U mnie wiktor już w rodzinie jest. Ja nie lubię ja się imiona powtarzają. Mąż nie odpuszcza uparł się. Mówi, że to on idzie do urzedu i będzie wiedział co ma powiedzieć. Dwóch imion dla dziecka też nie chcę.
Obecnie u nas 27tc w brzuszku córeczka, ale negocjacje imienia trwają już od 6 tygodni… i dalej myślimy jakie imię wybrać , aby było wyjątkowe, i nie powtarzalne
jeżeli macie jakiej propozycje mamusie piszcie , z chęcią poczytam jakie wam imiona się podobają, albo jakie noszą wasze pociechy ![]()
U nas właśnie nikt nie ma Wiktora i Mój się uparł już na to imię, ja się już przyzwyczajam. Odpuściłam, pierwszy syn a niech się mój cieszy… Jak nie było wiadomo płci jeszcze to powtarzał że jak córka to Julia, też mi się to imię podoba, więc z córka byśmy nie mieli tyle zastanowien co z synem
Mnie się podoba, Antoś, Tymon, Szymon.
Aneta ja mam tak samo, też chciałam imię, które się nie powtarza nawet w dalszej rodzinie. I też nie chciałam dwóch imion co do pierwszego byliśmy zgodni, ale jak mąż poszedł synka zarejestrować do urzędu to podał dwa imiona i w tym momencie nic nie mogłam zrobić
S. Kaniewska mi dla dziewczynki podoba się całe mnóstwo imion np. Klaudia, Amelia, Aurelia, Anastazja, Dobrochna, Nikola, Laura
U mnie już mąż całą rodzinę nastawia że Mariusz będzie. Do domu wraca z pracy i się pyta jak tam Mariusz się ma. Na moje imiona się nie zgadza.
Aneta hahaha widać że mąż już podjął decyzję , daj mu się nacieszyć mężczyźni szaleją jak ma się rodzić synek coś na ten temat wiem ![]()
Wiktoria a mi się Wiktor podoba mam kuzyna co się tak nazywa . U nas też były spory syn nazywa się Bruno i jak będzie kolejny to damy Borys
Aneta ,Agnieszka a co nie podoba wam się jak są dwa imiona ?? Jak pierwsze jest święte to nie trzeba wybierac drugiego przynajmniej u nas ksiądz tak mówił . My daliśmy też drugie imię .
Kaniewska ja jakbym miała dziewczynkę to chyba dałabym Zosia a tak to bym miała duży problem żeby wybrać imię ja zawsze marzylam o chłopcach zresztą mój ma tak silne geny że sami chłopcy się rodzą od pokoleń na 20 chłopaków z całej rodzinki kuzynostwa są 2 dziewczyny więc małe szanse . Polecam zajrzeć w kalendarz tam sporo imion ![]()
U mnie na pewno będą dwa imiona, do drugiego nie mam juz całkowicie zdania. Musi być po tatusiu oczywiście hehe a ten tylko chodzi teraz dumny jak paw ![]()
Weronika mowi się że dla każdego mężczyzny ważne jest żeby spłodzic syna więc nic dziwnego że mąż chodzi dumny jak paw ale znam też tatusiów co mają córeczki i mówią że nic lepszego ich nie mogło spotkać że córeczki tatusia . ![]()
No właśnie zazwyczaj tak jest że córeczka tatusia. Sama taka bylam jak bylam mała haha ale daj spokój, ten tylko marzył o synu i mi się popłakał jak mialam pierwsze prenatalne, gdy bylo wiadomo na 90%, a niby taki twardy… :D. Stwierdził, że on doskonale wiedział jak zrobić syna.
U mnie jest jedno imię nie musi być święte. Dla mnie ksiądz może sobie mówić co chcę. Nie on będzie wychowywać i utrzymywać dziecko. Ja wirze w Boga a nie w księdza. Dla nich się tylko kasa liczy. Więc się nie dziwię dlaczego ludzie przestają chodzić do kościoła.
Ja też mam jedno imię od chrztu i nie przeszkadza mi to a z dwoma to więcej wypisywania
Wszędzie trzeba drugie imię wpisać, a nigdy się go nie używa. Tylko dodatkowa robota przy wypisywaniu.
Oj Weronika faceci potrafią się wzruszać , oni tylko tak mówią że tacy twardzi są
teraz mąż zadowolony ze będzie miał tego synka . Ale mówią że synek mamusi hahahaha .
Aneta zgadzam się że to wszystko robi się dla siebie swojej wiary nie dla księdza , my wybraliśmy po dziadkach tak chcieliśmy drugie imię jest bardzo krótkie a drugie podaje się tylko w sprawach urzędowych więc też nie wszędzie jest wymagane podanie drugiego imienia jeżeli się ma.
Mój syn miał mieć jedno a ma dwa. Po dziadku bo teściowa myślała że na pierwsze tak będzie miał. Teraz będzie jedno i już uzgodniliśmy z mężem że 2 nie dajemy.
Kiedyś myślałam nad dwoma imionami jak jeszcze byłam panienka. Ale z perspektywy czasu jednp imię jest mieć lepiej.
Mój mąż stale Mariusz. Już całą rodzinę nastawia, a ja wczoraj palnelam Ksawery i teraz stale jest ksawery.
Mąż mówi dajmy tak będzie fajna anegdota z tym imieniem będziemy mieć co opowiadać.
Aneta, nie byłaś chyba za bardzo za Mariuszem
Ksawery też ładne imię, myślałam kiedyś nad nim…
U nas z tym imieniem to jest historia związana.
Aneta no popatrz mąż szedł tak w zaparte i spodobało mu się inne
Jak dla mnie bardziej przemawiają do mnie polskie imiona . Ale jak Ci się podoba to pewnie ![]()
Mi się podobają dla chłopców
-Bruno
-Borys
-Krzys
-Wojtek
Aneta to opowiedz nam w wolnej chwili ![]()
U mnie tak jest że jak się rodzi dziecko to robią zdjęcie do gazety i krótki opis. Facet u nas się pomylił. Napisał córka anety i karola ma brata ksawerwgo. Córka była pierwsza. Piszą jeszcze gdzie był poród i gminę. Więc stad ten Ksawery się wziął.