Kartę podarunkowa do Smyka lub innego sklepu dziecięcego. Kupi to co będzie potrzebowała lub chciała, tym bardziej takie karty mają chyba rok czasu na zrealizowanie zakupu. A ona będzie mała czas na przemyślenie czego nie ma i co potrzebuje. A dla mamy może ceramika z bolesławca jak tutaj.
Mi zorganizowały dziewczyny z panieńskiego. KaDa przygotowała coś do jedzenia, dały mi znać dzień wcześniej, że przyjdą do mnie. Ustroily dom, dostałam w prezencie piękna bransoletkę i sesję zdjęciową (jak nie przepadam za zdjęciami, tak akurat wykorzystałam ten voucher na sesję bożonarodzeniową i to są moje ulubione zdjęcia :)). Fajnie spędzony czas, posiedzialysmy, pogadalysmy
jestem wdzięczna dziewczynom, że tak to zorganizowały ![]()
Super pamiątka na całe życie ![]()
My ostatnio zrobiliśmy niespodziankę koleżance, nic nie wiedziała. Jej mąż zabrał ją na chwilę na budowę, a my w tym czasie przyjechaliśmy i wszystko przygotowaliśmy. Jak wróciła i nas zobaczyła, to bardzo się ucieszyła. Bardzo miła chwila, aż się wzruszyła. ![]()
Jak dla mnie zbedna impreza i chyba mam uprzedzenia…Po urodzeniu rozumiem, ale bylam na jednym baby shower, a pozniej dziecko zmarło… wiec nie wiem czy chcialabym cos takiego przechodzic. Wiadomo ze to nie zdarza sie czesto, ale o ciazy wiedzieli tylkk najbliżsi nie bylo zadnych publikacji z brzuchem itp. Sesje mam dla siebie i meza
Z sesją może być to samo , zdjęć pełno a trafia taka przykra sytuacja. Wiadomo straszna tragedia ale trzeba się cieszyć i wierzyć że wszystko jednak będzie dobrze ,
Dla mnie impreza sama w sobie nie jest zła, zawsze może przytrafić się coś złego nie zależnie czy ona była czy nie. Starałam się długo nie mówić o ciąży nikomu poza najbliższymi ale już później też tego nie ukrywałam jakoś
Ja nie mialam takiej imprezy ale mysle ze to fajny pomysl i kazda przyszla mama sie ucieszy
sama chetnie bym takie cos zoorganizowala ;]
Ja bym chętnie zrobiła taką imprezę. Fajnie mieć wsparcie kobiet i cieszyć się z nowego życia. A jesli chodzi o przypadek,że dziecko zmarło. No zdarza się, nie jesteśmy w stanie tego przewidzidziec, nie chcemy tego.
To prawda . A jak zdarzy się taki przypadek to już jest dla mamy straszna tragedia i tak z całej ciąży pewnie ma na tel zdj nie ze sesji czy baby shower .
Wiadomo ze to wyjatek… ale nie mam az takich przyjaciolek z ktorymi moglabym ten moment swirtowac… wiec dla mnie jakbym miala robic sobie impreze i na sile kogos zapraszac to bez sensu. Mam duzo znajomych ale zadnej przyjaciolki… ![]()
Nie miałam
a bardzo marzyłam
Mam podobnie, kiedyś miałam sporo koleżanek, ale odkąd zaszłam w ciążę, każda poszła w swoją stronę, bo ja mam dziecko, a one jeszcze nie
Wydaje się, że jak pojawia się dziecko, to życie towarzyskie się trochę zmienia i znajome robią swoje, a ty swoje. Ale może to też szansa na nowe, fajne znajomości wśród innych mam
Moze, ale mieszkam w malym miasteczku gdzie wiecej emerytow… noestety tu o przyjaźn bedzie ciezko…
To prawda, w mniejszych miejscowościach bywa trudniej z nawiązywaniem nowych znajomości, zwłaszcza gdy większość to emeryci. Ale czasem warto szukać okazji w innych miejscach, może zajęcia dla mam
Najblizsze 30 km od mojej miejscowosci…
Ja miałam dwie przyjaciółki, ale okazało się, że gdy mnie nie było, to one gadały na mnie. Niestety nie każda przyjaźń jest taka, jak się wydaje…
Ja im jestem starsza tym bardziej uważam, że nie potrzebuję wielu przyjaciół. Mam koleżanki, spotykamy się i to mi wystarczy. Mąż jest moim przyjacielem, ktory daje mi wsparcie emocjonalne. Koleżanki są tylko na chwilę.
Też mam tak samo , żadnej takiej bliskiej mi osoby . Kiedyś się miało to i tak z czasem każdy ma swoje zycie