Idealny biustonosz do karmienia

Znam kilka dziewczyn, które wolą spać w staniku. I w dobrym staniku śpi się wygodnie, bo nie raz spałam, ale wolę nago :wink: Mama mojej koleżanki z pracy też zawsze narzekała, że staniki niewygodne. Tylko marzyła o tym by po pracy zdjąć stanik. Było tak, dopóki koleżanki nie namówiłam, by może z mamą poszła do brafitterki. I z dobrym stanikiem już tak nie robiła, mogła cały dzień nosić stanik i nic nie uwierało :wink:

Moja kuzynka ma bardzo duże piersi i też woli spać w staniku.
Ja śpię bez bo jest to dla mnie o wiele bardziej wygodne i jakoś nie umiem w. Wszystko mnie wtedy ciśnie i obciera.
Całymi dniami chodzę natomiast w staniku bo za stanik wole zapłacić więcej a żeby był dobrej jakości a nie byle jaki. Musi tez być dobrze dobrany miseczka odpowiednia ani za duża ani za mała. U mnie w galerii w sklepie triumf dobrze dobierają i jestem zadowolona.

W ciazy to juz wogole chodzilam prawie bez jedynie na wyjscia z domu zakladalam. Spie tez bez tak mi zdwcydowanie wygodniej.

Tu nie chodzi o złe dopasowanie czy coś po prostu uwielbiam wziąć prysznic i po nim założyć tylko luźną koszulkę… Wtedy śpi mi się najlepiej

Najwygodniej podczas karmienia było mi w staniku sportowym . Dobrze trzymał piersi , nie uciskal i łatwo było wyjąć z niego piersi . W dodatku cenowo był ok.

Gudrun nie znam nawet tej marki. Będę musiała popatrzeć na ich produkty.
Sypiam bez stanika. No kiedyś te piersi też muszą odpocząć :slight_smile:

Przy następnej ciąży na pierwszym miejscu u mnie tak jak u Jajeczka będą staniki sportowe… Nie dość, że wygodne, to mona kupić bezszwowe, gdzie nic nas uciskać nie będzie… I wystarczy tylko podciągnąć do góry hop i już można karmić :slight_smile:

Ja tez mam chyba dwa staniki sportowe i zamierzam jeszcze kupic taki do karmienia. Na wyjścia :))
A jutro spróbuję chodzić w sportowym bo mi przypomniałyście ze w nich się chodzi faktycznie bardzo wygodnie.

jajeczko i magiczny - zgadzam się z Wami i wkładki się super trzymały i jaka wygoda przy dużych obolałych piersiach…

Fajnie tym dziewczynom, które mogą takie sportowe nosić. U mnie po pierwsze fiszbiny muszą być, a po drugie nie znalazłam dobrego bezszwowego stanika dla siebie :frowning: Niestety. Co prawda ja też nie miałam problemów, żeby piersi były obolałe, uczucie ciężkości jest zawsze :wink:

gudrun bo to uzasadnione uczucie :wink: Poza tym biustonosze sportowe są fajne ale za to zwykłe są bardziej sexi :wink:

A nie próbowałaś może gudrun poprosić o radę jakąś braffiterkę?

Magiczny przy takim biuście musi być dobre podtrzymanie - sportowe się nie sprawdzą bo tu bez fiszbin raczej nie da rady :confused:

magicznypazur, wybór staników jest bardzo ograniczony, jeśli chodzi o sportowe. Raz w sklepie był sportowy na mnie, ale źle się w nim czułam. Braffiterka ze sklepu, gdzie co jakiś czas (rzadko, bo średnio co pół roku), kojarzy mnie dosyć dobrze, wie co już mi proponowała i czasem mówi, że nic nowego nie ma.

gudrun mówi się trudno - Tobie nie pisany sportowy stanik ale za to rzesza kobiet będzie Ci zazdrościła pięknego biustu w pięknym biustonoszu :wink: u Ciebie ewentualnie jakiś fajny gorsecik :wink:

Ja teraz na ciaze kupilamsportowe staniki z gatty i jedtem z nich super zadowolona. Sa bardzo wygodne i swietnie dopasowuje sie do rosnacego biustu wiec nie trzeba zaraz wymienuac na wieksxy. Pozatym nie maja zadnych szwow czy usztywniaczy ktore mi osobiscie przesxkadzaly bo cisnely i bylo mi poprostu nie wygodnie.
Co do staniow do karmienia to kupilam dwa,bawelniane bardzo mile w dotyku i wygodne bez szwow czy fiszbin. Dla mnie najlepsze na ten okres gdy mnie wsxysto uwiera i cisnie. Planuje zakup jednego elegackiego biustonosza do karmienia na wyjscia z jakas koronka i wogule ale to dopiero jak bede dluzej karmic.

Ja jestem fanką sportowych biustonoszy w okresie karmienia piersią. Posiadam aktualnie jeden z fiszbinami biustonosz dla karmiących i strasznie niewygodny jest w użyciu

Ja właśnie mam dwa sportowe stanika z lidla i dla moich piersi jest idealny. A też planuje zakupić jeden do karmienia na wyjścia jakieś do lekarza lub jak będziemy gdzieś jechać, żeby ładnie wyglądać. Ale dobry stanik jest podstawą. Nie może nas nigdzie cisnąć i nie możemy źle się w nim czuć. Warto dobrze wybrać i czuć się komfortowo.

niestety u gudrun piersi nie pozwalają na sportowe staniki - sama też w okresie gdy dokarmiałam i ściągałam pokarm miałam sportowy ale to krótko trwało.

No to już jest “gorzej” niż w pierwszej ciąży. Tak się cieszyłam, że AVA ma staniki w rozmiarze 70J, niestety już za mały się robi. Ale jakby co zostaje ewa.michalak. Mają inną rozmiarówkę - pod brytyjską miseczki podpadają. I tam na razie na styk w 70J się mieszczę, a z 70 są jeszcze JJ i K :slight_smile: a na zamówienie specjalne można też większe.