Haha faktycznie na to się kiedyś mówiło trumna na dachu :D zapomniałam, bo jak ostatnio wypożyczaliśmy od znajomego to mąż za każdym razem mówił box. I tak od dawna powtarza, o boxie na dach :D
Aniss bagażnik na rowery mamy i jak kiedyś jechaliśmy do Chorwacji z nimi to też się obawiałam, czy nam to gdzieś nie odpadnie :D Ale my mamy ten zaczepiany na hak, więc tak naprawdę one tylko troszkę poza obrys samochodu wystawały na boki. Na dachu to bym się bała. Mąż też mówił, że nie chce tego bagażnika na dach bo wtedy trzeba wolniej jechać.
Ja zawsze jak widzę takie auto z tymi drewnianymi belami, to zwalniam bo od razu mam przed oczami ten film oszukać przeznaczenie:p
Ja nigdy nie przewoziłam rowerów na bagażniku w aucie, bo jakoś nie jestem do tego przekonana, ale jak już ma się trójkę dzieci i gdzieś się jedzie to taki dodatkowy bagażnik na rower czy właśnie tzw trumna jest potrzebna, bo jak się zapakować inaczej.
Ja tak samo... paraliżuje mnie ten widok i zawsze tylko czekać aż spadną na mnie. Ostatnio nawet drogę zmieniłam i pół miasta objeżdżam, by tylko za nimi nie jechać. Kilkanaście lat temu u nas był taki wypadek, że drzewo się odpięło i spadło na auto z tyłu. Nie było tak jak w filmie, tu akurat tylko spadł ale i tak chyba nie przeżył nikt
Powiem wam ze nie tylko drewno chociaz ono chyba tak barfziej przeraza swoim gabarytem i objetoscia ale nawet te lawety czy sampchody ktore maja obladowane z tylu przyczepki, nigdy nie wiadomo jak kierowca je zabezpieczyl
Czasami niewinna rzecz a może narobić szkody. U nas w mieście obok, kilka lat temu był wypadek na światłach. Nie pamiętam dokładnie już wszystkiego ale było to na zasadzie, że przed osobówką stało auto z betoniarką czy czymś ciężkim i gdy ruszało na światłach to ta rzecz zsnuła się się na tą osobówkę. Teraz wydaje mi się, że już bardziej zwracają uwagę na zabezpieczenia, częściej chyba też są kontrole chociaż nigdy nie ma tej pewności.
Ja jak mijam tira na dwupasmówce to zawsze mam wrażenie, że on właśnie zmienia pas i mnie nie widzi. To tylko złudzenie ale tak to odbieram jakbym miała coraz mniej miejsca obok.
Właśnie dlatego kupiliśmy bagażnik rowerowy na hak a nie na dach bo mąż też mówił, że na dachu są mniej bezpieczne i trzeba wolniej jeździć plus bardzo huczą przy dużych prędkościach.
Jakiś czas temu jechałam z tirem na rondzie.. Ja lewym pasem do skrętu w lewo i prosto, a tir obok z możliwością każdy w prawo i prosto.. nagle zaczął skręcać w lewo w moja stronę.. na szczęście na środku ronda zatrzymałam.sie żeby zobaczyć gdzie ten tir pojedzie po po mieście nie jeżdżą i prosto raczej nie pojechałby... Tak to najechalby na mnie to wcale mnie nie widział..
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.