a my pijemy te herbatki,roże smaki przeważnie jest co leśna,malinowa oraz cytrynowa… samemu można dodać tyle herbatki ile uwaza sie za stosowne…
Asienka Oliwia ma 21 miesięcy
Sylwia,to może próbuj jej wodę podawać łyżeczką po troszkę,żeby się do niej przyzwyczajała
Sylwia widziałam w innym wątku, że Twoja córcia zaczęła pić wodę dzięki kubkowi Lovi 360.
Absolutnie jestem przeciwniczka herbat granulowanych ze względu na cukier w nich zawarty. od małego woda, na soczki (naturalne z wyciskarki bez cukru)przyjdzie czas, a na herbatki nie musi wcale. Nie mają one nic niezbędnego dziecku.
Ja synkowi podaje takie soczki które można podawać w danym miesiącu…nie ukrywam bo herbatki granulowane też podaje i synek bardzo je pić,nie za często podaje bo jest więcej cukru w takich herbatkach ale raz na jakiś czas podaje takie co są przeznaczone po 5 miesiącu i nie maja tylko cukru co w zwykłych.
Beatko zgadza się dzięki kubka z Lovi moja gwiazda pije wodę dodatkowo bardzo lubi Pic wodę z małych butelek typu 250 żywiec i takie tam
Ja mojej Madzi od jakiegoś czasu podaje herbatki mimo iż karmię piersią, ale zaparzane a dziś wlaśnie zrobiłam jej granulowaną “Herbatkę słodkich snów” z Humany. Chyba jej zasmakowała no i śpi jak aniołek
Podaje malej cherbatki granulowane aczkolwiek sa one bardzo slodkie wole parzone ale jej niezyt smakuja:)
Lepiej nie przyzwyczajac do herbatek, ale od razu tylko do wody, dziecko nie znając smaku słodkiej herbatki, nie będzie wybrzydzac i wodę będzie pić chętnie. Na herbatki przyjdzie czas w okresie przedszkolnym, jeśłi w ogóle, po co od malego faszerowąc cukrem i chemią, bo przeciez granulki nie powstały same z natury.
Mój mały pije od czasu do czasu herbatkę. Nie zaburza to w żaden sposób jego chęci do picia wody. Woda u nas stanowi priorytet. Ale herbatkę też pije. Pierwszą herbatkę która wypił była koperkowa, z tym, że taka z torebki dla niemowląt więc tam nie było żadnego cukru i ja też jej nie dosładzałam. Obecnie synek pije herbatkę z Hippa która zamiast tradycyjnego cukru zawiera izomaltulozę - naturalny węglowodan. Czyli jest bardziej bezpieczna dla jamy ustnej i ząbków. Choć herbatkę tą pije dopiero od ok 8- 9 miesiąca. Wcześniej tylo woda oraz od czasu do czasu herbatka koperkowa. Soczki bardzo rzadko, gdyż owoce podaję mu w innej postaci. A poza tym synek nie przepada za soczkami.
Ja niestety swoja gwiazdę od małego sama przyzwyczailam do takich herbatek no cóż młoda nie doświadczona mama bardzo tego żałuje juz dawno ja od nich odzwyczailam raz na jakiś czas przyznaje ze jeszczecjej zrobię
Ale wiem na pewno ze przy drugim dziecku na pewno nie popelnie tego błędu
Czlowiem uczy się na własnych błędach a w szczególności dotyczy się to mam
Ja podaje koperkowa z humany. Całkiem jej ładnie idzie i zauważyłam że jak ja wypije to ładnie robi kupę
Zazanna ja również zaczelam od komórkowej i w sumie tylko taka podawalam i potem samej wody mi juz nie chciała Pic
A sprawdzałyście czy herbatka koperkowa jest z koperku czy o smaku koperku? Jest w tym duza róznica.
Ja używałam taka co jest z kopru włoskiego też właśnie zwracałam na to uwagę i była taka co pisało że jest z kopru albo o smaku kopru włoskiego a właśnie w aptece farmaceutka powiedziała że to jest różnica i poleciła by bardziej ta z kopru .Ja niestety też nauczyłam pić synka herbatek,ale jak mu się bardzo chce pić to wodę przegotowaną też wypije.
Z bobovity jest o smaku kopru dlatego jej nie kupuje. A najlepiej to kupić taką do zaparzania. Zrobic taka lekka łagodna i podać dziecku. Takie do zaparzania są lepsze niż w granulkach.
Dokładnie najlepsza jest taka do zaparzania w torebkach. Co najlepsze można ją kupić z propozycji produktów dla niemowląt. Z tego co wiem to Hipp oraz Babydream mają taką w ofercie. Ja właśnie taką kupowałam małemu. Ale również korzystała z niej cała rodzina moja, starsza córcia, mąż i ja też ją piliśmy.
Moja córa się buntuje jak próbuję jej podawać cokolwiek innego do picia niż moje mleko. Próbowaliśmy z herbatką koperkową w torebkach i gdyby potrafiła mówić, to rzuciłaby we mnie piękną wiązanką przekleństw. Przerzuciliśmy się na granulowaną herbatkę na brzuszek z humany ze względu na mieszankę ziół. Kilka razy próbowałam jej podać i w końcu za którymś razem z kolei w końcu trochę wypiła.
Jeśli dziecko ma zatwardzenia to powinno się je przepajać, a jak nie chce nic pić, to 20 ml słodzonej herbatki granulowanej mu nie zaszkodzi tylko raczej pomoże.
Nie podaję takich herbat, bo są dosładzane.
Mała pije, albo zwykłe herbatki krótko parzone (malinową, miętową), albo soczek bardzo mocno rozrobiony z wodą (soczek tylko na dnie butelki, reszta woda). A jak jej się bardzo chce pić to i samą wodę wypije.