Jaka jest najlepsza spacerówka do samochodu?

Te spacerówki ze zestawów 2w1 3w1 są mega gramotne, ciężki i średnio się tym jeździ, przynajmniej tak było u nas. Od razu kupowaliśmy spacerówke. X-lander X-follow jest bardzo zgrabna, dobrze się prowadzi i lekka ;) braliśmy ja nawet do samolotu na wakacje ;)

Większość 2w1, czy 3w1 owszem jest słaba. Ja mam zestaw joie mytrax i do tego miałam też dokupioną gondolę (bardzo fajna, nieduża) i fotelik tej firmy (dobre wyniki w testach ADAC, a to bardzo istotne dla mnie). Spacerówka ta na pewno nie jest najlżejsza, ale waży poniżej 12kg, co jak na możliwość montowania gondoli nie jest dużo. Duża budka, do dziś nie mam parasolki, bo nie było potrzeby, słońce super zakrywała. Składa się jedną rekką, można prowadzić za pasek złożoną. Nie zajmuje wiele miejsca. Miałam kupić jeszcze wózek typu parasolka, ale tak nam się sprawdzała, że nawet nie było okazji aby go w końcu nabyć.

ja swój wózek anex 2 w 1 uważam naprawdę za udany zakup. u nas isę bardzo sprawdził. 

MamaKhT fajnie że Ci się anex sprawdził, też słyszałam o nim dużo dobrego ;)

Warto przed kupnem wózka sprawdzić, czy dany model zmieści się do bagażnika samochodu, u nas to było jedno z głównych kryteriów przed kupnem wózka bo mamy mały bagażnik a często jeździmy w weekendy do rodzicow. W sklepie nie było problemu by sprzedawca udostępnił nam wózek byśmy sprawdzili czy zmieści się nam do bagażnika :) Ostatecznie kupiliśmy wózek 2w1 i zarówno gondola, która składa się na płasko i spacerówka spokojnie mieszczą się w naszym mikro bagażniku :) 

Właśnie u nas w aucie brakuje dosłownie 1 cm żeby wózek zmieścił się wzdłuż a nie wszerz

zgadzam się, warto to sprawdzić, jednak każdy z nas wybiera wózek najlepszy więc fajnie jakby znaleźć odpowiedni i dla dziecka i do auta. Gorzej jeśli faktycznie jeden wózek soełni nasze oczekiwania, a problem z zapakowaniem do auta.

Oliwejra my przy pierwszym dziecku tak robiliśmy;) przy drugim już nie;) 

na szczescie mamy duży bagażnik i sie wozek miesci ale przyznam że do mneijszego samochodu to byłby problem z zapakowaniem. bo niestety żeby go zapakować trzeba go rozłozyć na części;( w poprzednim tego nie mieliśmy ;( cały sie składał a tutaj zabawa w rozkładanie na częci

najważniejsze żeby był lekki i mało  miejsca zajmował  

Taki jest najlepszy 

ja jestem zadowolona ze swojego, ale właśnie te gabaryty ;/ już mnie denerwuje to pakowanie na siłę w bagażnik;/ chyba czas się rozejrzeć za lekką spacerówką;/

ojja wam powiem ze wypakowywanie tego wózka;) ja to robie tylko w weekendy albo mąz;) to troche waży ten wózek;) i wcale sie nie dziwie jak musicie codziennie tak dzwigać wózek że szukacie lekkich spacerówek;) 

Aniska ja zazwyczaj jak jadę na zakupy to sama, mąż w pracy i ja muszę do swojego auta kółka zdejmować, żeby zmieściła mi się do bagażnika, czasem biorę rodziców auto to tam nie muszę ich demontować;/

My jesteśmy mega zadowoleni z wózka muuvo bo mieści się idealnie do najmniejszego bagażnika, nawet z gondolą nie było problemów bo była składana na płasko  :) teraz spacerówka też spokojnie do bagażnika wchodzi i jeszcze miejsce zostaje :) 

Oliwejra ogladałam ten wózkem jest mega delikatny w prowadzaniu wrecz sie go nie czuło;) ale jednak postawilismy na inny który sprawdzi sie w terenie bardziej;) a gondolka tez fajnei sie własnie składała ciekawy pomysł nawet jak już z niej rezygnujesz zeby ją gdzieś schowac;)

Idziemka no nie zazdroszcze ci z taką zabawą;( mnie wyciąganie wózka z bagażnika na działce raz w tygodniu wkurza a co dopiero częściej;) 

Ja specjalnie kupowałam spacerówkę miejską leciutką, bo te 2w1 są jakieś kolosy :(

dwarazyH a co masz i polecasz?

Właśnie te miejskie wózki są dosyć zgrabne ale w terenie może być z nimi problem więc trzeba kupować wózek pod konkretny teren jednak 

No te miejskie to leciutko sie prowadza nawet te z 2w1 ale  w teren sie nie sprawdza ;( przyznam ze nawet nasz xlander w terenie ciezko sie prowadzi twierdze ze stary Jedo na paskach byl duzo lepszy ;) 

Jak rodził Nam się Syn mieliśmy małe autko - VW Polo. Wózek musiał być mały i gondola musiała być składana. Wybór padł na Verdi Max. Ogólnie mega wspominam ten wózek - mały, lekki i zwrotny :) Później dostaliśmy spacerówkę Lorelli. No tutaj już było średnio :/ Jak i ze składaniem tak i z prowadzeniem. 

Gdy rodziła się córa mieliśmy już kombi więc można wybrać wózek jaki się chce :D Miałam upatrzonego Anex Sport, jednak mój mąż strasznie chciał Verdi. Znajoma wyprowadzała się i sprzedawała swoje Verdi Pepe Eco Plus. Kupiłam w okazyjne cenie praktyycznie jak nowy. Wózek pojeździł 3 miesiące... zauważyłam gdy wycierałam wózek że jest pęknięta rama ! Napisałam do znajomej a ona twierdziła że w sumie widziała to ale to nie przeszkadza... i tak wózek trafił pod śmietnik. Wtedy kupiłam Anex Sport... zakochałam się... dla mnie cudowny! Mieścił mi się do auta więc nieskładana gondola nie robiła problemu. Spacerówkę jako pierwszą kupiłam Kindekraft Grande- po tygodniu nastąpiło rozstanie - piankowe kółka, i 0 amortyzacji.

Po Kinderkraft kupiłam Coletto Joggy 2020. Służy Nam już 1,5 r :)