Idealny biustonosz do karmienia

Sklep fajny, ale ja też kupowałam na allegro, cena tak o 10 zł niższa niż w tym sklepie. Polecam też stronę kontri.pl tu jest dużo fajnych tanich staników i można taki upatrzony w sklepie stacjonarnym nabyć tu za niższą cenę.

Dokładnie zawsze w sklepie stacjonarnym można zmierzyć stanik, wybrać rozmiar i potem ten sam kupić przez internet o wiele taniej.

A ja ostatnio byłam w sklepie stacjonarnym i ku mojemu zdziwieniu biustonosz z Lupo line kosztował 20 zł mniej niż ja za niego dałam w firmowym sklepie internetowym. Byłam bardzo zdziwiona. A to był dokładnie ten sam.
Najlepiej jak się ma czas pod koniec ciąży pochodzić i poszukać i porównać ceny w internecie.

Może akurat jakaś promocja była bo 20 zł to warto było

Mnie proponowali kiepskie biustonosze w cenie nie bagatela ponad 100 zł. (tj. bardzo dobrej firmy lecz mało praktyczne i koszmarnie wyglądające)

A ja tam kupiłam w H&M i jestem bardzo zadowolona :-)szybko się rozpinaja nie niszczą się po praniu sa wygodne nawet na noc jak nie zmienię na sportowy. Zmierzyła przed zakupem i jest oki.
No ale dobra alternatywa jest znaleźć w sklepie przymierzyć i jeśli taniej wychodzi przez Internet to zamówić :slight_smile:

Ja jeszcze w H&M nie kupowałam, ale tam raczej na mnie nie ma staników, bo ja potrzebuję miseczkę J.
Ale jest tak jak pszecie. Warto pochodzić po sklepach, szukać promocji, a jak jest drogo to można jeszcze znaleźć na allegro w fajnej cenie.

Ja dostałam dwa z atlantica i są dość mało komfortowe, jakoś nie przepadałam za tym odpinanym stanikiem z którego sutek wystawał tak ubogo…poza tym trudno mi było przykleić do takiego stanika wkładki laktacyjne. Dlatego najczęściej nosiłam topy.

Klio69 same topy tak bez stanika wygodnie Ci było? Ja bym się czuła mało komfortowo :frowning:

Ja nie mogłam znaleźć sobie stanika w atlanticu nawet jak nie byłam w ciąży, no jakoś mi nie pasowały, to teraz nawet tam nie szukałam. A topy to też jakieś rozwiązanie, byleby dobrze trzymały duże piersi od dołu i na ramionach.

Beata, rozmiar J ? Jest czym karmić, nie ma co :slight_smile:

Ja przed ciążą zawsze kupowałam miseczkę H, a teraz jak karmię piersią to też mam J, a pod biustem ciągle 75. Ja kupuję z firmy alles, to wiadomo, że każdy inaczej będzie się czuł w danej bieliźnie.

Ło matko dziewczyny, ja ma rozmiar B/C nawet teraz, w porywach nawału było E. Ale wszystko co powyżej tego budzi mój respekt :wink:

To ja ze swoim 80B się chowam :frowning: jak to jest z kręgosłupem przy takich piersiach dużych kurcze nie wyobrażam sobie siebie :-/

Nie wiem jak to jest to inaczej :slight_smile: Tak bardzo kręgosłupa nie odczuwam, gdy jestem w biustonoszu, bo dobrze utrzymuje biust. Natomiast bez niego, to już czuję jak ciążą. Na szczęście dokuczający ból pleców wiążę z niewygodną pozycją do karmienia.

Racja biustonosze muszą być przy takich piersiach dobrze dobrane kiedyś gdzieś słyszałam ze źle dobrany biustonosz może powodować bóle głowy bo cos uciska.
Mamula to może warto pomyśleć o zmianie pozycji do kamienia na leżąca :slight_smile:

Artan tak mam taki rozmiar. Jednak rozmiar piersi nie ma nic wspólnego z karmieniem. Przy pierwszym dziecku pokarmu w ogóle nie miałam i było od razu na butelce.
Ale z wami się zgodzę biustonosz musi być dobrany. Musi dobrze siedzieć i nie może uciekać do góry.
Mamula ja też mam J i karmię na leżąco, bo tak jest nam najwygodniej. Na siedząco nie mogłam sobie poradzić, bo pierś musiała być dodatkowo podtrzymywana.

AmiAga komfort z racji tego, że mój biust to zaledwie B :slight_smile: także czułam komfort jak i swobodę podczas karmienia córki.

Klio o ile dobrze pamiętam to Ty przy tym biuście B odciągasz jeszcze sporo pokarmu. Nieźle. Ja mam teraz B i właśnie nie wiem gdzie to się produkuje. Mała jak zje z piersi to długo wytrzymuje bez jedzenia. Nie to co po pokarmach stałych :-0. Chyba pomyślę już nad zmianą stanika na te sprzed ciąży, skoro w ciągu dnia wypada jedno, no w porywach dwa karmienia.

Też mam miseczkę B:-) ale powiem Wam szczerze, że nie przeszkadza mi to zupełnie i wcale nie chciałabym większej :-))) z mniejszym biustem jest ogólnie łatwiej, a tym bardziej jak ktoś aktywnie żyje i łatwiej też jest dobrać biustonosz do karmienia, ja nie miałam z tym problemu, ale faktycznie warto kupować przed samym porodu, bo ja kupiłam wcześniej i potem był troche za mały, więc lepiej troche poczekać jak da radę.
Takie biustonosze bardzo się sprawdzają jak się gdzieś wychodzi z dzieckiem, do przychodni,na spacer.

manndarynka ja bym chciała mniejsze piersi. Takie duże piersi wcale nie są wygodne. Mało jest dobrych staników, a jak już są to drogie.