Infekcje intymne w ciąży

Dokładnie tak dobrze ze sie fartem udalo dostac najlepiej isc do specjalisty my ile mozemy na forum pomoc to możemy ale często tylko w teorii 

Moja mama własne byla wczoraj u fizjoterapeuty i opowiadala mi ze jak jej wynalazl miejsca bolu niektóre nacisnal to az sie jej świeczki w oczach świeciły i w głowie kręciło dlatego Powiedzial ze nie na raz tylko trochę i na kolejnej wizycie zeby nie przesadzić 

Pewnie na forum czasami uda sie nakreslic jakis problem ale jednak specjalistami nie jestesmy ;) chociaz czasami jak bysmy byly ;D

Swego czasu jeszcze przed dziećmi chodziłam na masaże, często zmieniałam miejsca i swego czasu miałam taką masażystkę, zwykły relaksacyjny masaż to ... tak jak pisze MamąByć ... tu nacisnęła, tam masowała a ja z bólu może nie wyłam ale relaksiku tam nie było. Ale za to jakie rozluźnienie potem. 

Taki specjalista to się jednak zna 

Oj taki masaż  to super sprawa, a jak faktycznie się ktoś zna to już w ogole super!

A jak znaleźć dobrego masażystę/masażystkę? Czym się kierować podczas wyboru? Taka osoba powinna mieć jakieś certyfikaty, ukończone kursy, szkołę? 

Czasem warto pójść do specjalisty nawet prywatnie. Zdrowie to najlepsza inwestycja.

czasami nie ma co czekać 

Halmanowa chyba najlepiej to z polecenia, czasami te opinie w internecie nie są obiektywne. 

Moja teściowa lata po tych masażystach i twierdzi że trzeba mieć dar:) 

Takie infekcje intymne Niestety nie jest to nic przyjemnego faktycznie dla niektórych jest to temat tabu ale ja myślę że tutaj nie ma czego ukrywać temat jak każdy inny każda z nas jest narażona A będąc w ciąży to już w szczególności musimy uważać Chociaż jak mamy coś złapać to i tak tego nie unikniemy podobnie jak chodzi o infekcje moczowe ja teraz w obecnej ciąży tak jak i w poprzedniej mam założone pesar ginekologiczny jakby nie patrzeć jest to jednak w organizmie ciało obce i tym bardziej muszę mieć na uwadze to aby się pilnować aby co najmniej raz w tygodniu zakładać sobie zapobiegawczo takie globulki przeciw infekcji aby czegoś nie złapać nie doprawić się no i mam nadzieję że do samego końca będzie wszystko okej uda mi się niczego nie chwycić a jeżeli już no to po prostu trzeba szybko konsultować się z lekarzem brać odpowiednie leki i leczyć bo takie infekcje mogą być później niebezpieczne zarówno dla mamy Jak i dziecka Jeżeli są przez dłuższy okres czasu nieleczone

Warto znaleźć dobrego fizjoterapeuty. Ja byłam na masażach relaksacyjnych to potem miałam stan zapalny i tydzień na lekach przeciwzapalnych i przeciwbólowych. Z moją dyskopatią nie mogę masażòw pomimo bardzo spiętych mięśni. Neurolog zlecił codzienne ćwiczenia. Nie wierzyłam ,że mogą pomóc, ale o dziwo przy regularnych ćwiczeniach ulga w bólu była.

Niestety miewalam takie infekcje chyba 3 razy . Nic przyjnego ale finalnie się tego pozbyliśmy . Teraz czekam na wyniki cytologi

Ja miałam raz infekcje ale odziwo o tym nawet nie wiedziałam. Noc mi nie dolegało. Nic nie bolało. Dopiero po wizycie i badaliu lekarz wypisał receptę na nystatynę 

Oj ja to od 30 tc miałam praktycznie cały czas infekcje. Co się wyleczyłam, to parę dni spokoju i od nowa :/

Ja to miałam 3 razy w życiu infekcje i bardzo współczuję kobietom które mają je ciągle. Nic przyjemnego, a wręcz okropnego.

Ja miałam często przed ciąża infekcje w ciąży dostałam coś na zasadzie moczopędnym ale o naturalnym składzie i wystarczyło 

Ja brałam dopochwowe leki na infekcje w ciąży 

Ja na szczęście nie miałam jakiś częstych infekcji. W tej ciąży problem z pęcherzem i grypa żołądkowa. Ale po tej grypie czułam się tak ,że nawet wyjście do łazienki było wyzwaniem ...

Ja miałam infekcje w ciąży i sa one bardzo męczące oraz mają tendencje do nawracania