Mój ma 3 mies i raz wypije 120 a raz 150 to zalezy od dziecka ile wypije bo niektore malo a zas inne to glodomorki i duzo wypijaja
Niektóre dzieci jak już mają rozszerzoną dietę to zamiast mleka wolą zjeść jakieś warzywa, owoce czy mięsko. Natomiast inne mają preferencje bardziej mleczne.
Niektóre dzieci wolą też jeść mniej a częściej a inne więcej a rzadziej. Choć chyba na stronie bebiprogramu pisało że nie powinno się więcej podawać mm niż zaleca to producent a już tym bardziej wsypywać więcej proszku by mleko było bardziej intensywne
To też jakoś mało rozsądnie napisane, bo jeśli dziecko jest głodne i domaga się mleka to co? Nie dać mu? Przegłodzić? Bez sensu…
moja córcia ma 3 msc i zjada różnie, normalne że czasem ma wiekszy apetyt a czasem mniejszy, a to ze twoja corcia zjada mniej nie oznacza nic zlego ; )
trzeba sobie policzyć dzienną ilość mleka jaką spożywa, niektóre dzieci spożywają więcej a niektóre mniej, ważne jest czy ładnie przybiera. i jak wiadomo żeby na mm nie przybierało za dużo bo to może się odbić w przyszłości np. nadwagą
Moje maluchy piją mój ściągnięty pokarm nawet po 6-7 razy dziennie po 90, 60, a nawet 140 ml. Dziewczyny a jak było u was z karmieniem ? Często ściągałyście pokarm?
Mój mały ma prawie 4 miesiące i zjada 120 ml ale to rożnie czasami tylko 90 ml zje a je prawie co 3 godz.
Adamos na początku 5-6 razy dziennie i wa razy w nocy… Później zmnieszyłam do 4 ściągań w dzień i 1 w nocy i tak 8,5 miesiąca
Moje maluchy zaczęły wypijać ostatnio nawet po 140 ml. Mam nadzieję, że starczy mi sił bo chcę karmić jak najdłużej
Moje dziecko obrazilo się na mleko . Rano zjada 210 ml a wieczorem czasem kilka łyków a czasem 180 ml. Fakt zazwyczaj wieczorem je syta kolację
mój synek ma obecnie 6,5 miesiąca i zjada 120-150ml mleka i ja nie sugeruje się tym co pisze na opakowaniu tylko potrzebą mojego dziecka bo niestety musiałabym wylewać o mleko bo na opakowaniu jest napisane że mam mu podawać ok200ml
Nigdy się nie sugerowałam tym co na opakowaniu. Zrobiłam jakąś ilość pierwszy raz i zobaczyłam czy zostawił czy wypił wszystko.
Teraz jak wypija wszystko co do ostatniej kropelki to zwiększam o 30 ml i sprawdzam jak radzi sobie z większą ilością.
i tak jest najrozsądniej bo tak to tylko marnowanie mleka które tanie nie jest.
mój synek ma czasami tak, że jak wypije butle i płacze to znak, że chce jeszcze jeść i wtedy bo robię kolejną porcję, tylko tym razem mniejszą. Zawsze wolę dać mniej mleka i ewentualnie później zrobić i dać kolejną porcję niż wylewać po 100 ml
A ja w takich sytuacjach dokarmiałam cycem. Podjadł tyle co chciał i już. A teraz jest na tyle duży, że zjada butlę i lulu już głód to nie jest powód do płaczu.Najwyżej szybciej się obudzi na nocne karmienie.
barbara a ile razy dziennie zje taką porcję?
ja podaje rano 180 ale nie zje do końca, potem daje kaszkę mleczną na 150 ml wody i na kolację mleko 180 i jakoś głodny nie chodzi. według producenta ma mi wypijać 3x210 a on nawet tyle nie zmieści
nie ma co sie sugerowac tym co producent pisze na opakwaniu mm…kazde dziecko jest inne i ma swoje indywiduwalne potrzeby…moje dziecko ma ponad rok i nadal wypija mm po 160 ml…a mojej kolezanki synek wypija 250…i to od dawna…wiec lepiej jest wyczuć ile nasze dziecko chce wypić mleka i mu je podawać.
Mój synek na 4 miesiące i powinien jeść 250ml wg zaleceń a je co 2 godziny po 125 ml. Nawet gdy go przetrzymam np 4 godziny to i tak więcej nie wcisnie …
na jakim opakowaniu mleka jest napisane, że 4 miesięczne dziecko powinno jeść 250 ml mleka w jednej porcji? sprawdziłam po przykładach Nestle Nan pro 1, Bebiko 1, Bebilon 1 i na żadnym nie ma takiej informacji