Oooo to nie za ciepło
i w krótkich rękawkach i spodenkach chodzicie?
Mojemu mężowi jest ciągle ciepło i by wietrzył, ja znowu zmarzluch. Śpię w skarpetkach i polarowych piżamach. Grzejniki na full odkręcone. Ale po ciąży mi się trochę zmieniło i teraz skręcam kaloryfery i w topach chodzę po mieszkaniu i mi ciepło. Może to KP mnie tak rozgrzewa ![]()
Zresztą dziecko lepiej śpi w niższych temperaturach
.
To musisz się właśnie zahartować morsujac ![]()
ja to zupełnie odwrotnie , lubię jak w sypialni do spania chłodno
wtedy lepiej się wysypiam to masz jak moj maz on poczuje troche zimna to zaraz gardełko go boli ![]()
Tak ja i dzieciaki i chlopak… jedynie najmlodszy ma dlugi rekaw no i w rajstopkach bo on to inaczej odczuwa cieplo przez chorobe swoja…
O jeny , to nie dla mnie , myślę że nie dałabym rady albo mogłabym od razu jechać na sor bo bym była tak chora … ![]()
No właśnie ciekawe , to pewnie trzeba też się jakoś przygotować dobrze do morsowania a nie tylko tak wejść do zimnej wody
Znajomy kiedyś mordował to przed wejściem do wody ćwiczyli i wchodzili w czapce, butach i rękawiczkach no i stroju jakimś
@magdallenka08971 az się uśmiałam
bo napisałaś mordować
ale to często się zdarza w słowie morsowac
nawet teraz słownik mi od razu zmienia te morsowanie na mordowanie ![]()
A ponoć przygotowania do morsowania są długie i nie można własnej iść na żywioł i tak bez niczego zacząć kąpiele w mrozie . Grozi to szokiem dla organizmu , ponoć można dostać zawału
Mamy taką samą temp w domu. Na noc ok 18/19 stopni, w dzień 20, czasami skoczy do 21, ale wtedy jest nam już gorąco ![]()
Nie trzeba wielkich przygotowań, jak nie masz przeciwwskazań to wystarczy dobra rozgrzewka przed, ew można w domu sobie robić zimne prysznice
ważne żeby nie wskakiwać do wody jak wariat tylko stopniowo i z czapką na głowie
i nie siedzieć nie wiadomo ile tylko stopniowo z tygodnia na tydzień wydłużać ten czas
Mi zawsze było strasznie zimno w stopy - ale z tatą po jakimś czasie regularnego morsowania kupiliśmy sobie takie specjalne buty i z nimi już jest zdecydowanie lepiej ![]()
O wow podziwiam chyba bym się nie odważyła hahaha
Niby przygotowań nie potrzeba ale jakieś zahartowanie organizmu się przydaje by chorym od razu nie być
Hahaha, ah ten mój słownik, niezłe psikusy mi robi ![]()
![]()
ja jigdy bym nie weszła do takiej lodowatej wody, mi w domu nieraz jest zimno a co dopiero wejść do takiej wody brrr @Kiniawes a Ty dużo morsowalas ? I co ci było potem po takim mordowaniu ? ![]()
U mnie dzisiaj - 12 a jak uwas sytuacja ![]()
![]()
U mnie piękne słoneczko i dość dużo śniegu. Temperatura-6
A u nas rano przed 8 bylo -10 odczucie -19🙈
Wczoraj byla taka mgla wieczorem ze nic nie bylo widac a dzisiaj rano ta mhla pomryla drzewa i jest pieknie ![]()
W sezonie zimowym to tak raz na tydzień najczęściej ![]()
Po takim jak to napisałaś “mordowaniu”
było zimno, ale szybko wjeżdżał ręcznik, przebranie i jazda do domu na ciepła herbatkę ![]()
Najbardziej mi sie podobaja te drzewa ![]()
U nas -8 i ostrzegają przed śnieżycami, w Niemczech mają teraz mocne śnieżyce , wszystko stoi . @Wikii uwielbiam ten piękny zimowy widok ![]()
@Kiniawes Jezu ja bym nie wyrobiła z trzęsieniem się
mi nawet latem ciężko wejść do wody a co dopiero zimą, zawał ![]()
@ewelkar899_wp.pl też mi się najbardziej podobają te drzewa
No mi tez te drzewa sie podobaja ![]()