U nie też z drugą ciążą było łatwiej i szybciej, ale może właśnie dlatego że człowiek tak się nie spina bo ma już jedno dziecko i nie ma takiej spiny
To u mnie było krwawienie , zastrzyki , masa leków jednak nie zawsze druga jest łatwiejsza to tylko takie gadanie wszystko zależy od nas zarowno jak i od dziecka i hormonów chyba
To ciężko musisz na siebie dużo uważać
No wiem że muszę ale nie zawsze się da czegoś nie robić szczególnie jak się ma drugie dziecko czasami trzeba coś podnieść , przesunąć , wynieść itp ile mogę to i tak staram się oszczędzać
II!a zdecydowanie człowiek już ma co taki luz w głowie że jedno dziecko niż ma także drugie też byłoby dobrze ale już bez tego ciśnienia co przy pierwszym. Jednak zawsze te pierwsze ciążę to na takie wyczekane.
pewnie że druga ciaża może okazać się trudniejsza w utrzymaniu czy też pod względem złego samopoczucia, wszytsko jest tak jak piszesz mamaLaurusia zależne od hormonów i od tego jak się prowadzimy dlateg trzeba na siebie uważać nawet jak się ma w domu już jedno dziecko, ja też tłumaczę mojej córeczce, że mama musi na siebie uważać bo w brzuszku jest braciszek
Czasami ciężko przy dziecku
Myśle ze to indywidualna kwestia , ale u nas szybko poszło w obu przypadkach 😂
Prawda, że druga ciążę można gorzej przechodzić. Ja fatalnie czułam się przez 5 miesiący mając 24/7 mdłości, czułam się przemęczona a miałam synka rocznego. Upały też ciężko znosiłam. Pierwsza ciąża, a druga to niebo a ziemia.
Upały to zawsze trudna sprawa chociaż ja gorzej znosiłam gorzej jak było tak mega duszno niż jak były upały latem
Hej, my o dziecko staraliśmy się rok, zaczęliśmy we wrześniu 2021 A w tym roku we wrześniu mamy dwie kreski na teście, jutro mam ginekologa żeby potwierdzić ciążę
hehe najlepsze momenty ;) take własnie jak sie widzi te dwie upragnione kreseczki i niedowierzanie;) że one tam są;)
No jest to super prezent im dłużej wyczekiwany tym bardziej cieszy :) super dziewczyny ze nie poddalyscie się mimo tak długiego czasu co poniektóre rok to mi się wydaje że jest tak jeszcze optymalnie :)
Ja sama podeszłam do tematu mojej ciąży na spokojnie, bez nerwów, odliczałam owulacje, było mi przykro jak dostałam okres po chyba pół roku starań, później kontrola jajników u ginekologa prawie co miesiąc i teraz się udało
Atadyb0710@wp.pl Gratulacje dla Was!
Dziewczyny ważne jest to żeby przy tym wszystkim nie dacc się zwariowac. Ja widzę, że im bardziej sie napiera i naciska tym jest gorzej niestety.
Tak bo najczęściej jak się nastawiamy za bardzo to nie wychodzi. Lepiej podejść na luzie i nieco odpuścić to wtedy się udaje. Bez presji a czasem zaskoczy nas niespodzianka
Dokładnie tak głowa też robi swoje my po prostu powiedzieliśmy sobie będzie to będzie ale bez żadnej spiny
Warto wyluzować
Najczęściej tak jest, że się odpuszcza, zluzowuje i nagle pojawiają się upragnione dwie kreski :) Gratulacje Atadyb0710@wp.pl!
Xxyyzz my też tak mówiliśmy że będzie to będzie:)