Hej jak ubieracie swoje niemowlaki w upały takie jak były ostatnio
Moja córka 17 miesięcy - chodzi w pampersie, jak jest gorąco. W nocy też śpi w pampersie.
Swoja droga chyba był już podobny post, nie mam pewności, ale warto najpierw przejrzeć lupkę ![]()
Body muślinowe i majtki muślinowe. A jak nie wychodzimy z domu to sam Pampers
W domu T-shirt i pampers, na spacery body na ramiączkach i krótkie spodenki, na noc body na krótki rękaw ![]()
W domu w pampersie i body na ramiączkach albo body na krótki rękawek ubierałam . A na dwór najlepiej sprawdzały nam się rampersy . Bo nie były opięte jak body tylko takie luźne . I ja mam takie z rękawkami na ramiączkach i mocno szerokimi i krótkim nogawkami . Oczywiście z bawełny cieniutkiej .
W domu w samym pampersie , na dwor zalezy ile jest stopni , ale zazwyczaj albo jakas leciutka sukienka na krotki rekaw , albo bodziaki i krotkie spodenki . Bez skarpetek ![]()
W upały maluch w dzień i na spanie był w samym pampersie
na spacerze w gondoli również. Do okrycia jedynie pieluszka muślinowa ![]()
Moj chodził w samym pampersie albo w pampersie i koszulce albo koszulce na ramiączkach
W taką pogodę to idealny ubiór
Ja kupilam otulacz muslinowy wlasnie na takie upaly i super sie sprawdza . Material jest mega mily , taki lejacy i pierwsze odczucie jest takiego chlodku
W domu albo koszulka i sam pampers, albo luźny rampers z krótkim rękawem lub na ramiączkach, na wyjścia też w rampersie, albo t-shirt i krótkie szorty ![]()
Do spania body z krótkim rękawem ![]()
To mój tylko na początku spał w kokonie czy rożku potem jak były upały to już nie a i teraz jak próbuje go przykryć to skopuje… więc w zimie go po prostu cieplej ubieram do spania
U nas jest to samo przykryta jest przez 2 min ![]()
Moja mała cały czas w body na krótki rękaw ![]()
W taki upał pampers i cienka koszulka na ramiączkach albo nawet bez pampersa na podkładzie
U mnie bez pampersa by nie przeszło , mała tak się kręci po łóżku , że zawsze śpi w poprzek .
No w nocy to nie ale w dzień ile się da albo na spacerze krótkim w wózku można na podkładzie położyć żeby tyłek troszkę pooddychal
A to tak , w dzień tak się staram na przewijaku trochę zabawiam na tyle ile się da bez pampersa . I jak kładę na brzuszku to też bez pampersa często , żeby trochę przewietrzyć .
My mamy otulacz ale bambusowy, niby nie mam większych zastrzeżeń ale irytuje mnie to, że strasznie się zaciąga. Nawet już w nowy, w opakowaniu był zaciągnięty ![]()