to u nas wczoraj podobnie i przeplatanka pochmurnego z deszczem a na późny wieczór burza
U nas jest 1 stopień ale od rana już słoneczko świeci ![]()
![]()
U nas dzis zapowiadaja tylko 7 stopni. I chyba nie bede dzis wychodzic bo nie chce sie dorobic na sobote. Jutro ogarniemy jakis fajny spacer moze do lasku ![]()
W lesie uważaj na kleszcze, już jest ich pełno. Ostatnio widziałam relacje na Ig i dziewczyna pisała że na psie znalazła 24 kleszce
mnie ugryzł w piątek- wyszłam tylko na chwilę przed dom i nawet nie podchodziłam do żadnych drzew itd po jakimś czasie poczułam ugryzienie na karku i szybko ściągnęłam to co mnie ugryzło i zobaczyłam że to kleszcz
na szczęście szybko go ściągnęłam, nie zdążył się wbić no ale kark muszę obserwować. Pierwszy raz miałam kleszcza
Wlasnie ja sie strasznie boje, moj syn mial raz ale tez dopiero lazil po nim. Ja nie mialam.nigdy mimo ze mieszkamy przy lesie.
O dziwo syn zlapal u nas na podworku tego kleszcza
takze uwazac trzeba wszedzie, no ale w lesie ich najwiecej faktycznie
Ja naszczescie tez nigdy nie mialam ale u teściowej jak koty były to co wracały z ogrodu to miały kleszcze.
@Sylwiaa ciekawe ze juz jest taki wysyp bo przecież zima była mroźna. Dziwne że ich nie wytępiła
Dzisiaj z tą pogodą jest dramat. Geee. Naprawdę zimnica
Taak, to prawda w lesie największe prawdopodobieństwo że się może złapać kleszcza, jednak teraz to jest ich tak wiele, że nawet w parkach czy gdzieś w okolicy domu można złapać ![]()
Ja pamiętam któryś rok temu, to kawałek za podwórkiem u rodziców złapałam, właściwie ani na łące ani w lesie, troszkę trawy tam było i już wystarczyło
na szczęście nic się nie działo, szybko zauważyłam też ale ostrożnym trzeba byc ![]()
Kleszcze sa straszne ![]()
Ja zawsze zabezpieczam swoje psiaki tabletkami , nawet jesli taki kleszcz je dziabnie to uschnie i sam odpadnie , ja tez chcialabym taka tabletke
napewno czulabym sie bezpieczniej . Moja kuzynka kilkanasnie lat temu zlapala kleszcza i to piedzy posladkami
miala wyciagany w szpitalu , no nic przyjemnego .
Sama mam teraz wrecz obsesje na ich punkcie , ze nawet jak o nich pomysle to odrazu czuje jakby po mnie xos łazilo .
Swoja droga u mnie pogoda znowu wskoczyla na dobre tory u jest dzis naprawde wiosennie . Dodatkowo jak patrze przez okno to mam widok akurat na mirabelke sasiada , no tak pieknie zakwitla , ze az milo popatrzec
u mnie w ogrodzie mala magnolia tez juz szaleje z kwiatami
Ojjej!
Kwitnąca mirabelka nie dość że pięknie wygląda, to jesczcze ten zapach …![]()
![]()
Ahh! Aż czuć od razu wiosnę ![]()
![]()
U mnie okropnie zimno dziś i wietrznie, pogoda trochę się popsuła pod tym względem ale za to piękne słoneczko, i mirabelki dzikie już wszędzie kwitną. Rano u nas jest dość mroźno.
Uwielbiam ten momwt w roku kiedy wlasnie wszystko budzi sie do zycia . Juz nie moge sie doczekac az na moich figowcqch pojawia sie malusie figi . Zaraz nadejdzie ich czas
u was też snieg sypie. ??? ![]()
ta pogoda to chyba nieporozumienie…
jeszcze wczoraj takie piekne paki byly magnolii a teraz opadnie wszystko
Najgorsze że kleszcze przynoszą choroby takie jak boleriozą i kleszczowe zapalenie opon. Bo potem może się człowiek męczyć całe życie lub mieć powikłania ![]()
U nas nie pada ale zimno, tak mroźno. Tylko 4 stopnie
Niestety sypał. Jejku przez to złapała mnie taka migrena
Też się boję o magnolię. Akurat zaczęła rozkwitać obawiam się że będzie powtórka z rozrywki z zeszłego roku i będą takie obrzydliwe kwiaty
Ale cos musi byc bo mnie tez dzisiaj strasznie glowa boli ![]()
U nas to samo
zimno bardzo, słoneczko wyszło skusiłam sie na spacer a ostatecznie zmarzłam bardzo ![]()
O matko , na szczęście nie … Skąd jesteś ? U nas dzisiaj pomimo że było 6 stopni to było słoneczko i w miarę ciepło się wydawało
poludnie Polski
U mnie tez prószył śnieg dzisiaj ![]()
sprawdza się przysłowie, że kwiecień plecień co przeplata trochę zimy trochę lata ![]()
![]()
![]()
![]()