Hobby / zainteresowania

Woreczki mimo wszystko mniej miejsca zajmują.  Zaś częściej się z nich wysypuje :D przynajmniej u mnie. Ile razy musiałam borówki zbierać:D

Ja w woreczkach z ikei tez mrożę dużo, prawie wszystko :)

mam zapas lubczyku, pietruszki i to się ekstra sorawdza, zawesze pod ręką.

polecam też mrożenie owoców w woreczkach, teraz do kompotu dorzucam zawsze po garstce różnych owoców: pierwszy raz mam aronie zamrożona o jestem zadowolona. Nie miałam jej na tyle w tym roku żeby robić słoiczki. Sokiem a gotowe kulki do kompotu są ekstra. Mam też maliny, porzeczkę więc zimą wystraczą jabłka, gruszki i slowkk do kompotu a dodatki mam już gotowe :) jeszcze dorzucam resztę winogron z krzaka :)

Chyba to tki standard do mrożenie jakim są pudełka po lodach , ale woreczki zdecydowanie mniej miejsca zajmują i to je jednak częściej wybieram do mrożenia różnych warzyw czy owoców 

Ja kupuję w rossmannie typowe woreczki do mrożenia :) Bardzo się sprawdzają i nie są drogie :) Do Ikei mam kawał drogi i mało tam jeżdżę :) 

a ja mroże w zwykłych sniadaniówkach w sumie zawsze mam pod ręką, mam kilka pojemników takich typowych do mrożenia ale jednak mało sie miesci w szufladach zamrażalki

Dużo zależy od miejsca w zamrazarcie i tego co zamrażamy;)

Ja w zwykłych woreczkach śniadaniowych nie mrożę ,bo są dla mnie za cieńkie :) Mogą się rwać i ogólnie wydaje mi się ,że nie zabezpiecza tak żywności jak grube woreczki przeznaczone typowo do mrożenia :) 

No właśnie miałam pytać czy się nie rwia te śniadaniowe bo mi zawsze robiły się dziur i wszystko luzem lądowało 

Do ikea też mam kawał drogi ale kupuje na zapas,  gdy tam jestem albo przez internet zamawiam. Czesto mają promocje wysyłka paczkomatem za 1zl. 

Ja cały czas ubolewam nad tym, że mam tak mała zamrażarkę. Truskawek zawsze dużo mrożę bo lubię i na kompot i ciasto,  i do galaretki czy koktajle. 

Ja mam z Ikea , ale też w Pepco jakieś grubsze kupiłam kiedyś. W zwykłych też mi zdarza mrozić , ale to owoce tyle co na porcje na dwójkę dzieci 

A to nawet nie interesowałam się kosztami wysyłki z Ikea :) A jak za 1 zł to się opłaci zamawiać przez internet :) 

Co prawda jest chyba limit od 69zl tak taniej ale zawsze w ikea coś wpadnie w oko 

Przyznam ze mi sie jeszcze dziura nie zrobila  sle glownie mrozilam pietruszke selera por papryke czy owoce takie jak truskawki porzevzmi maliny jezyny czy borowki wiec jakos tak sie trzymaly te torebki;)

Napewno te typowo do mrozenia sa lepsze ale ja jakos nigdy ich nie kupiwalam ;) moze jak bym czesciej do ikea zagladala;) ale to nie sklep dla mnie tam jest tyle potrzebnych rzeczy;D ze zaraz bym wydala za duzo;)

Oj w ikea zawsze się coś znajdzie przydatnego . Ja godzinami potrafię przeglądać. Moja lista rzeczy ulubionych jest bardzo długa :D może kiedyś ją zrealizuje w całości :D 

Ja zamrażam w torebkach śniadaniowych jak i specjalnych ale wszystko zależy co zamrażam i do objętości..  Tak samo w pojemnikach po lodach czy takich plastikowych z pepco ;) jeżeli np mięso do zupy to zamrażam w śniadaniowych bo i tak po wyjęciu trafią do śmietnika.. ale.jezeli owocw to w specjalnych do zamrażania

ja mięsa też w torebkach, a owoce w pojemnikach 

Znajoma zaś kupila sobie sprzęt do pakowania próżniowego i w takiej formie mrozi. Mówi, że mniej miejsca zajmuje, nie przenika zapach a po odmrożeniu jest jak świeże 

mój mąż też ciągle mnie namawia by kupić sprzęt do pakowania próżniowego, ale ja znowu nie mrożę aż tyle rzeczy by mi sie to przydało .DLa mnie to gadżet , a mój mąż do gadzeciaż :D 

Ja się zastanawiam zaś mąż mi to z głowy wybija ;D

a to u nas odwrotnie :D 

Jeśli kupisz daj znać jak się sprawdza :D może przekonam swojego