My mamy sztyft chicco na ugryzienia komarów i jest rewelacyjny. Odpowiedni dla dzieci 0+