Herbaty granulowane dla dzieci

Z tą porażką to prawda :(. Tak trąbią o tym wszędzie, że niemowlęta, nie powinny jeść cukru, a i herbatki dla niemowląt i kaszki to istna kopalnia cukru :(.
Z herbat ja podawałam tylko takie owocowe (z prawdziwego suszu owocowego) lub rumiankową w torebkach.

Z herbatek granulowanych podaję Izie tylko herbatkę koperkową i uspokajającą na bazie ziół :slight_smile:

Asienka nawet te granulowane ziołowe herbatki zawierają mnóstwo cukru. Lepiej zmień je na specjalne herbatki ziołowe dla dzieci w torebkach.

Takie herbatki w torebkach można dostać w aptece czy w sklepach też?

Nawet o nich nie wiedziałam,dziękuję za informację :slight_smile: Z chęcią je kupię:)

Dobrze, że się za wczasu oczytałam z Waszych wypowiedzi, to granulowanych kijem nie ruszę. A z torebek może później zaczniemy korzystać. na razie jest cycuś, ale kiedyś się skończy :confused:

Asienka, nie wiem, w jakim wieku jest Twój maluszek, ale jeśli jesteś już na etapie rozszerzania diety, to możesz podawać także herbatki owocowe z saszetek - tylko takie naprawdę z suszonych owoców np.malin,

To fakt te granulowane herbatki to tragedia, sam cukier i konserwanty, kiedys jak bylam mala to byly bardzo modne te herbatki.

alicjas132 jest na etapie rozszerzania diety,ma skończone 5 miesięcy :slight_smile:

teraz są nawet herbatki owocowe w torebkach dla dzieci nie wiem jakiej firmy ale widziałam je w sklepie w dziale z żywnością dla dzieci

ja nie podaje granulatów, bo mają w sobie tylko sam cukier i barwniki, a herbat w torebkach tez nie piję, bo nie są dobrej jakości, przeważnie jestem tam tylko pył i śladowe ilości tego co jest napisane na opakowaniu lub w nazwie, Dziecku podaje mieszanki ziołowe sypane z baby and mama med, a sam tez pije herbaty sypane, przeważnie kupowane na wagę w herbaciarniach na przykład w czas na herbatę

Herbaty w torebkach tych dobrych firm też zawierają susz owocowy i czuć, że to nie jest “pył”. Ale oczywiście w tych sypanych można sobie dokładnie obejrzeć zawartość :), swego czasu kupowałam nawet w markecie np. suszony hibiskus i naprawdę były tam duże kawałki, więc był to fajny dodatek do herbatki :slight_smile:

ja właśnie w trakcie ciąży piłam mieszanki ziołowe Energia i Witalność i Szczęśliwa Ciąża i w jednej z nich były całe kwiatki rumianku, tak to fajnie wyglądało i od razu smak inny jest

Można też sobie kupić np.w aptece rumianek i inne zioła dozwolone w ciąży i sobie robić takie herbatki :slight_smile:

ja widzę różnice w smaku i w działaniu herbat sypanych, gdzie widać co pijesz a herbat w torebce, zarówno jak byłam w ciąży jak i teraz dzieciom wolę podawać lepsze jakościowo produkty gdzie widzę co jest i nie mam w składzie pełnej tablicy Mendelejewa a do tego nie muszę się zastanawiać ile może dziecko wypić bo wszystko jest wypisane na opakowaniu

Zgadzam się lepiej widzieć co się podaje dziecku do picia chociaż się przyznał ze podawalam coreczce herbatki sypane z bobovita

Ja troszkę tez podawałam tych herbatek granulowanych, ale na szczęście synek teraz polubił samą wodę a nie ma problemów z brzuszkiem, wiec zostaniemy przy przegotowanej wodzie.

Ja również podawałam herbatki granulowane. Moja córcia również polubiła pić wodę,chociaż z początku jej nie smakowała i się krzywiła.

Moja niestety nadal się krzywi i nie chce Pic samej wody :frowning: chyba ze smakowa to wypije

Sylwia,a przypomnij mi ile Twoja mała ma miesięcy? :slight_smile: