Infekcje intymne w ciąży

U mnie tylko na początku jedna infekcja a teraz do tej pory żadnej a ph mam perfekt na każdym badaniu 4 ☺

Ja nie miałam też żadnej infekcji. Na koniec mi coś tam wyszło ale ginekolog stwierdził że to nic złego 

Mi teraz wyszło wszystko idealnie,ale lekarz podejrzewa infekcje ,że to może ona powoduje te bóle,ale zrobił posiew i czekam na wyniki . Choć zapobiegawczo już dostałam antybiotyk w ciemno

U mnie raz cos wyszlo podczas badania. Mimo ze nic mi nie dolegalo fizycznie. 

Kareo nestatynę brałaś doustnie ?

Beata nystatyna przeważnie jest w globulkach raczej w ciąży lepiej dać globulkę niż tabletkę

Beata, nystatynę się przyjmuje dopochwowo, lekarz kazał aplikować jedną na noc.

Mazia właśnie czytałam ze może być ból podbrzusza przy infekcjach 

Często dalszy etap infekcji to ból podbrzusza. Na początku zazwyczaj raczej jest to swędzenie, czy takie zewnętrzne objawy. Jednak jest wiele rodzai infekcji i patogenów je wywołujących.

No możliwe ,że tak jest w sumie lekarz się mnie pytał czy nie czuje objawów infekcji. Mnie w sumie zaczęło boleć,ale po badaniu ginekologicznym w szpitalu. Drugie tak bolesne w moim życiu ... niektórzy kompletnie nie mają wyczucia i zaraz mnie piekło po tym badaniu

nystatynę u mnie córka brałam doustnie jak miała pleśniawki w buzi dlatego pytam 

Mazia okropne to jest jak lekarze robią takie bolesne badania. Jakby faszerowali kurczaka. I te biedne kobiety musza to znosić. 

Mazia ja miałam taka wizytę u jednej pani doktor wtedy w ciąży nie byłam ale powiem ze cały dzień potem miałam dyskomfort;( 

trafic do takiego lekarza na1 swoja wizytę to powiem wam ze zrażony człowiek do takiego specjalisty na całe życie;)

no i mnie tak badał orydnator w szpitalu. Jeszcze na moje nieszczęście weszła jakaś lekarka i milion pytań, a on mi tam paluch w środku trzyma i nie bada bo jej słucha i boli dłużej 

Beata, ten lek działa typowo w miejscu infekcji, więc rzeczywiście w przypadku pleśniawek w buzi lekarz mógł zalecić przyjęcie doustne, ale mijałoby się to celem w przypadku grzybicy pochwy ;)

Nystatyna to antybiotyk, ale może w wielu preparatach występować. Na pleśniawki u dzieci często właśnie jest pisana do pędzlowania. A forma to w zależności od potrzeby. 

dlatego dziwiłam się że u nas stosowaliśmy doustnie :) 

Ja od dwóch dni mam mocne bóle w pachwinach i kłucie.  MMiała lub ma tak któraś? Bo raczej to nie infekcja .

Będą c w ciąży stosowałam Octenisept, który polecił mi mój lekarz. Po ciąży też miałam okazję go już stosować na infekcje intymne. Świetne w nim jest to, że jego aplikacja jest komfortowa i wygodna, a do tego bardzo szybko działa. Polecam.

Laureczka bóle w pachwinach ciągną się już za mną nie wiem.od którego tygodnia ciąży. Raz mocniej boli raz mniej. Ale głównie w nocy