Ja podawalan przez chwile ,ale synek pil tylko przez chwile poten nie chcial, I teraz podaje mu soki rozrobione z przegotowana woda I wydaje mi sie ze jest zdrowsze
Ja podaję tylko jeden rodzaj, Bobovita herbatka o smaku kopru włoskiego po 4 m.ż. Skład: dekstroza, sacharoza, maltodekstryna, koper włoski - “samo zdrowie”. A ja się zastanawiam, dlaczego nie można wyprodukować czegoś co nie będzie miało w składzie 99% cukrów? Przecież i tak by się to sprzedawało, ba - może nawet bardziej, bo zdrowsze. A co już mnie najbardziej przeraża to skład jogurtów dla niemowlaków - w jednym kubeczku 2 łyżeczki cukru!
Ja swojemu Szkrabowi nie podaję takowych herbatek… Właśnie po zapoznaniu się z ich składem. Podaje zwykłe herbatki ziołowe bądź owocowe z Herbapolu. Torebkę wyciągam szybciej z kubeczka, aby herbata nie była za mocna. Poza tym kompociki własnej roboty, soczki owocowe i warzywne dla Maluszków i wodę.
Ja podaję herbatkę koperkową ale nie granulowaną . Graulowane mają bardzo duzo cukru w sobie Najlepiej kupić w saszetkach
do zaparzenia:)
Ulka ja herbatkę z kopru miałam z Babydream w saszetkach. Albo też kupowałam zwykłą dla “dorosłych” tylko, że parzyłam króciutko. Masz wtedy gwarancję, że skład jest naturalny, bez cukru.
Kupiłam ostatnio córce herbatkę z Herbapolu malinową, seria nazywa się herbaciany ogród i jest w 100% naturalna. Skład tej malinowej, którą mam - Owoc maliny (60%), kwiat hibiskusa, owoc dzikiej róży, aromat naturalny. Parzę tylko krócej niż jest podane na opakowaniu.
Ja bardzo krótko podawałam herbatkę koperkową synkowi, bardziej dawałam wodę. Po 4 miesiącu przeszłam na soki. Zastanawiam się nad kupnem herbatki granulowanej Bobovita jabłko z melisą, gdyż koleżanka podawała swojemu synkowi i raz że mu bardzo smakowała, a dwa, że jest wydajniejsza niż soczki.
No tak tylko, że jest mocno dosładzana, a skoro nie chcesz dziecka przyzwyczajać do słodkiego, to taka herbatka nie jest dobrym pomysłem. Dzieciom smakują, bo są słodkie.
Martyna dziękuję za zwrócenie uwagi, bo przyznam się bez bicia, że nie patrzyłam jeszcze na skład tej herbaty
Herbatki granulowane dla dzieci i niemowląt, owocowe i ziołowe to herbatki bezpieczne i w pełni dopasowana do ich potrzeb i w przeciwieństwie do zwykłych herbat dla dorosłych, nie zawierają niewskazanej dla niemowląt teiny. Herbatki dla dzieci i niemowląt idealnie uzupełniają dietę dziecka w płyny. Są napojami doskonałymi na każdą porę dnia i roku.
ja do herbatek granulowanych jakoś nie mam przekonania nie wiem dlaczego. jak dla mnie wszystkie są sztucznie słodkie
Masz rację Ania, te herbatki są niesamowicie słodkie. Ostatnio byliśmy u znajomych i koleżanka dała nam Bobovitę melisa z jabłkiem, mój K. aż się skrzywił tak słodkie to jest. Jeszcze męczymy naszą koperkową, ale też już więcej po nią nie sięgnę.
Ja podawałam juz nie pojadę. Kupuję w saszetkach,są o wiele mniej słodkie a na tych granulowanych cała tablica Mendelejewa !
nadzia95 - nie kopiuj wypowiedzi z innych źródeł z Internetu…
A jeżeli już to robisz, to podaj źródło, z którego korzystasz
ulka i bardzo dobrze że swoją dopajasz brdziej naturalnymi herbatkami. i sama widzisz jak ona reaguje na sztuczne bardziej herbatki
Teraz hipp odszedł od herbat w granulkach i zrobił do zaparzania. Wg mnie są o wiele lepsze. Poza tym ja jestem przekonana co do prawdziwych ziół . Takie zaparzam tylko o wiele krócej.
Ja mam 2 herbatki Hippa ale tak to normalnie podaję rumianek nie jakis specjalny dla dzieci tylko normalny
normalny rumianek nie dosładzać ani nic nie dodajesz?
Herbatek dzieciom się nie dosladza
Czytałam ostatnio ze najnowsze badanie pokazuje że dzieci którym podaje się słodkie napoje w dzieciństwie to w dorosłym życiu chorują na cukrzycę. Największy błąd to podawać dzieciom wodę z glukoza. Ta metoda była bardzo popularna jeszcze kilka lat temu. Teraz takie zwyczaje są zabronione.
nie no jak podaje wodę to tylko przegotowaną i nie dosladam ani nie dodaje glukozy
Niczego nie dosładzać i nie solić, i to najlepiej jak najdłużej!