Gryzak na ząbkowanie

Siekacze -  odgryzanie

Kły - chwytanie, przytrzymywanie i rozrywanie

Przedtrzonowe i trzonowe  - miażdżenie i rozcieranie.

Choć ja np świeża  marchewkę rzadko przednimi odgryzam a właśnie przrdtrzoniwcami i trzonowcami 

Karolina o tak to najlepsi testerzy wytrzymałości produktów  ;D 

karolina dokładnie...jak testować produkty to dać dzieciom :D:D:D

Ja w rossmanie zakupiłam szczoteczki gryzaki i sprawdzają się fantastycznie. Różne struktury, wygodna forma, dziecko samo jest w stanie włożyć szczoteczkę do buzi i wykonać masaż dziąseł. Wiele gryzaków syna tylko denerwowało ponieważ miały niepraktyczny kształt i miał problem wsadzić je do buzi. Te szczoteczki to strzał w 10. Cena? Kwestia groszowa - ja zapłaciłam 12 zł za dwie różne szczoteczki pakowane w dwupaku. Naprawdę polecam. 

Mój synek zwykła szczoteczkę traktuje jak gryzak i muszę mu nową co chwilę kupować.

Miętowapoziomka to my mamy szczoteczke w kształcie banana

mietowa poziomka też mamy takie i córka raz za czasu jak dopadnie to miętosi w buzi....

O tez mam takie szczoteczki , ale mój się denerwuje jak ja chwile pogryzie i wyrzuca 

Ja miałam taką jedną jak synek ząbkowska ale wogole mu nie podpasowala.

U mnie tak jak u karolina213 synek szczoteczkę do zębów traktował jak gryzak i co chwilę musiałam kupować nową. 

Mój traktuje jak gryzak, ale na chwile . Nie ma jeszcze zębów wiec jeszcze nie ma czym przegryźć:) 

To już możesz kupować powoli zapas szczoteczek bo by w miarę wyglądała to muszę co tydzień wymieniać.

Karolina aż co tydzień? No to ładnie musi gryźć:)

karolina to nieźle intensywnie gryzie... dzieciatko ma pewnie fajna zabawę

No ma czasmi pół godziny z nią chodzi i nie chce jej oddać.

Moja córeczka też gryzie szczoteczkę do zębów :) widoczne drapie dziąsła lepiej niż każdy gryzak :) 

Gryzą te szczoteczki bo pewnie dziąsła jeszcze swędzą, moja w sumie ma już wszystkie zęby ale nadal szczoteczkę gryzie. 

A jakie macie szczoteczki silikonowe? 

Ja mam taką silikonową na palec, w niebieskim plastikowym etui, ale marki nie pamiętam... Mam wrażenie, że nawet trochę pomagała przy ząbkowaniu, albo chociaż odwracała uwagę

A co do gryzaka to nie znam tej marki, ale wygląda ekstra!