Ile czasu potrzeba, aby zajść w ciąże?

Mamy, ile czasu staraliście się o dziecko zanim w końcu się udało? 

Ja zaszłam w ciążę 4lata po ślubie ale w tym czasie leczyłam się na niepłodność. Mieliśmy też takie wielkie ciśnienie żeby mieć dziecko, a jak odpuściłam i powiedziałam sobie że będzie co ma być to nie minęła chwilą i byłam w ciąży 

U mnie szybko chyba miesiąc 

U mnie po ślubie powoli coś próbowaliśmy, ale 3 miesiące po ślubie dopadła mnie mocna rwa kulszowa i trwała 4 miesiące, w tym czasie ledwo się ruszałam i nawet nie myślałam żeby zachodzić w ciążę, ale w sumie jakoś 2 miesiące później już chodziłam w dwupaku :) 

U mnie jakoś trzy miesiące

U nas bardzo szybko poszło bo już po pierwszej próbie zaszłam w ciążę. Zaczęliśmy się starać o dziecko 3 miesiące po ślubie.

My staraliśmy się prawie pół roku ale to przez branie tabletek antykoncepcyjnych tyle to trwało. 

Również leczyłam się na niepłodność więc w sumie starania będzie jakoś 4 lata może ciut więcej ;) Mi się udało w drugiej klinice w Parens z Krakowa i dr Maduzi <3 jestem właśnie w 20tc 

jakoś kilka miesięcy po ślubie

pol godziny :D:D

Anabanana to wy jesteście stworzeni do rozmanazania się :D 

Łatwiej u mnie było zdecydowanie z pierwszą ciąża z wiekiem obniża się też płodność 

U nas udało się w pierwszym miesiącu starań :) 

U mnie szybko 

Jak zdecydowaliśmy że chcemy mieć dziecko to staralismy się jakieś pół roku. Trochę chyba to była moja wina bo bardzo chciałam a czym bardziej ktoś chce tym bardziej nie wychodzi. Potem stwierdziłam że odpuszczam, może to i lepiej bo rozpoczęła się wojna i taki niepewny czas... Okazało się że właśnie jestem w ciąży jak tylko wyluzowałam i śmieje się że mamy wojenne dziecko;)

ja jestem w ciąży, starczylo pol godziny 

Starania trwały około roku z wizytami u lekarza i kontrolami czy wszystko jest w porządku :) 

Beatka3 bardzo szybko poszło, gratulacje tak szybkiego zajścia w ciążę:)

ll!a jak tego nie chcialam to zaszlam od razu 

Czasem jak przestajemy myśleć i nastawiać się i stresować że każdy test jest negatywny to udaje się od razu :)