Jak świętujecie urodziny dziecka

Za miesiac moj drugi syn bedzie mial rok !
Nie robimy wielkiej imprezy, beda najblizsi, czyli dziadkowie, oraz nasze rodzenstwo.
Zakupilam juz dekoracje, balony, serwerki, dekoracje na tort.
Ide z duchem czasu i zamiasy kartki bedzie graficzne zaproszenie :heart_eyes:
Tylko kawa herbata ciasto i oczywiscie tort.
Z perspektywy czasu wiem ze nie potrzeba wiecej - pierwszemu synkowi zrobilismy grilla i wiecej niz polowa zostało bo bylo tak goraco ze kazdy zjadl 1 kielbaske i szaszlyka i byl pelny. Juz nie mowiac o tym na slodko.
Trzymajcie kciuki zeby tort mi sie udal :rofl:

2 polubienia

Wszystko piekne :wink: moj synek to tez kubus :slight_smile: czekam na zdjecie torcika​:orange_heart:

A skąd zamawiałaś dekoracje? Bardziej lokalnie czy chińskie storny?

Chinskie strony. SHEIN.
Jak zamawialam z allegro to przychodzilo to samo, nawet na folii chinskie znaczki, tylko oczywiscie 3 razy drozej i przesyłka w 3 dni a nie ponad tydzien :rofl:

1 polubienie

To daj znać koniecznie jak te wszystkie dekoracje wytrzymałościowo. Też właśnie patrzyłam już sobie rzeczy na roczek córki i bardzo dużo na temu mam polubionych.
A z tym allegro to niestety, ja też ostatnio zamawiałam sobie kalkulator i binder do oszczędzania kopertowego i na polskich stronach i na allegro dokładnie to samo co na temu nawet było zaznaczone że wysyłka z chin i do miesiąca czasu oczekiwania. A cena faktycznie x razy drożej

Ooo to dość sporo , ale mega fajnie

Piękne :slight_smile: aż się wzruszylam

1 polubienie

Ja juz korzystalam z takich dekoracji, np dziewczyny kupily mi je na Baby Shower i juz wstawialam tutaj zdjecia, balony szczegolnie te foliowe ( mis i serca) wytrzymaly kilka miesiecy po Bociankowym u mojego syna w pokoju. Srednio zwykle balony daja rade na sloncu, gdy jest powyzej 25 stopni to pękaja. Tak to bez zarzutu .
Na urodziny syna starszego tez je kupowalam

1 polubienie

O to super! Ja chcę jej zrobić motyw motylków i właśnie bardzo dużo ładnych zestawów było na stronie. Zaopatrze się w nie powoli.
A te pudełka z napisem rok też z tamtąd?

Nie, te akurat nie

Moj synek dzisiaj byl na sali zabaw i mowil ze chce tu urodziny ma 4 lata mysle ze to troche malo :slight_smile: pamietam corks chyba od 5 albo 6 lat zapraszała na sale zabaw dzieci :wink:

U nas póki co jedna impreza, najczęściej w domku z dziadkami oraz chrzestnymi i ich dziećmi, czy w zasadzie najbliższa rodzina. Do przedszkola zanosimy drobny poczęstunek (chrupki, owoce), a resztą zajmuje się pani wychowawczyni dzieci śpiewają sto lat, są czapeczki od pani jest balon, wspólne zdjęcie i później dzieci siadają i sobie jedzą co mama dała

Właśnie zastanawiałam się od jakiego wieku w tych czasach zaczyna się organizowanie urodzinek dla koleżanek i kolegów z przedszkola? W jakim wieku Wasze dzieci pierwszy raz poszły na taką imprezę? Jak w ogóle wygląda czy rodzice zostają i pilnują dzieci, czy rodzicom też daje się jakiś poczęstunek, kawę, czy samym dzieciom, a rodzice sami sobie kupują? Bo nie oszukujmy się, to się zrobi 2x taki wydatek :see_no_evil:

U mnie bylo tak ze rodzice przychodza jest kawa, ciasto , wiekszosc rodzicow zostawia dziecko i przychodzi po 2 h :slight_smile: u mnie na sali zabaw kawa, ciasto płatne :slight_smile:

1 polubienie

Nie wyobrazam sobie zostawic dziecka na 2h samego w sali zabaw. Nie oczekiwalam tez tego od innych rodzicow.
W tym roku syn mial 5 urodziny i zaprosil dzieciaki na urodzinki. 2h zabawy na sali, przekaskiz tort. Dla rodzicow byla lemoniada i kawa i herbata. Oczywiscie sa pakiety premium ze rodzice też dostaja jedzenie ale uwazalam to za zbedne na 2h.

1 polubienie

Ja pamiętam urodziny jak ja byłam mała i teraz urodziny siostrzeńców jak chodzą do przedszkola/ szkoły, mniej więcej w okolicach 4/5 lat zaczynają się urodziny na sali zabaw, rzadko już w domu, kiedyś zostawiano nas na sali zabaw i wracano, w końcu jest tam zazwyczaj jakiś animator :wink: ale z biegiem czasu widzę że właśnie większość rodziców zostaje szczególnie jeśli chodzi o te młodsze dzieci. Jak pilnowałam kiedyś takiej grupy to właśnie mieliśmy kawę herbatę sok wodę i jak wjechała pizza to też mogliśmy się poczęstować i oczywiście tortu kawałek bo tego zawsze zostaje

1 polubienie

My byliśmy na 4 urodzinkach po raz pierwszy.

1 polubienie

To zależy w jakim wieku. U szwagierki na 5 urodzinach byli rodzice i też kawa, herbata, tort. W tym roku na 6 urodzinach już rodzice zostawiali dzieciaki ale tam były dwie panie plus szwagierka które organizowały zabawy itp

Chyba tylko rodzinnie plus ulubiona kolezanka / kolega z przedszkola…

Co prawda mój syn będzie miał teraz 4 urodziny, ale myślimy właśnie nad salą zabaw. Są fajne dla takich maluszków, montessori gdzie są organizowane takie imprezy. U mnie w najbliższym otoczeniu uzbiera się z synem 7-8 dzieci (nie zapraszamy jeszcze z przedszkola dzieci), więc w domu ciężko zrobić. Gdyby syn urodził się w ciepłych miesiącach, to byłoby łatwiej, bo byśmy zrobili w domu grila itp, czy by się bawili na podwórku. Ale syn jest ze stycznia i wiem, że byłoby ciężko ogarnąć. Gdzie zorganizować urodziny dla dziecka jesienią? Najlepsze miejsca pod dachem w Krakowie Jesienią i zimą najlepiej jest organizować takie urodziny pod dachem