Herbaty granulowane dla dzieci

Ja nigdy nie podawałam bo jestem przedstawicielem Handlowym i znam ludzi z Bobovity i wiem co w nich jest masakra co produkują dla dzieci/

LEVUSEK czytaj o co dokładnie chodzi

mamabasia. Zawsze czytam dokładnie o co chodzi, w przeciwnym przypadku czytanie nie ma sensu.

Więc przeczytałam jeszcze raz i wg mnie Kikacu napisała, że :

• daje synkowi rumiankową z Bobovity, a innych mały nie lubi,
    więc w następnym poście napisała, że:
  • nic się nie zmieniło w tym temacie i nadal nie lubi innych herbatek więc już 6 oddała sąsiadce :slight_smile:
    (nie użyła słowa “innych” ale nie bądźmy drobiazgowi)

mraczek80- aż tak źle z tymi herbatkami? ja nie daje herbatek, ale mam taką w domu na wszelki wypadek. Co tam dodają?
mam nadzieje, że jedzonko słoiczkowe jest ok…

No nie wiem, ja rozumiem inaczej tą wypowiedź. Najlepiej jak Kikacu sama doprecyzuje :slight_smile:

LEVUSEK chodzi tu o herbatki granulowane ona wcześniej pisze że podaje je dla Filipka a teraz zmieniła już komentarz

Poza tym może być tak jak u mnie. Przed chwilą napisałam, że nie daje małemu herbatek Bobovita, a tak naprawdę próbuję dawać, ale mały nie chce ich pić. Robię i kończy się, że wylewam. Nie ma co się czepiać każdego słowa, bo przypadki są różne :slight_smile:

Ps. Jeśli zmieniła komentarz to faktycznie zwracam honor :slight_smile:

LEVUSEK dla mnie ta dyskusja nie ma sensu

Kikacu rozwiej nasze wątpliwości :wink:

Jest tak jak napisała Levusek, podawałam herbatkę rumiankową bo chciałam żeby coś pił, ale udało mi się raptem 3-4 razy po 20 ml , a tak zazwyczaj codziennie wypijał może 5 ml i próbowałam różnych i jak napisałam oddałam sąsiadce, bo jej dziecko lubi. Dlatego pisałam wcześniej, że pije (no bo pił te 5 ml ale co to jest prawie tyle co nic, a im cieplej tym więcej płynów dziecko powinno dostawać) i po prostu porzuciłam próby, a teraz przeczytałam jeszcze ten artykuł i się utwierdziłam, że granulat nic dobrego.
Teraz na powrót pije wodę bez kolorku, albo mu sok rozcieńczam i wtedy mamy więcej. Jak pisałam tamten komentarz, że pije to był czas tych 20 ml i uważałam, ze jest to picie, no ale szybko się mu odwidziało. Ale to w zasadzie nie temat na dyskusje :slight_smile:

Początkowo chciałam podawać młodemu herbatkę ale jak przeczytała skład to zrezygnowałam i przerzuciłam się na soczki i wodę.

ja podaję herbatkę granulowaną rumiankową narazie niewiele jej pije , zabieramy na spacer w cieplejsze dni.
kupiłam ją z wygody,nie pomyślałam o cukrze.

ja niestety synka nauczyłam i pije te herbatki… od początku zmagałam się z kolkami,… i podawałam rumianek i herbatke z kopru, z nadzieją, że przyniesie malutkiemu ulgę… przyzwyczaił się do nich a ja po jakimś czasie znalazłam w sklepie a dokłądniej w Rossmannie herbatki z kopru i rumianek do zaparzania,… było za późno bo ich nie chce…

Takie herbatki do zaparzania również w aptece można kupić, są dobrą alternatywą dla tych słodzonych. Mysza a może spróbuj bardziej rozcieńczać te słodzone i w ten sposób odzwyczaić malucha od ich słodkiego smaku?

herbatka koperkowa bardzo pomaga na brzuszek i kupki , Jeśli od początku zapoznasz dziecko z tym smakiem będziesz miała latwiej kiedy trochę podrośnie. Jeśli będzie miało problem ze zrobieniem kupki wystarczy ze popije herbatke i będzie latwiej mu zrobić . Po herbatce także mniej boli brzuszek :slight_smile: Mojemu dziecku bardzo pomaga. A na cieple dni polecam herbatke & sok koperkowa z sokiem jabłkowym . Moja corka uwielbia.Pozdrawiam

Mysza ja bym spróbowała delikatnie je słodzić glukozą jest lepsza niżeli cukier.
Jeśli lubi herbatki jabłkowe możesz połączyć sok jabłkowy z taka herbatką może posmakuje małemu

Odradzam stosowanie tego typu herbatek. Przeczytajcieskład. Przecież to same cukry. Mi w szpitalu doradzano robienie słabej herbaty zwykłej.

Mój synek pił na początku herbatki z Hipp-a rumiankową i z kopru włoskiego… miał po nich zaparcia… więc przeszliśmy na samą wodę do pojenia i jak ręką odjął… zaparcia minęły, a niespodzianka w pieluszce codziennie :slight_smile:

Mój pił herbatkę granulowaną z hipp malinową, ale niestety ją wycofali i innej już nie chce.

najlepiej unikać tego typu herbatki jak ognia i nie podawać ich dzieciom! Zawierają dużo cukru, a po za tym to jest czysta chemia!!

ja również podawałam granulowane z kopru i rumiankowa,doradzano mi kupic te herbatku ale zwykle w torebkach do zaparzenia,ale niestety nie chcial mi pic:-(,tak samo mam problem z piciem przegotowanej wody to daje mu teraz herbatkę granulowana jablko z melisa i daje tak jak pisze na opakowaniu max 100ml a jak chce pić to daje mu ta sama wodę przegotowaną to juz teraz czasem wypije,albo kupuje mu te soczki co są po 4, 5itd mc:-]