Jak dbacie o siebie przy małym dziecku?

Ja tam musiałam się nauczyć ogarniać takie rzeczy z córką :rofl: niestety ale córka w dzień woli szybkie drzemki, czasami trwają 20/30 minut, więc e tym czasie i tak za wiele bym nie zrobiła :rofl:

Te krótkie drzemki potrafią być wyzwaniem, bo niby chwila spokoju, a za mało, żeby coś ogarnąć :smile:

No u nas to w ogóle najlepiej jest jak ja gdzieś wyjdę na czas drzemki :rofl: bo jak zostawię ją z teściową i gdzieś jadę, to ona śpi i śpi :rofl::rofl: a jak jestem w domu, to 30 minut i już się budzi :rofl:

2 polubienia

To naprawdę ciekawe, jak dzieci wyczuwają obecność mamy, nawet podczas snu. :face_with_peeking_eye:

A jak wyczuwają, że mama chce coś zrobić :rofl: ja tylko pomyślę o prasowaniu albo swojej drzemce, to córka ma oczy jak 5 złotych :rofl::rofl:

Ja do rodzicow mam 2km i szczerze mowiac to pomagaja mi jedynie jak musze jechac do lekarza to starszakow odbiora z przedszkola a tak to zero pomocy. Mama jest zdania ze ona juz swoje dzieci wychowala i jej nikt nie pomagal to ja tez mam sama sobie radzic…

Telepatia :rofl::rofl::rofl: też tak miałam.

1 polubienie

Niektórzy tak mają niestety. Moja teściowa jest z tych ludzi i jeszcze twierdzi że teraz dzieci powinny jej pomagać. Ja teraz ręka złamana ani małego nie przebiorę ani nie wykąpie. Mąż jest na opiece 14 dni i się szanowana teściowa dowiedziała o tym więc zadzwoniła że jak ma wolne to by mamie drzewo porąbał bo siedzi w domu​:rofl::rofl::rofl: i uwaga hit zadzwoniła do męża (nie do mnie) czy mnie ręka boli bo się dowiedziała że złamałam. A jak powiedział że mam ortezę to nakazała ortopedę zmienić bo powinnam mieć gips :rofl::rofl::rofl: nie wiem co sądzić :thinking::sweat_smile:

Nie wiem czy orteza czy gios to nie to samo :see_no_evil: siastra jak miala peknieta srodstopie to tez miala orteze a nie gips…
No ja tesciowej juz nie mam ale jak byla to nie zajmowala sie wnukami… a mama to tak jak pisalam swoje wychowala i teraz ma lajt :sweat_smile:

No podobne. Ortezę można zdjąć kiedy się chce. Chyba jak by mnie zobaczyła tak jak teraz siedząca bez ortezy to by umarła :rofl::rofl:

Zawal murowany :sweat_smile:
No siostra do kapania sciagala bo jednak teocge w nim chodzila z 4m jak nic

Spora ale juz bardzo duzo chce pomagac przy malym :slight_smile: i to jest fajne ;p sam sie do tego garnie :stuck_out_tongue:

Ja ściągam jak siedzę i ćwiczę i jak nic nie robię w sensie ręką bo jednak mnie wkurza :rofl::rofl: