Xaniab tak mały dalej ulewał. Mógł być w pozycji pionowej, a i tak często aż chlustał. Potem z miesiąca na miesiąc ulewał coraz mniej i teraz już nie mamy tego problemu.
Choć czasami jak opije sie mlekiem lub wodą i potem zacznie skakać czy schylać się to mu się troszkę tego mleczka uleje.
Moja corka od 3 miesiaca zjada 120 ml. Teraz ma 5 i nadal zhada tyle samo. Zdarza sie dosc czesto ze zjada mniej ok 90 ml ale za to na kolacje wypije nawet 150 ml. Nie ma reguly. Dzien od dnia sie rozni
Betka mój w wieku Twojej córki, a nawet jak był troszkę starszy wypijał na jeden raz 100 ml. Nie masz się czym martwić, bo jeden dzieci wolą wypić dużo za jednym razem, a inne wolą to sobie rozłożyć na kilka porcji.
Każde dziecko jest inne i samo reguluje sobie ilość zjadanego mleczka moja od samego początku je 90-120 ml co 2-3 godziny. A ma już ponad pół roku. Jednak dobrze przybiera na wadze, więc się nie martwimy, zwłaszcza, że od 5 miesiąca zaczęliśmy rozszerzać dietę.
kacper nadal dostaje 120 a na noc mu robie 150. czasami po 120 sie domaga więcej, jak już sie skusze i dorobie to potem strasznie ulewa.
O to i tak sporo Dominika. Moja mała w wieku Twego synka zjadała na porcję 100-110. A teraz jak ma 10 miesięcy niby powinna wypijać 180-210 ml, a w praktyce to jest 150ml. Jak się podobnie jak Ty skuszę i dam jej więcej to też tą dokładkę zwraca :-(.
Także nic na siłę ważne że dziecko przybywa na wadze
U nas jest dokladnie tak samo Antosia tez nie pije podanych ilosci.przewaznie mniej niz hest sugerowane
Na poczatku robilam te ilosci dostosowane do wieku i wylewalam pol butelki.
Wazne ze przybiera i hest zadowolone dzieciatko
Magda dobrze, że już nie sugerujesz sie tymi ilościami podanymi na opakowaniu. Wylewanie mleka mija się z celem, bo i tak dziecko nie ma go w brzuszku, a mleczko jest tylko zniszczone.
Na początku robiłam tyle mleka ile było napisane na opakowaniu ale później jak już wiedziałam ile synek zje robiłam mleko wg jego potrzeb.
I bardzo dobrze. Nie ma co podawać więcej i przepajać. Jak bedzie chcieć więcej to same się zorientujecie, że czas na zwiększenie ilości.
Mój syn ma prawie pół roku. Wytyczne twierdzą, iż powinien zjadać 180 ml co 6 godzin, ale mu to nie wystarcza i je 180 ml co 4 godziny prócz w nocy.
Dodatkowo je około 120 g. zupki, bądź musu owocowego.
Moja córcia ma 9 miesięcy i je 200 ml dwa razy dziennie. Myślę, ze to jest w normie. Jakby chciała jeść więcej to pewnie bym jej dała.
Zuzanna witaj ! Pogratulować takiej córeczki ma apetyt!!
Zuzanna Córcia dużo zjada. Mój jak miał 9 miesięcy i czasami dałam mu butelkę, bo wypijał około 100, 120 zł.
Zuza a ile maleństwo posiłków je?? Moje jadaja mniej. W sumie daleko im jeszcze do 9msc…
o Beata to niedużo synek wypijał ale widać tyle potrzebował. Mój od 11 miesiaca pije już 250 ml
gdzie jeszcze tydzień przed tym pił tylko 180ml wody+6 miarek mleka
teraz planuję kupić butle z Lovi 330 ml bo boję się że znowu przeskoczy na wyższy poziom i butelkę bedę musiała dorabiać
Ja poluje na ten duze butle lovi ale ciezko je dostac… w rossmanie nie widzialam… w smyku takze tylko male… srednie i medical
Grabla może przez internet kupisz, bo ja też w sklepach stacjonarnych nie widziałam tych dużych butelek.
W Aptece Gemini są te duże butle niedługo chyba zamówię przy okazji większego zamówienia. Ale i pełno ich na Allegro czy w sklepach internetowych
I wolę przez internet bo w stacjonarnym kupię u siebie taką butelkę za 40 zł a tak za 25 czy coś
szczególnie że zawsze muszę mieć 2 butelki w razie W