Ja jestem właśnie trochę na takim etapie teraz co ty byłaś kiedyś .
ciężko mi zrobić ten pierwszy krok , ten połóg to wszystko po porodzie też mi nie pomaga . Ale już jestem coraz bliżej aby w koncu coś z tym zrobić , chce zrobić to dla siebie i dzieci , i jak tak czytam twoje posty to mnie do tego przekonuje aby coś zrobić aby poczuć się lepiej , to forum Twoje posty wiele dają ![]()
![]()
![]()
@Kiniawes Nawet nie wyobrażam sobie jak musiało być Ci ciężko
bardzo mi przykro
przytulam
Syneczek na pewno dostarczy Ci ogromu miłości, a Mama będzie nad Wami czuwać ![]()
@Mamina @Kargaw właśnie niby tak się mówi, że jedni robią miejsce innym na tym świecie, ale u nas również się to sprawdziło…
Odeszła babcia mojego męża zaledwie chwilkę po tym jak się dowiedzieliśmy, że będziemy mieć dzidziusia i chcieliśmy ogłosić to rodzicom i dziadkom. Lecz niestety Prababcia nie zdążyła się ucieszyć z tej nowiny i poznać Maluszka ![]()
U nas tak było z pierwszym synem , odeszła babcia mojego męża tydzień przed urodzeniem
a 3 dni przed rodzeniem odeszła moja pra babcia miała 101 lat
![]()
![]()
![]()
U nas całe szczęście się to nie sprawdza, przynajmniej do tej pory.
Ojej… to straszne ![]()
![]()
U nas przy drugim dziecku na szczęście też się nic takiego nie stało ![]()
Wow to piękny wiek. 101 lat żadko już się zdarza że tyle ktoś żyje. Niestety taka kolej rzeczy
W naszej miejscowości właśnie w tym roku zmarła pani, która miała 99 lat. Też już byłam w szoku, a co dopiero 101 ![]()
I oby się to nie sprawdzało, ja wierzę że u nas to był po prostu przypadek i taki zbieg okoliczności ![]()
@Nadzianii to piękny wiek! 101 lat wow! Pozazdrościć tylko
moja mama akurat była młoda bo miała tylko 54 lata ![]()
To tak młoda , chorowała ? Można powiedzieć że pół życia jeszcze przed soba miała ![]()
Na swoje 100 ur miała jeszcze ur zrobione , i sama na nie zaszła rozmawiała i żartowała , tak że piękny wiek bo w zdrowiu nie w chorobie ![]()
Też ciągle powtarzam to sobie i mężowi, że dla nas syn ma być najważniejszy i to mamy mu pokazać. Nawet jeśli dla reszty świata nie będzie ważny to my mamy mu pokazać, że jest naszym cudem.
Dziecko które czuje się ważne kochane i widziane przez swoich rodziców dostaje fundament którego nie zastąpi mu nikt inny na świecie ![]()
Ojej
Strasznie szkoda, że nie zdążyła poznać prawnuka! Ale piękny wiek! ![]()
Ja mam wrazenie ze tamto pokolenie zyje dluzej sa w stanie przezyc ok 90/100 lat , mojego meza dziadkowie maja 85 lat i maja to szczescie ze moga poznac swoje prawnuki ![]()
Ale i kiedyś też okres rozrodczy byl inny bo jeszcze powiedzmy 30 lat temu 30 latka bez dziecka i bez męża to już stara panna była której nikt nie chciał a teraz w wieku 30 lat dopiero poznają swoją drugą połówkę o zaczynają myśleć o dziecku. Więc to też trochę inaczej było. Teraz babcie mają po 60-65lat a kiedyś prababcie miały tyle
Dokładnie , pamiętam 20 lat temu jak do mojej cioci mówili masz 31 lat i gdzie tu teraz w tym wieku ciąża . Teraz ja mam 31 i jakoś tego nie czuję że to późno ![]()
Ojej! jakie to smutne
ale pięknego wieku dożyła ![]()
Taka mama to skarb
![]()
Wspaniale, że uzyskałaś takie wsparcie od męża
![]()