Zależy Ci, aby ciąża i karmienie piersią nie odbiły się znacząco na wyglądzie Twoich piersi. Ćwiczenia i dobre kremy mogą nie wystarczyć. Podpowiadamy, jak dobrać biustonosz do karmienia, aby dodatkowo chronił skórę przed rozciąganiem i utratą jędrności.
Artykuł świetny! Napisany punkt po punkcie i zawarte w nim jest wszystko: )
Mimo, iż już raz wybierałam biustonosze do karmienia to okazuje się, że o wielu rzeczach nie miałam pojęcia; )
Polecam przyszłym mamom lekturę; )
Nie wyobrażam sobie karmienia bez biustonosza z odpinanymi miseczkami. Ułatwiają bardzo karmienie ponieważ nie ma konieczności zdejmowania bluzki , odpinania biustonosza itd. Ja wybrałam biustonosze bawełniane i jestem bardzo zadowolona, dobrze się zapinają i są wygodne w użyciu. Przed ciążą nie spałam w biustonoszu i nie byłam pewna czy się przyzwyczaję ale w niczym nie przeszkadzają. Ja kupiłam sobie przez internet bez mierzenia , wzięłam większy niż ten który nosiłam w ciąży i jest ok. Drugi kupiłam już po porodzie. Ja biustonosze piorę z ciuszkami synka w proszku dla niemowląt.
Ja kiedyś miałam rozmowe o prace w jednym ze sklepów z biustonoszami i uczono mnie brafitingu… nie jest to ani łatwa ani tez trudna rzecz do pojęcia. Jednak przymierzając idealnie dopasowane staniki miałąm porównanie czy warto i stwierdzam ze warto. Dzieki idealnie dopasowanemu biustonoszowi kobieta jest wyprostowana, nie ciąży jej w kręgosłupie, piersi są pieknie uwydatnione plus podniesione…same plusy! Ja stwierdziłam ,że poświece więcej pieniędzy na taki stanik i kupię sobie w czasie ciąży by moje piersi były kształtne a nie obwisłe…bo w czasie ciąży przecież piersi rosną…no i tak samo do karmienia bo rosną i się kurczą…czyli kształtują… Nie wiem jak to pięknie wytłumaczyć… z Firmy ales polecam dla wszystkich kobiet. Jest sporo przecen więc można coś dopasowanego dobrać i pięknego. Co do odpowiedniego ułożenia piersi w biustonoszu to najgorzej mi idzie ze zbieraniem piersi aż z pleców… wydaje się to dziwne ale na prawde jest tam skóra która powinna być z przodu.
Bardzo istotne informacje, o ktorych większość świeżo upieczonych mam zapomina.
Ja mam bardzo duży biust i w pierwszej ciąży przeżywałam prawdziwe katusze nie mogąc znaleźć odpowiedniego stanika. Pod koniec ciąży kupiłam stanik firmy alles totalna klapa, po kilku praniach fiszbiny powychodziły, a cały stanik był poprostu sflaczały i nic nie podtrzymywał, materiał zrobił się workowaty i wyciągnięty. Dopiero później trafilam na firmę, która robi staniki naprawdę porządne ale też w bardzo dużych i nietypowych rozmiarach. W drugiej ciąży już na końcówce pojechałam sobie kupić stanik do karmienia. Wybrałam w obwoxzie mniejszy ale z taką dopinaną przedłużką, natomiast miseczkę nieco większą. Obecnie noszę bez dodatkowego przedłużenia i jest idealny, poczekam jednak aż laktacja mi się unormuje i pojadę kupić kolejny.
Fajny artykul, ale ja osobisie chodze w normalnych, dobrze dobranych stanikach w czasie karmienia piersia. Tych z odpinanymi miseczkami, delikatnych uzywalam jedynie na pocatku gdy miala nawal, a piersi byly jeszcze tkliwe i bolesne. Trwalo to moze miesiac, pozniej przerzucilam sie na normalny stanik. Wedlug mnie malo ktore z odpinanymi miseczkami sa odpowiednio sztywne i dobrze przylegajace.
Ja także chodzę w normalnych stanikach, ponieważ na moje piersi nie można kupić stanika do karmienia. Po prostu nikt takich dużych nie produkuje
Beata wejdź na stronę www.melissa.com.pl tam masz staniki praktycznie w każdym rozmiarze a jak nie ma to ci uszyją. Ja mieszkam dosyć blisko i jeżdżę sobie przymierzyć zawsze bo rozmiary chyba u nich wypadają trochę większe. Wierz mi ja mam też gigantyczny biust więc wiem co znaczy problem ze znalezieniem odpowiedniego stanika.
Mój biust w ciąży urósł o 4 rozmiary. Jako że do czasu stanu błogosławionego nosiłam miseczkę b, szybko musiałam wybrać się na zakupy. W sklepie poradzono mi zakup od razu stanika do karmienia. Jako sknera finansowa wybrałam się do h&m gdyż mieli przeceny bielizny. Zakupiłam tam dwa staniki. Niestety bardzo szybko wyszły fiszbiny. Nie miałam możliwości stanika naprawić. Osobiście na duży biust nie polecam tej firmy. Przez przypadek mama zakupiła mi jeden stanik do karmienia w lidlu. Po przymiarce w domu okazało się że leży super. Do teraz posiadam 4 staniki z lidla. Chwale je sobie niezmiernie. Niestety jest duzy problem żeby je dostać. Teraz gdy syn je dużo innych rzeczy niż tylko pierś wróciłam powoli do normalnej bielizny. Ale póki karmilismy się co 2 h koszmarem było dla mnie w sklepie się rozbierać czy u kogoś gdy byliśmy w odwiedzinach. Synkowi tez przeszkadzało to w jedzonku. Czując mój dyskomfort sam był niespokojny
no ja podałam firme ,która mi przypasowała…natura nie obdarowałą mn ie dużym biustem…jednak wiem ,że są firmy ,które zwracają dużą uwagę na kobiety z obfitym biustem…szkoda tylko ,że jest ich mało. To ważna sprawa ,bo niektóre kobiety cierpią z powodu ciężaru na sobie
Greendream nie dosyć, że tych firm jest nie wiele to jeszcze się cenią:/ ale niestet dobrze skrojony biustonosz przy dużym biuście to podstawa- wszystko musi być na swoim miejscu i nic nie może wystawać no i musi być wygodny. Jeśli stanik jest dobrze uszyty to jest tak skonstruowany, że przy dużym biuście większość ciężaru jest utrzymywana na obwodzie , a nie na samych ramiączkach. Dzięki temu nie wbijają się w ramiona i ciężar biustu nie obciąża aż tak kręgosłupa.
Noo to tez minus ,że dużo trzeba płacić…gdybym się na tym znała to sama bym takie staniki tworzyła ale póki co swoją przygodę z szyciem zaczynam od prostych ciuszków, kocyków…przeciez materiału duzo na stanik nie idzie a fiszbiny sa tanie jak barszcz…wiec zastanawia mnie tak wielka cena za biustonosz robiony na miare O_o
Z tym zapięciem to najczęsciej jest tak, ze jedną ręką się nie da, w małych miastach w ogóle dostać biustonosz do karmienia na fiszbinach to sztuka, a nawet te z fiszbinami bywają brzydkie, jak dla babci, tak jakby kobieta karmiaca nie musiała czuć się atrakcyjnie, ja znalazłam ładne na esotiq.pl, ale bez przymierzenia boję się zamówić.
Może i warto dobrać biustonosz do karmienia, ale ja mam takie wymiary, że szukałam wszędzie i nie znalazłam. Ale porady bardzo celne i jeśli tylko jest możliwość to polecam zakup takiego specjalnego biustonosza do karmienia.
Mam dwa staniki rozpinane z Gatty, aczkolwiek podczas noszenia wkładek były one dość uciążliwe, dlatego przerzuciłam się na sportowe topy. Dla mnie jest to najwygodniejsza forma podczas karmienia.
Polecam biustonosze firmy Alles , piękna i wygodna bielizna dla mam karmiących i mają naprawdę duże rozmiary .
Ja nie mam dużego biustu, chodź cały czas rośnie. Będę chciała zakupić jakiś odpowiedni. Dzięki artykułowi i waszym poradą wiem jakie firmy są na rynku oraz czym mam się kierować przy wyborze.
Artykuł bardzo dobrze napisany i na pewno skorzystam z porad, bo akurat jestem na etapie wymiany biustonoszy.
Super artykuł. Ja mam specjalny do karmienia i jestem zadowlona.
Położne z mojej szkoły rodzenia polecały Alles i na tą firmę się zdecydowałam. Nie żałuję wyboru. Biust w ciąży raczej mi nie urósł więc na porodówkę zabrałam 2 bawełniane o 2 rozmiary większe. Były ok do nawału. Musiałam kupić jeszcze o rozmiar większe. Miałam takie bez przeszyć na miseczce w obawie przed zastojami ( trochę ich i tak na początku było niestety) i bez fiszbin. Wkładki laktacyjne spokojnie się tam mieściły. Teraz po normalizacji laktacji wróciłam do rozmiaru ciążowego. Miałam też z babyono, ale jak dla mnie się nie sprawdził.