Ja nigdy nie podawałam bo jestem przedstawicielem Handlowym i znam ludzi z Bobovity i wiem co w nich jest masakra co produkują dla dzieci/
LEVUSEK czytaj o co dokładnie chodzi
mamabasia. Zawsze czytam dokładnie o co chodzi, w przeciwnym przypadku czytanie nie ma sensu.
Więc przeczytałam jeszcze raz i wg mnie Kikacu napisała, że :
- daje synkowi rumiankową z Bobovity, a innych mały nie lubi,
więc w następnym poście napisała, że: - nic się nie zmieniło w tym temacie i nadal nie lubi innych herbatek więc już 6 oddała sąsiadce
(nie użyła słowa “innych” ale nie bądźmy drobiazgowi)
mraczek80- aż tak źle z tymi herbatkami? ja nie daje herbatek, ale mam taką w domu na wszelki wypadek. Co tam dodają?
mam nadzieje, że jedzonko słoiczkowe jest ok…
No nie wiem, ja rozumiem inaczej tą wypowiedź. Najlepiej jak Kikacu sama doprecyzuje
LEVUSEK chodzi tu o herbatki granulowane ona wcześniej pisze że podaje je dla Filipka a teraz zmieniła już komentarz
Poza tym może być tak jak u mnie. Przed chwilą napisałam, że nie daje małemu herbatek Bobovita, a tak naprawdę próbuję dawać, ale mały nie chce ich pić. Robię i kończy się, że wylewam. Nie ma co się czepiać każdego słowa, bo przypadki są różne
Ps. Jeśli zmieniła komentarz to faktycznie zwracam honor
LEVUSEK dla mnie ta dyskusja nie ma sensu
Kikacu rozwiej nasze wątpliwości
Jest tak jak napisała Levusek, podawałam herbatkę rumiankową bo chciałam żeby coś pił, ale udało mi się raptem 3-4 razy po 20 ml , a tak zazwyczaj codziennie wypijał może 5 ml i próbowałam różnych i jak napisałam oddałam sąsiadce, bo jej dziecko lubi. Dlatego pisałam wcześniej, że pije (no bo pił te 5 ml ale co to jest prawie tyle co nic, a im cieplej tym więcej płynów dziecko powinno dostawać) i po prostu porzuciłam próby, a teraz przeczytałam jeszcze ten artykuł i się utwierdziłam, że granulat nic dobrego.
Teraz na powrót pije wodę bez kolorku, albo mu sok rozcieńczam i wtedy mamy więcej. Jak pisałam tamten komentarz, że pije to był czas tych 20 ml i uważałam, ze jest to picie, no ale szybko się mu odwidziało. Ale to w zasadzie nie temat na dyskusje
Początkowo chciałam podawać młodemu herbatkę ale jak przeczytała skład to zrezygnowałam i przerzuciłam się na soczki i wodę.
ja podaję herbatkę granulowaną rumiankową narazie niewiele jej pije , zabieramy na spacer w cieplejsze dni.
kupiłam ją z wygody,nie pomyślałam o cukrze.
ja niestety synka nauczyłam i pije te herbatki… od początku zmagałam się z kolkami,… i podawałam rumianek i herbatke z kopru, z nadzieją, że przyniesie malutkiemu ulgę… przyzwyczaił się do nich a ja po jakimś czasie znalazłam w sklepie a dokłądniej w Rossmannie herbatki z kopru i rumianek do zaparzania,… było za późno bo ich nie chce…
Takie herbatki do zaparzania również w aptece można kupić, są dobrą alternatywą dla tych słodzonych. Mysza a może spróbuj bardziej rozcieńczać te słodzone i w ten sposób odzwyczaić malucha od ich słodkiego smaku?
herbatka koperkowa bardzo pomaga na brzuszek i kupki , Jeśli od początku zapoznasz dziecko z tym smakiem będziesz miała latwiej kiedy trochę podrośnie. Jeśli będzie miało problem ze zrobieniem kupki wystarczy ze popije herbatke i będzie latwiej mu zrobić . Po herbatce także mniej boli brzuszek Mojemu dziecku bardzo pomaga. A na cieple dni polecam herbatke & sok koperkowa z sokiem jabłkowym . Moja corka uwielbia.Pozdrawiam
Mysza ja bym spróbowała delikatnie je słodzić glukozą jest lepsza niżeli cukier.
Jeśli lubi herbatki jabłkowe możesz połączyć sok jabłkowy z taka herbatką może posmakuje małemu
Odradzam stosowanie tego typu herbatek. Przeczytajcieskład. Przecież to same cukry. Mi w szpitalu doradzano robienie słabej herbaty zwykłej.
Mój synek pił na początku herbatki z Hipp-a rumiankową i z kopru włoskiego… miał po nich zaparcia… więc przeszliśmy na samą wodę do pojenia i jak ręką odjął… zaparcia minęły, a niespodzianka w pieluszce codziennie
Mój pił herbatkę granulowaną z hipp malinową, ale niestety ją wycofali i innej już nie chce.
najlepiej unikać tego typu herbatki jak ognia i nie podawać ich dzieciom! Zawierają dużo cukru, a po za tym to jest czysta chemia!!
ja również podawałam granulowane z kopru i rumiankowa,doradzano mi kupic te herbatku ale zwykle w torebkach do zaparzenia,ale niestety nie chcial mi pic:-(,tak samo mam problem z piciem przegotowanej wody to daje mu teraz herbatkę granulowana jablko z melisa i daje tak jak pisze na opakowaniu max 100ml a jak chce pić to daje mu ta sama wodę przegotowaną to juz teraz czasem wypije,albo kupuje mu te soczki co są po 4, 5itd mc:-]