Gryzak na ząbkowanie

Hej Mamusie.Chce się z wami podzielić opinią o gryzaku  mombella mushroom.Kupilam córce bo zęby jej wychodzą i uważam że jest najlepszy ze wszystkich gryzakow jakie kupiłam.Zrobiomy jest z bardzo elastycznej i miękkiej gumy.Dwie wypustki na kapeluszu pozwalają dziecku na masowaniu swoich dziąseł.Jezeli szukacie gryzakow dla.swooch maluszków to gorąco polecam.�

Czy ten gryzak jest wygodny do trzymania przez małe często jeszcze nie poradne rączki? 

Mombella to ogólnie bardzo dobra firma. Dostaliśmy kiedyś gryzak wiewiórkę i syn chętnie ją obgryzał ;)

o ośmiornicy i drzewku tez slyszalam pozytywne opinie.

Ja nie zdecydowałam się na taki gryzak ale doskonale radzimy sobie ze zwykłymi lub wodnymi 

Ja chętnie poznam opinie innych mam na temat gryzakow przetestowanych, które się sprawdziły;)

Ooo ciekawy gryzaczek;-) wszystkie grzyaczki są ciekawe i piękne, ale zależy od dziecka czy jest toleruję mój starszy synek niestety odrzucał gryzaczki ale za to mlodszy mia dwa.swoje ulubione jeden z Canpol w kształcie loda 3kolorowy;-) oraz jeden który dostał do siostry , a siostra kupiła ginę smyku , można też kupić na stronie internetowej w kształcie bananów , nie wiem czy wiecie o jaki mi chodzi? Był rewelacyjny i najczęściej używany, każdy się dziwił co to synek ma.i duzo koleżanek go równie zakupilo dla swoich dzieciaków;-)..

Moja koleżanka próbowała chyba wszystkich gryzaków u swojego synka i niestety ten się nie sprawdził.  Jest dość miękki więc dziecko nie zrobi sobie krzywdy. Chwyta też się dobrze. Mi się wydaje, że nie jest zbyt atrakcyjny dla dziecka i słabo masuje dziąsła.

Moja mała upodobała sobie wodne gryzaki chociaż i tak zauważyłam że najchętniej gryzłaby to czego nie wolno np. pilot do tv

Wygląda ciekawie ale chyba jest dość duży dziecku może być ciężko go trzymać. Moja córeczka najbardziej lubi gryźć drewniane zabawki lub gryzaki wodne :) 

Widziałam też już wcześniej ten gryzak i dużo osób go poleca. My akurat dużo gryzaków dostaliśmy i nam się sprawdziły więc nie kupowałam innych. Ale myślę że jakbym miała kupić to napewno wybrałabym jakiś polecany i sprawdzony przez mamy jak ten

karolinach gryzaczek jest mały i poręczny.ten spasował idealnie...wodnych jakoś nie chce gryźć.

Kupiłam go w kwocie 21 złotych na smyku.ale spotkałam się już z cena na allegro po 99 zł....nie wiem skąd taka rozbierzność.

Karolinach wrzucam fotkę to sobie zobaczysz.corka ma go w rączce.

1

My mieliśmy chyba z 7 8 gryzakow  Ale niestety nic nie pomogło bo córka chyba za duża na gryzaki jak idą żeby to wszystko wkłada do buzi ;) i marudzi gryzą nie pomoże 

Moja koleżanka również zachwala sobie ten gryzak, solidny i dziecko chętnie go bierze, kształt wcale nie utrudnia trzymanie w rączkach. 

U nas niestety nie zdał egzaminu :-( jedyne jakie pomagały to te z wodą w środku i chowane do lodówki. Ale wiadomo każde dziecko jest inne :-)

Weronisia,.gryzaczek ciekawy, podobny do naszego banana podobny nawet z podobnego tworzywa, tylko bananem jest mniejszy i jaka połączyłam go z łańcuszkiem z imieniem z kuleczek to synek raz gryzł babka a raz ten sznureczek na smoczek i radości dużo;-) albo spokoju;)

Tez widzialam na internecie taki rodzaj gryzaka :) czym wiecej rozbych wypustek na gryzaku tym lepiej dla dziecka bo bedzie mialo mozliwosc masowania dziasel na rozne sposoby ;) 

Nie miałam ale słyszałam bardzo dużo opinii pozytywnych. 

U każdego dziecka może co innego się sprawdzić. U jednego najprostszy gryzak a u innego wymyślny z wypustkami itp