Moje dziecko herbatek w torebkach ani tych granulowanych nie chce. Pił tylko jeden rodzaj z hipp ale już ją wycofali. Więc nie pije herbat. Samej wody też się nie tknie. Kupuję mu soczki i rozrzedzam wodą pół na pół.
Ja też rozrzedzam soczki dla dzieci bez cukru pół na pół z wodą, ewentualnie robię kompocik ze swojskich owoców lub kupionych BIO, często nawet nie dodając wogóle cukru (chyba, że kwasne mocno ). Picie wtedy nie smakuje jak woda, bo ma owocowy posmak Czasem daję też wodę.
No i oczywiscie kompociki tez uwielbia
Mam granulowaną ale zastępują ją producenci herbatka w torebkach żeby na zęby miał mniejszy wpływ
Ja taką do dzieci w torebkach zapazalam ponad 5 minut a ona nadal maila smak wody i malu jej nie chcial
Ja z hippa koper wloski zaparzałam i nie było problemu ale i tak mam granulowane w zapasie
Ostatnio czytałam składy tych herbatek…szkoda gadać, że to dopuszczają jako produkty dla dzieci…
Dostalam granulowana herbatę koperkową od znajomej która podawala taka swojemu dziecku i byla z niej zadowolona. Podałam małej i od tamtej pory nie chciala mi pic wody ani zwyklej koperkowej. Dodawalam wiec mniej niż się powinno aż w końcu udało się i zaczęła znowu pic wodę tylko trochę niechętnie. A herbatę koperkową zwykłą daje jej łyżeczką to wtedy troszkę wypije… A skład? Ok 90% cukru… Masakra. I w smaku również ohydna . Wiadomo, szybciej się ja przygotuje niż herbatę w torebce ale po co od małego uczyc dziecko na słodkim… Nie polecam
niestety a moze na szczęście nie korzystamy, podobnie jak nasi znajomi z takich herbatek - czytając opakowanie i skład można dostać zawrotu głowy - niby zdrowe, bezpieczne i dopasowane do wieku, jednak wzbogacone o cukier pod róznymi postaciami - laktoza, maltodekstryna, glukoza, dekstroza, cukier gronowy i inne powodują że jest to bomba i to nie tylko kaloryczna, dlatego lepiej ugotować kompot z naszych owoców i nie dosładzać a mamy 100 razy lepszą i przede wszystkim zdrową herbatke …
Ja nie mam zamiaru kupować herbatek granulowanych, bo uważam że jest to chemia. Składników roślinnych w tym preparacie są znikome ilości, wolałabym zaparzyć słaby rumianek i podać lub po prostu wodę.
Mój synek absolutnie nie chce pić takich herbatek, woli samą wodę lub jakiś soczek
Ja nie daje bo to praktycznie sam cukier niestety:( Lepiej dac wode lub sok owocowy, ale taki prawdziwy.
Takie herbatki rzeczywiście zawierają bardzo dużo cukru(nawet do 80% w zależności od marki) , ponadto jest tam dużo chemii i po co truć dziecko i dodatkowo niszczyć mu ząbki ? Znam przypadki 4 latków z taką próchnicą (m.in przez nie) , że połowa zębów do usunięcia. Jestem przeciwna podawaniu i dzieciom, lepsze są prawdziwe soki czy zwykła woda.
Beatko, a ta herbatka ekologiczna to chyba po prostu rumianek w saszetkach, tak mi się wydaje ale nie jestem pewna.
marcelkag no to jest rumianek. Nie wiem czy to jakoś do dzieci przystosowują dodatkowo.
wczoraj w aptece dowiedziałam się że jedna z firm wycofała się już z tych herbatek granulowanych i produkują tylko w saszetkach.
mój Franuś też nie chce ić tych herbatek ale to może faktycznie i lepiej a podziwiam dzieci które piją czystą wodę, u nas nie wchodzi to w gre
U nas też woda nie wchodzi w grę. I w cale nie było tak że jako pierwszy podałam sok czy herbatkę.
Najpierw właśnie próbowaliśmy z wodą, ale mały za żadne skarby sie jej nie chciał tknąć.
Mój maluch przez jakiś czas pil te herbatki ale potem stwierdziłam ze z własnej glupoty mu je daje bo bardzo chętnie pije czysta wodę i tak jest do teraz pije tylko wodę a wszelkie soczki czy herbatki niezbyt mu smakuja:)
nie podaje takich herbatek chodź córa bardzo je lubiła to przy synku nawet nie chce próbować bo dopiero teraz zaczełam czytać skład- porażka porażka porażka…