Istniejące na rynku preparaty na brodawki

Miałam Maltan i Biovitę. Przynosiły ulgę, ale dziecko było nieodkładalne. Gdy już brodawki krwawiły dostałam od położnej próbkę HPA Lanolin Lansinoh. Okazała się  najskuteczniejsza,  na pewno kupię taką do szpitala jeśli zdecyduję się na kolejne dziecko. Szkoda, że nie miałam jej wcześniej.

Ja przy starszym miałam na początku poranione brodawki i stosowalam tylko swoje mleko i wietrzenie i efekt dla mnie super w 100 % ale gdybym coś z preparatow miała stosować to tylko czystą lanoline bo najbardziej naturalna jak dla mnie 

Ja tak samo tylko smarowalam swoim mlekiem i wietrzylam. Lanolina ciezko mi się smarowało i bolało. 

Mnie zaś smarowanie swoim mlekiem i wietrzenie kompletnie nie pomagało. Za to Lanolina dawała radę. Teraz kiedy karmię córcię już 4 miesiące nie mam problemów z pękającymi brodawkami, aczkolwiek, jak źle chwyci, to nadal się zdarzy że te sutki bolą.

Preparaty dodają ulgi ale fakt faktem trzeba dobrze wszystko dobierać :-) niektóre uczulają A nie które są niesamowite 

Minni nie na każda kobietę dany preparat zadziała tak samo. Dlatego czasami  metodą prób i błędów dochodzimy do tego co najbardziej pomaga.

O tak czasem wiele.preparatow się sprawdzi zanim.znajdzie się co nam.pomoze 

Jak dla mnie maltan najlepszy od razu mi pomógł 

No mi maltan nie pomógł i wg. Mnie jest najsłabszy. Najlepsza była lano maść z ziaji i bephanten maść.

u mnie tez maść z lano z ziaja najlepiej się sprawdziła chociaż wszystkich pozostałych nie stosowałam. Żałuję jedynie ze nie wzięłam jej ze sobą juz do szpitalna.

Dla mnie był uciążliwy ból brodawek połączony z nieuregulowaną laktacją. Miałam ochotę założyć stanik żeby mleko nie kapało po podłodze a zarazem chodzić bez koszulki żeby piersi się wietrzyły i odpoczywały. 

Noworodkowe love tyle że widzisz maltan wcale nie jest dobry właśnie z tego powodu że zawiera cukier w składzie bo ten cukier jest pożywką dla bakterii i grzybów mało tego wydłuża proces gojenia się ran. Więc osobiście nie używałabym maltanu tylko raczej 100 proc lanoline. 

Aisa zgadzam się z Tobą w 100%. 

Maltan jest najsłabszy a najlepiej z brodawkami radzi sobie lanolina. 

Albo z ziaji albo lansinoh albo bephanten.

Chodzi o bepanthen na odparzenia do pupy czy jest specjalny do brodawek?

PannaXoanna tak ta sama maść ochronna

PannaXoanna to jedna i ta sama maść taka z różowym paskiem.

Nadaje się do pupy niemowlę i do piersi mamy a zimą ja smaruję nią dłonie jak są bardzo wysuszone.

Dlatego uważam , że jest to maść wielofunkcyjna i mimo ceny warto ją mieć w domu. 

Dzięki za szybką odpowiedź. Jesteście super.

Zuzka sama nazwa mówi że to maść ochronna więc chroni nie tylko pupke niemowląt, brodawki mamy ale i ręce 

Nawet nie wiedziałam że  bephantenem można smarować brodawki ja kupiłam sobie z ziaji i byłam zadowolona a na początku miałam poranione i mi pomogła ta maść z ziaji, po ok 2tyg już było super..

MamaOsiAl niektórzy nie wiedzą myślą że jest tylko na odparzenia pieluszkowe jak na opakowaniu napisali