Jak wybrać imię dla dziecka?

Aneta no to ładnie sie pomylił hehehe
U mnie wcześniej też się dawało zdjęcia do gazety, zawsze lubiłam patrzeć kto i gdzie się urodził. :slight_smile: a teraz to juz nawet nie wiem czy dają, dawno sie nie spotkałam…

Aneta no to nie źle :smiley: u nas też dodaja dzieci do gazety ale tylko z jednego szpitala oczywiście jak rodzice się zgodzą . Ja rodziłam we Wrocławiu i tam już czegos takiego nie ma z drugiej strony chyba bym się jednak nie zdecydowała na publikowanie zdjecia dziecka publicznie :slight_smile:

My z narzeczonym nadal nie możemy dojść do porozumienia ze względu ze są bliźniaczki . Jedno imię jest wybrane już mówiliśmy o nim jak się poznaliśmy , że będzie Zosia po jego babciach dwóch :slight_smile: Ja się zgodziłam , no ale drugie ciężko żeby narzeczonemu coś wpadlo w ucho :stuck_out_tongue: a do porodu już mało czasu . No chyba ze jak zobaczymy drugą córkę to imie samo przyjdzie do głowy :slight_smile:

Marta a może jakieś imię po twoich babciach? Też wcześniej dla swojego myślałam po jakims dziadku, ale stwierdziliśmy że stare imiona są sliczne ale te to nie za bardzo haha :smiley:

Marta a może drugiej dziewczynce np Zosia też ładne imię :slight_smile: oj bliźniaki zawsze mi się marzyły dopóki nie urodziłam dziecka i nie poczułam tego ile takie dziecko potrzebuje uwagi i opieki , na pewno będziesz miała wsparcie w rodzinie :slight_smile: Ale chyba najgorzej to przetrwać te pierwsze miesiące .
Weronika a jak to imiona po dziadkach że nie chciałaś dac :slight_smile:
My daliśmy synkowi na drugie po dziadkach bo mój i mojego mieli tak samo :slight_smile:

Pati, Weronika pisała właśnie ze jedna dziewczynka będzie miała imię Zosia.

U mnie jest to cały czas. Opis jeszcze robił kolego i taka wtopa.

Alicja nie Weronika tylko Marta :slight_smile:

My z mezem w sumie szybko dochodzilismy do wspólnego wyboru tym razem ma byc Róża ja zanim wybrałam imie czytala jego znaczenie jakie ma cechy charakteru dana osoba itp. Uważam że wiele zalezy od imienia np mam siostre Beate i wszedzie pisze ze jest to osoba stanowcza zaborcza i uparta i taka jest tez moja siostra ma dobre serducho ale jak sie zawezmie to… znam jeszcze kilka osob o tym imieniu i tez takie byly wiec mysle ze charakter czesto idzie w parze z imieniem.

Imiennik mojej córki czy mój też się sprawdza. Wiadomo nie w 100% ale w większości.

My mieliśmy bardzo podzielone zdania co do wyboru imienia… ale w końcu cudem doszliśmy do porozumienia haha a na drugie daliśmy małej po babci.

E.Olesiak moja mama ma na imię Beata i całkowicie się z tym nie zgadza że stanowcza i w ogole, jedynie że wielkie serce :slight_smile: ale jak patrze na niektóre imiona i osoby które znam to co nieco sie zgadza hmm ciekawe :slight_smile:

Olesiak ja też za bardzo nie wierze w znaczenie imion jeden może mieć podobne cechy a inny już ja wybierając imię dziecku się nie sygerowalam żadnymi znaczeniami itd wybraliśmy takie bo nam się podobało :slight_smile:
A Róża piękne imię podoba mi się :slight_smile:

My inspirujemy się imionami dziadków - Leon i Karol

U mnie pewnie tak trafi, że to mąż wybierze imię dla syna.

Tez mam Karola oj uparciuch z niego czasem ciężko go poskromic ale da sie :slight_smile:

Karole ogólnie są uparciuchy. Jak już coś sobie ubzduraja to koniec.

Jakie imiona dla chłopców a jakie dla dziewczynek daliście lub dacie swoim dzieciaczkom? 

Monia ja mam dla syna Dominik-wspólne wybrane moje i męża...

Mój syn to Grześ, gdyby była córka, to dalibyśmy jej na imię Marysia.