Infekcje intymne w ciąży

Mnie w poprzedniej ciąży już na sam koniec tak ciągło i bolało, zwłaszcza jak długo chodziłam. Ale skonsultuj z lekarzem najlepiej :)

Laureczka tak jak piszą dziewczyny tak się dzieje bo się rozciąga na dole wszystko, miednica się rozszerza,ale warto powiedzieć o tym lekarzowi. Choć ja takie bóle często miałam w poprzedniej ciąży.

No ja 33+5 i od 3 dni spać się nie da. Na wznak zasypiam choć wiem że nie powinnam ale ból jest tak silny że na bokach się nie da. O spacerach też już zapomniałam.  PPowiem Wam że jest dramat.

Laureczka może to chwilowe i potem ustanie  ttak jak Mazia pisze przygotowanie do porodu na dole się wszystko poszerza ☺

Laureczka zawsze warto zapytać lekarza, mnie jak bolał ostatnio intensywnie jajnik to sie okazało ze to wiezadła sie naciągaja i to normalne;) potem przeszło jednak zachodza ta wielkie zmiany wiec moze z tego to powodu ale zawsze zeby mieć spokojną głowę warto zapytać lekarza 

Laureczka jak będziesz na wizycie to spytaj czy wszystko ok, więzadła się rozszerzają więc może boleć ale czy aż tak to nie wiem nie tak mocno nie bolało. 

Każda odczuwa to inaczej, mnie bolały biodra np i kręgosłup pod koniec 

Nie czasem też tak ciągnie mocno,ale chwilami to trwa. Z córką pamiętam,że mnie tak wszystko białko,że co chwilę musiałam zmieniać w nocy pozycję

Też czułam taki ból pachwin, ale teraz bardziej to już boli krocze i spojenie łonowe i miednica strzela przy ponoszeniu się, albo obracaniu z boku na bok. Jak piszą dziewczyny, pewnie więzadła się rozciągają, ale przy najbliższej wizycie się upewnij u lekarza, czy wszystko ok.

Dacie radę dziewczyny jeszcze chwila i maleństwa będą z Wami :)

Byłam dzisiaj u fizjoterapwuty gdyż zwolnilo się miejsce i okazało się że mam wybity kręg z lewej strony miednicy i ogólnie dużo poprzestawiane.  Bardzo bolało to co nastawila ale faktycznie jest dużo lepiej a i tak mam być obolala 2 dni. Polecam takie wizyty jak was coś boli i niepokoi bo ja myślałam że rodze a okazuje się że takie mocne bóle są przez kręgi. 

Dokładnie. Czasem coś wyskoczy nastawi się i nie czujesz bólu 

Dokładnie Monia i miałam szok że przez takie coś mam objawy jak bym dosłownie miała rodzic 😁

dobrze że zwolniło sie miejsce, jednak wizyta u specjalisty to nie to samo co forum;)

dobrze że na porodówke nie pojechałaś ;)

Laurczka ale po nastawieniu teraz nie bezie wyskakiwało ?

a nastawienie bolało?

O widzisz Laureczkaa, a nawet byśmy o tym nie pomyślały :) To super, że się udało załapać do specjalisty. Oby już bóle nie dokuczały :)

Laurczkaa, super, że się udało. :) Te wizyty u fizjoterapeutów często bolą, byłam kiedyś na masażach kręgosłupa szyjnego i lędźwiowego i kolan to nieraz mnie tak nacisnął, że myślałam, że zejdę. Ale za to pomagało :)

i tak że Ci się udało dostać do tego fizjoterapeuty 

Super, że problem rozwiązany teraz będzie lżej :) to miałaś farta , że sie zwolniło miejsce 

Żeby każdy miał tyle szczęścia co Ty :)