Jaka jest najlepsza spacerówka do samochodu?

My będziemy testować Cybex mios. Czytałam o Nim dużo dobrego, jest lekki i składa się do niewielkich rozmiarów. Cena trochę wysoka, ale używane w bardzo dobrym staniw można wyrwać za grosze. ��

Męża siostra miała Cybex spacerówkę, ale jaką to nie wiem, chyba Balios S... ale pewna nie jestem. Zmieniła na X-Landera. Twierdziła że Cybex za małe kółka jak na wiejskie drogi. Nie wiem, nie prowadziłam nigdy Cybexa.

Właśnie my kupiliśmy wózek 2w1, a podobno to trochę strata pieniędzy bo słyszałam że większość osób i tak później kupuje spacerówki osobno bo te z wózków 2w1 są bardzo ciężkie. Kupiliśmy Roana Bloom i waży 14kg. Wybieraliśmy pod względem ciężaru bo mieszkamy w bloku bez windy. Kółka ma troszkę większe i spoko amortyzację. Lekko się go prowadzi. No zobaczymy jak się nam sprawdzi. Chcieliśmy zwrócić na wszystko uwagę bo niby mieszkamy w mieście, ale stan niektórych chodników u nas to dramat. Spacerówki też będziemy próbować używać tej, chyba że będzie naprawdę ciężko to faktycznie kupi się typową spacerówkę.

Nam nawet sprzedawca mówił gdy kupowalismy wózek 2w1 że spacerówka długo nam nie posłuży więc i tak jesteśmy nastawieni, że będzie trzeba kupić drugą ale wózków o małych gabarytach nie było innych a właśnie i tak jesteśmy bardzo zadowoleni, że wybraliśmy akurat muvo Quick 3.0 i widzę ostatnio na spacerach, że sporo osób go ma :)  Jak przyjdzie czas na zmianę wózka to wiem, że bez problemu uda nam się sprzedać obecny wózek i kupić za tą kasę porządną spacerówkę :) 

Myszka a składa się ta spacerówka do małych rozmiarów? 

Właśnie ja nie do końca przemyslałam zakup wózka 2w1 , trzeba było kupić tylko gondolkę, a postawić na porządną spacerówkę:p 

chociaż nie powiem, bo mój obecny mi się bardzo podoba. 

Baby Jogger Citi Mini GT 2. Ultraleciutki, skrętny, składa się jedną ręka. Wszędzie Ci sie zmiesci :)

Ja mam z kinderkraft i sklada się w taka walizkę z rączka więc też super sprawa :)

Ja mam na razie spacerówkę adamexa z wózka 2w1, na plus jest to, że dużymi kołami wjadę dosłownie wszędzie, jednak jest tylko do 13 kg no i zajmuje masę miejsca.  

Poszukuję jakieś spacerówki do 22 w rozsądnych pieniądzach z troszkę większymi kołami, żeby bez problemu jechać po różnych nawierzchniach.  Rzucil mi się w oczy Lionello Annette tylko wersja właśnie z kołami na różne tereny, ktoś coś ?

ana tylko do 13 kg?

rany a te wózki mi sie podobały ale w sumie 13 kg to tak w sumie do półtoraroku 

zależy jak dziecko rośnie u nas córka ma 3 lata  a waży 12,7

Mamawojtusia masz racje tak zasugerowalam sie waga swoich dzieci, nawet dzis wazylam mlodsza corke i wyszlo 12.5 a nie ma jeszcze 2 lat, jest szczupla nozki jak patyczki ale jest wysoka.

Zdziwilam sie taka kryteria wagowa wozka i sie okazuje ze wiekszosc wozkow ma wlasnie taka granice wagowa u nas do 15 kg i powiem wam ze jestem w szoku;) ze w sumie trzeba by kupowac zaraz kolejny wozek...

Tymbardziej ze te wozki nie sa takie tanie 

Mój syn 4 lata i jest drobny wazy 15,5kg mamy spacerówkę do 22 kg wiec na spokojnie sobie siedzą czasami nawet we dwóch i nic się nie ugina.  Tylko jest sama w sobie dość ciężka i po schodach ciężko mi ja wnieść z dzieckiem na rękach . 
Ale plus tego taki ze ma duże koła a u mnie ulica piaszczysta dołek na dołku i tak nie trzęsie dzieckiem i lżej przejechać 

Mój syn 2.5roku waży 12.8kg. 

My mamy wózek King Lonex i on chyba też jest do 15 kg nie jestem pewna i braliśmy 4w1 

Teraz używamy spacerowki jak na razie myślę że jest ok 

Plusem tego wózka na pewno są duże kółka dla nas to było najważniejsze wszędzie można nim jeździć bez problemów i łatwo :) 

Ale na pewno jak synek będzie starszy będziemy myśleć o zmianie na inny mam jeszcze trochę czasu ale zawsze warto wcześniej już popatrzeć i dowiedzieć się który polecają 

Moze fakyycznie ta wqga potem tak szybko nie rosnie jak przy niemowlakach ;) wiec licze po cichh ze wizek starczy do konca i nie zakonczy sie zakupem nowego ;) bo w sumie zaczynam znowu myslec ze lepiej bylo by kupic gondole osobno a specerowke osobno tyle ze juz taka wlasnie do 22kg wtedy by to mialo lepszy sens;)

Hmmm.. przY kolejnych dziecku bym tak zrobila ;) ale juz nie ten wiek;)

Mi się dużo osób dziwiło że wybrałam taki model wózka ale jakoś nie żałuję :) sprawdza się super no wiadomo że zajmuje więcej miejsca w aucie niż sama spacerówka ale póki co nie robi to nam problemu :) 

Prowadziłam nie raz wózek z małymi kulkami o zawsze się wkurzalam bo ciężko było podjechać pod krawężnik albo przednie kółka źle się obracały ale może znajome akurat miały takie "gorsze" Wózki

Ja mam spacerówkę z małymi kołami i gdybym teraz kupowała to wybrałabym z dużymi kołami bo nadaje się ona tylko co najwyżej do miasta. U nas używam wózka 2w1

Lisza mialam podobny woxek przy pierwszej corce jedo bartatina jesli oczywiscie dobry wozek zerknelam ktory masz ty;) i powiem ci ze jak wybieralam wozek dla odszej corki chcialam wlasnie taki sam tyle ze juz takich nie robia;/ moze jak by twoj byl w sklepie to by go doradzili;) bo tez wszedzie wjechal mocna amortyzacja;) wozek na paskach ktore wbrew pozorom super trzymaly a po 2.5 roku jak go sprzedawalam wygladal jak nowy;)

Przy mlodszej mam wozek z kolkami obrotowymi i przyznam ze szafki juz mam uszkodzone na dole jak mala usypiala w gondoli;/ 

Aniss my zamawialismy go przez internet stacjonarnie nigdzie nie mogliśmy takiego znaleźć a jak już to jeden tylko na cały sklep i sama gondola a cena taka sama co my daliśmy za pełny zestaw 

Więc wolałam poczekac niecały tydzień na wózek już te kilka dni nie robiło mi różnicy 

Mimo że syn już był z nami no ale kto by się spodziewał że będzie chciał tak szybko wyjść na świat :D a ciągle mówiłam że wózek na końcu kupie bo mam czas �

A miałaś też tak że ludzi oglądali się za wozekiem? Ja mam wrażenie że dla niektórych takie wózki są czymś nowym, dziwnym albo innym 

Chociaż kilka osób mówiło że mamy fajny wózek i dobry na te nasze Polskie drogi 

Lisza ja mialam taki dla starszej corki 10 lat temu ale jak dla mnie byl najlepszy nawet jak teraz szukalam wozka to sprzedawca mowil ze najlepsza edycja i takich juz nie ma ze one byly nie do zdarcia ;) moze i ktos sie patrzyl ale nie zwracalam uwagi;) teraz tez patrza bo tych xlanderow u mnie duzo;) zreszta kiedys babka te patrzyla na moj samochod jak wsiadam i jakas taka nerwowa byla ;) a potem sie okazalo ze ona swojego szukala gdzie zaparkowala ;) bo miala identyczny;D