Teoria pięknie mówi że dzieci powinny minimum do 15 a nawet zalecenia do 3 roku życia a najlepiej jeszcze dłużej tyłem, ale życie weryfikuje. No bo jak nie da się jechać bo dziecko płacze, piszczy i wymiotuje to też nie da się tak funkcjonować. A wiem, że u niektórych dzieci przerzucenie je na jazdę przód daje bardzo dużo.
Ja się cieszę że moje dzieci nie mają choroby lokomocyjnej bo to co mi mówi mama najlepszej przyjaciółki starszej to aż mnie mrozi
Bo teoria jest fajna praktyka inna, a żyć jakoś trzeba. Z drugiej strony prawa fizyki są okrutne i bądź mądry
My też musimy po urlopie się wybrać zobaczyć kolejny fotelik bo łupina robi się mała chociaż łupina to taka wygoda jak ma szybko do sklepu wyskakuje to tylko wpinam w stelaż wózka i gotowe.
Pewnie, że lepiej żeby dziecko jedziło tyłem ale jak marudzi i nie chce to dla świętego spokoju lepiej przodem bo po co się męczyć nawzajem.
A jakie macie kolory fotelików? My łupina wzięliśmy czarną bo mi do auta pasował taki kolor ale zastanawiam sie czy drugiego nie kupić beżowego
Dokładnie nie ma niestety złotego środka. A jazda wszędzie z płaczącym dzieckiem jest średnia ale u nas w ogóle jakiś problem z tym było bo mały też nie lubił w ogóle w wózku jeździć dopiero jak odwróciłam spacerówkę przodem to jeździł chętnie więc teraz tak sobie myślę że coś mu w tej jeździe tyłem faktycznie nie pasowało
Ogólnie dzieci nie powinny długo siedzieć w łupinie bo maluszkom może nawet spadać saturacja. Dziecko ma wymuszona pozycję bo nie za bardzo ma co podtrzymywać głowę. Nie powinno się trzymać tam dziecka dłużej niż godzinę. Jak widzę mamusie chodzące sobie na spacer z lupinka w stelażu to mnie krew zalewa. Bo wiadomo jak się jedzie na szybkie zakupy to wygodnie wpiąć w stelaż ale to trwa czasem kilka minut więc to co innego
No właśnie czytałam o tym kiedyś ale też to widać że dziecku jakoś specjalnie wygodnie tam nie jest. Mój synek też nie lubił gondoli tak jak twój. Dopiero jeździ chętnie w spacerówce przodem do świata
Mój syn póki co bardzo lubi jeździć w gondoli ale obawiam się że jak zaraz będzie coraz ciekawszy świata to będzie się kręcił wiercił i wtedy będzie problem
U mnie córka od początku lubiła jeździć . I teraz jak ją więcej ciekawi to jeździmy z odkrytym daszkiem , w cieniu i patrzy sobie do góry póki co i jest zadowolona bo uwielbia niebo i drzewka. Na brzuchu narazie nie lubi więc walczymy tylko w domu i kładziemy .
To prawda, ze też czasem widzę,że niektóre mamy spacerują nawet po parku w łupinie, to jednak sobie nie wyobrażam tak gnieść w tym dzidziolka podczas standardowego spaceru
Owszem, jak trzeba na chwilę wyskoczyć to można tak zrobić ale nie żeby celowo iść z łupina na spacer. Wiadomo że czasem jest tak wygodniej dla nas ale nie do końca dla maluszka
Taaak, my też jedynie na jakiś wyjazd z auta na wizytę u lekarza jeśli wiedzielismy że będzie sprawnie, ale i tak najczęściej właśnie przekładaliśmy do wózka, rzadko wieźliśmy w tym foteliku dosłownie pojedyncze razy
Widziałam ! Naszą można złożyć ale nie tak jak ta chyba z cybexa tylko tak kurde nie wiem ja to wytłumaczyć ale żeby była bardziej płaska, ale niewiele
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.