Iza no właśnie ja mieszkam na takim zadupiu że tu u mnie chyba niema takiej biedronki. A ten termometr mierzy też temperaturę powietrza i posiłków?
mimo tego, że połowię lub nawet większość rzeczy moja dzidzia odziedziczyła po narzeczonego siostry dziecku - to dość sporo pieniążków poszło…
sama nawet nie wiem na co i gdzie są te wszystkie rzeczy,
Nigdy tego nie liczyłam znam poszczególne kwoty ale nigdy w całość tego nie składała: hm 1300zł wózek 3w1,łóżeczko w całym wyposarzeniem 800zł,wszystkie podstawowe kosmetyki z kuponem rabatowym nivea 80zł, zestaw 4 butelek i szczotki do mycia Philips 109zł,sterylizator 4w1 140zł, na ciuszki nie wiem ile wydalam wizyta prywatna 80zł co miesiąc plus badania też nie wiem ale sporo tego było w tym 400zł zostawiłam w szpitalny,plus pieluszki i chusteczki oj na pewno fajna kwota
oj oj różnie bywa, zależy co chcesz kupić dla dzidzi. Ogólnie Twój stan konta zadecyduje ile jesteś w stanie wydać. Bo jeżeli chcesz oszczędzić to można po kosztach pojechać, odkupić coś od znajomych zamiast kupować nowe rzeczy, i nie wydawać pieniędzy na różne niepotrzebne gadżety. Kwestia sądzę indywidualna próz kosztów oczywistych jak pieluszki, chusteczki i inne rzeczy do pielęgnacji
Wtedy było nas stać dobrze zarabialismy nie było kredytu więc synek wszystko miał nowe teraz przy drugiej ciąży wszystko mam używane z pierwszego dziecka coś tam dostałam nie jest źle i rzeczywiście jeśli ktoś kupuję używane to tak jak patrzyłam w Internecie można kupić dużo i tanio a niekiedy naprawdę warto
Ewelina ja tez mieszkamna zadupiu nie przejmuj sie wiec
Co do termometra to pisze ze 7 w 1 ale nie rozumiem do tej pory dlaczego “7” w 1. Mierzy temperature na czole i uchu, takze wody i posilkow ale powietrza niestety nie bo pokazuje sie blad. Wiec 4 opcje moze dlatego ze ma takze godzine date i pamiec? Dlatego “7” nie mam pojecia.
Polecam termometr który jest u mnie na blogu jest niezawodny i również pokazuje temperaturę wody otoczenia,ciała i pokarmu podswietla się i zapamituje pomiary w zestawie ma etui można wyłączyć sygnał i ma gwarancję na dwa czy trzy lata
Możesz podać adres bloga? Z chęcią poczytam
Ja zakupiłam termometr microlife, który stosuje się zarówno do ucha i jak i czoła i pomimo tego, ze córka nie miała jeszcze temperatury, sprawdził się on u taty, który swego czasu chorował. Choć teraz z perspektywy czasu przydałby mi się taki, który mierzyłby również temperaturę posiłku gdyż teraz mam z tym problem i nie wiem czy pokarm podgrzewany, lub podany bezpośrednio p[o ugotowaniu ma odpowiednią temperaturę. Chyba, że ma się taki podgrzewacz, który nie przegrzewa pokarmów, lecz doprowadza ja do odpowiedniej temperatury, to jak najbardziej taka funkcja w termometrze jest zbędna - mój podgrzewacz potrafi przegrzać posiłek.
A.Zuzuzlak- nawet nie wiedziałam, że takie cuda sprzedają :). Czego to człowiek nie wymyśli. Muszę przyznać, że fajne i przydatne rzeczy. Dzięki za link.
My na same kosmetyki i pampersy oraz gadzety pierwszej potrzeby typu aspirator i termometr wydalismy 850 zl, lozeczko zalatwila nam moja mama za darmo, wozek uzywany tez nam kupila 3w1 za 350zl, ubranka mialam po siostrzenicy i sporo tez od mamy , ma taka prace ze mogla mi zalatwic uzywane, duzo nowych ubranek dostalam jak przychodzili goscie ddo dzidzi, sama kupilam z nowych zeczy kilka par bodów i półśpiochów za około 80 zł, chcialam zeby miala kilka rzczy nowych na wizyty u lekarza, stwierdzam ze koszty znacznie zwiekszaja sie po porodzie, niestety mleko modyfikowane musimy kupowac za 40 zl na tydzien…
Koszty są naprawdę duże na same pampersy i chusteczki zapas na miesiąc ok 200 zł. Jeżeli nie ma się pokarmu koszty na mleko modyfikowane nie są małe, ceny słoiczków też są kosmiczne
Więc im dalej w las tym gorzej
Syba ma racje same pampersiaki i chusteczki duzo kosztują, a już na pewno dużo to wychodzi gdy rodzice przygotowuja sie na przyjscie malca na swiat - kupuja wtedy mega zapasy i duzo mega placa
dla mnie porażką są kaszki, kosztuje to ok 6-8 zł opakowanie a starcza nie wiem na ile ale jak trzeba wsypać ze 4 łyżki na jedno posiedzenie u mnie razy 2 no to bym zbankrutowała gdybym dawała codziennie …
leila kaszki kończą się w zastraszającym tempie. A weźmie Ci taki i nie zje kaszki na drugie śniadanie i cała do kosza grrr…
Powiem Wam, że u mnie przelicznik jest zupełnie inny. Oszczędzam na mleku, gdyż karmię piersią i na słoiczkach, gdyż gotuję sama. Ale ponoszę koszty związane z wizytami u specjalistów jak i koszty rehabilitacji…także kalkulacja zupełnie inna.
Odnośnie kaszek jestem podobnego zdania, dlatego może warto zaryzykować jeśli dziecko nie ma problemu z glutenem na podawanie kaszki manny np. z owocami zblenderowanymi.
Ulka85 tak samo pewnie z butelka mm
Najważniejsze to nie kupować rzeczy, co do których nie mamy pewności, czy faktycznie się przydadzą. Mam tu na myśli np. drogie emolienty do pielęgnacji dziecka, bo nie mamy pewności, czy dziecko będzie ich potrzebować. Nie ma sensu kupowanie wielu ubranek w najmniejszym rozmiarze, bo dzieci rodzą się różne i szybko rosną, więc niektóre ubranka mogą być założone raz, a znam przypadki, że ubranka r.56 wcale.
Ja też korzystam z pomocy rodziny w kompletowaniu wyprawki, kupuję na wyprzedażach i w promocjach. Często w smyku są obniżki, oprócz tego mam kartę rabatową i kupiłam np. śpiochy welurowe Fisher Price za 13 zł, body 3 sztuki za 14 zł. Często korzystam też z serwisu allegro, gdzie zamierzam kupić wózek 3w1 za 850 zł. W rossmanie kupiłam niedawno butelkę lovi 150 ml w cenie 14,99.
Dziewczyny na forum bardzo dobrze oceniły pieluszki dada z biedronki, więc zamierzam wypróbować zamiast droższych pampers. Ale i tak dziecko to skarbonka bez dna!
Agnieszka jeżeli chodzi o pieluchy w rozmiarze 1 to cena jest porównywalna dada i pampersów ale faktycznie lepiej dziecko przyzwyczajać od razu jeżeli w przyszłości ma się zamiar używać danego rodzaju pieluch.
Używałam pampersów do rozmiaru 4 teraz używamy dady widać różnice w jakości ale dady zawsze są w stałej cenie i pod ręka bo biedronka jest blisko kupuje chusteczki fitt więc za paczkę pampersów i chusteczek zapłacę mniej niż za pąmpers . Jeśli ktoś chce taniej to dada jest chyba z tych lepszych tańszych próbowałam huggies ale to całkowita porażka. nie wiem jak te w rossmanie niektórzy je chwalą ale jakoś nie zdecydowałam się na żadne