Powiem tak jeśli ponagla mojemu synkowi na bolące dziąsła to nie miałam serca mu zabierać.
aneczka nie wiem czy wiesz ale smoczki z lovi na brzegach maja wypustki które spokojnie służą jako gryzak do masowania dziąseł.niekoniecznie dziecko gumkę smoczka gryzie...
Weronisia tak wiem. Ale źle się wyraziłam. Chodzi mi o traktowanie gumy smoczka jako gryzaka. Wiadomo że gryząc szybciej dziecko prsedziurawi a gryząc ślina się dostaje a tam pełno bakterii się mnozy
Jak okres ząbkowania przypada na czas rozszerzania diety to banan w calosci, by dziecko ugryzło, tez dawal nam duzo. A przy okazji przekąska z glowy ?
Wiadomo jak dziecko przegryzie smoczek to wymienia się na nowy.
ja zawsze mam kilka smoczków bo ta gumka i tak się zużywa
Aneczka mój syn nie ma zębów jeszcze, a dziąsłami nie przegryzie, wiec jeżeli mu to pomaga, niech sobie gryzie do woli ;) a jeżeli będzie miał żeby i przegryzie to wiadomo smoczek do wymiany
Moja córeczka gryzie smoczek z każdej strony, na wszystkie sposoby ale jeszcze nigdy nie przegryzła gumy.
Moja dziś rozgryzła gryzak wodny z Canpol Babies tego kurczaczka. I płyn się wylał.
Karolina no widzisz wytrzymały :D
Moja też przy ząbkowaniu bawi się smoczkami z butelki czy zwykłym ale gryzaków nie toleruje od małego, najlepsze są do rzucania, u nas nie spaleniaja swojej funkcji.
Gugi bardzo wytrzymały, dobra reklama dla smoczka lovi :)
karolina to chyba najlepsza reklama smoczka jak może być....
Karolina myślę, że są warte takiej reklamy ;) mój lubi się nim bawić, więc do duldania nie, ale za to ma inne zastosowanie ;)
Zależy ile dziecko ma zębów. Bo moja to ostatnio przegryzła gryzak wodny Canpol Babies
aneczka wydaje mi się że nie ważne ile zebów jak co ma zostać przegryzione to i tak dziecko przegryzie a jeżeli produkt jest solidny to nawet cala szczęka ząbków nie da rady
Weronisia dokladnie ;)
Weronisia nie powiedziałbym bo boczne żeby są mocniejsze niż przednie. Samo przecież jak coś twardego gryziemy to bocznymi zębami
Aneczka ale przednie zeby to siekacze są ;)
Ogólnie jak by nie patrzeć dzieci to najlepszy testerzy wytrzymałości produktów.