Jaki krem ochronny na zimowy spacer

Taki klasyczny:) na narty to poszukaj czegoś z filtrem, słońce w górach jest zdradliwe zimą.

W ostatnim numerze Mamo to Ja na luty 2014 jest cała strona poświęcona kremom na zimę. Oraz opinie osób które je stosowały może cos ciekawego wyczytacie. Polecam

W pierwszym roku używaliśmy nivea jednak okazało się że po nim mała ma uczulenie na większość produktów tej firmy miała uczulenie do roku czasu, więc zmieniliśmy na Hippa. W tym roku mamy z rosmana baby dream, cena przystępna, mam też J&J z zestawu wszystkie ładnie się rozprowadzały ale jak się sprawdzą zobaczymy, póki co łatwe do rozprowadzania i ładnie pachną

Przyznam, że nie spotkałam się jeszcze z maluszkiem, u którego występuje alergia na produkty nivea. Słyszałam o Johnson’s, że to one są najbardziej alergizujące, choć skóra każdego dziecka jest inna.

Małgosia u nas mieliśmy problemy skórne niektóre kremy wywoływały wysypki, zauważyłam że od pudru tej firmy również tak było, dodam że kiedy mała skończyła rok było już znacznie lepiej. Więc mogła być to wrażliwość skóry na jakiś składnik.

u nas testujemy hipp na niepogodę i daje radę :wink:

My używamy kremu Babino :), jednak tak naprawdę zima dopiero przed nami, więc zobaczymy czy się sprawdzi :slight_smile:

Tak ja też polecam nivea na każdą pogodę, czasami sama nawet lubie nim smarować buzię hehe :slight_smile:

Fajny jest Babydream krem chroniący przez zimnem i wiatrem, o bardzo zachęcającej cenie.Dobrze sprawdza się też krem HiPP czy też Pharmaceris, krem od chwili narodzin.

Ja stosuję krem Nivea na mróz i wiatr.

E.Sagan ja właśnie niedawno kupiłam Babydream i jestem bardzo zadowolona. Miałam już w ręku Nivea ale postanowiłam dać szansę tańszemu kremikowi. I jestem bardzo zadowolona.

Marta my dostaliśmy ten krem od babci i zabraliśmy go teraz na wypad w góry i bardzo się sprawdził i na najmłodszym szkrabie i starszych ludkach. A jak patrzyłam w rosmanie to kosztuje ok 5 zł.

Ja polecam krem dla niemowląt z firmy ZIAJKA, jest bardzo gęsty, i lepiej chroni buzię synka przed zimnem i wiatrem:)

Z Nivei miałam też krem na słońce z wysokim filtrem dla dzieci, ale ten jest dość drogi.

Gonia z ziajki mieliśmy próbki jakies i faktycznie dobrze chroni skórę dziecka.

Ja mam Nivea na każdą pogodę :slight_smile:

Również polecam krem z Nivei jak pani wyżej napisała :slight_smile:

my tez uzywamy nivea baby na kazda pogode

ziajka i emolium sprawdziły się z naszym przypadku doskonale

nivea baby krem na kazda pogode :wink: