ja miałam, w ciąży wpadłam w depresję ciążowa, cały czas płakałam… było mi naprawę ciężko przetrwać,a po porodzie miałam tylko baby blues , które trwało 2 tygodnie… starałam się cieszyć tymi chwilami z małą puki jest malutka.
W ciąży nawet kompletnie wyprawki nie sprawiało mi radości, dokupywania rzeczy po porodzie bardziej mi sprawiały sprzyjemnosc bo chodziłam z dzieckiem do paczkomatu
No dokładnie. Trzeba być potworem i jakim zwyrodnialcem żeby takie znęcanie się nad niemowlęciem dawało radość …. To jest dl mnie nie do ogarnięcia moim umysłem
Ja mam problem ze nie chce wyjść z domu i zostawiać tego chaosu… ja to nazywam że mam za silny instynkt macierzyński ogólnie to wychodzę bo zakupy to moja działka, ale ogarniam grunt przed wyjściem
To to już po prostu Skrajna abstrakcja Boże drogi taki dzidziuś Nie może się bronić jest takim maleńki kruchy. Rozumiem wiele bo mi też parę razy puściły nerwy też już mam dosyć powtarzalności i tak dalej. Jest wiele filmików na Instagramie czy Facebooku gdzie widać taką matkę która po prostu już jest skrajnie wyczerpana emocjonalnie dziecko leży wyje ona sama leży wyje w poduszkę i wali ręką w łóżko co się totalnie nie dziwię no ale zawsze są jakieś granice
Doskonale rozumiem. Też tak mam. Wyszło musi być na tip top jak wychodzę. Ja te mam silny instynkt macierzyński, moja siostra potrafiła miesięczne dziecko z ojcem wysłać do jego mamy na tydzień albo podrzucić dzieciaki maleńki mojej mamy a ja nie mogę się przemuc żeby na godzinę z moją mamą czy teściową zostawić i nie wiem jak jak to w głowie przepracuję a mały ma już rok
Ale ty też miałaś całkowicie inną sytuację zostać samej. To u mnie w przedszkolu jest dziewczyna bardzo młoda która ma właśnie córkę to jest najlepsza przyjaciółka mojej córki i szczerze ją podziwiam całym sercem jak ona sobie świetnie radzi. Ma bardzo duże wsparcie od rodziców ale mimo wszystko. Będąc tak młodą samodzielną mamą
@Ironiczniepateyczna to tak naprawdę mój nigdy tak na 100% Nie spędził czasu z dwiema dziewczynami naraz Nie było to powiązane z drzemką młodszej. A kurcze przydałoby mu się bo naprawdę czasami z jego mądrościami życiowymi to tylko udusić
To ja zostawię nawet całą trójkę tylko chce zorganizować taką sytuację żeby babciom nie było tak ciężko bo mimo że mają doświadczenie z dziećmi to nie z bliźniakami i dla nich sytuacja że dwoje zaczyna się drzeć jest mocno stresująca. Więc wolę wyjść w trakcie drzemki albo żeby były na spacerze bo mam jakąś gwarancję że będzie lżej a mąż nie ma wyjścia bo to jego dzieci i zostać z trójką powinien w każdej sytuacji tylko jemu coś pamięć szwankuje że pierwsza “taka” nie była. A ja mówię że jak była jedna i zaczynała płakać to dostawała cyca w minutę i była cisza a teraz się tak nie da Ją już zostawiałam po roczku bez skrupułów z babciami na więcej godzin, ale ona w życiu nie płakała za mną i każdy z nią mógł zostac.
Kurcze, mam tę samą przypadłość jakoś ciężko mi zostawić maluszka z kimś innym niż mąż, choć już wcale nie jest taki malutki, to ja cały czas mam jakąś obawę ku temu
No nie? Pewnie większa obawa jest w naszych głowach niż w dziecka że będzie z kimś innym nie mama i tata ale nie mogę się tego wyzbyć …. Pewnie jak już to zrobię to trochę to zniknie i się przyzwyczaję
Taaak na pewno to siedzi w głowie a dziecko pewnie by było zadowolone będąc pod opieką babci na przykład ale ja jakoś nie zdecydowałam się na razie chociaż pewnie pierwszy raz jak już podejmiemy tę decyzję to już pójdzie i będzie z górki
To też zależy jak często dziecko w naszym towarzystwie nawet spędza czas z babciami. Bo u mnie przychodziły bawić co parę dni więc bez różnicy dla małej było czy byłam w domu czy nie
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.