MamaKisi u nas było tak w 9 miesięcy wyszły dwie dolne jedynki. Na roczek wyszły dwie górne jedynki. W 13 miesięcy wyszła górna dwójka, w 14 miesięcy druga górna dwójka. W 15 miesięcy wyszły dwie czwórki górne i dolna dwojka. W 16 miesięcy wyszła dolna czwórka a w 17 miesięcy wyszła druga dolna dwójka. Więc co miesiąc ząb i albo jednen albo kilka
Patrycja ja nie próbowałam ale słyszałam o niej pozytywne opinie.
Mamakisi u nas też dość długo. Na górne jedynki czekam już 1,5 miesiąca, wychodzą ale jakoś im słabo idzie :)
PatrycjaP chciałam kupić ale nie mieli w aptece. Jak kupię to podzielę się opinią :)
Na ząbkowanie najlepszy był taki gryzak z firmy MAM taki w kształcie "u"
My próbowaliśmy kilka razy i albo samo przeszło bo syn zasnął albo to faktycznie nam pomogło xd.
Moi chłopcy mieli zwykle gryzaki żelowe z wodą w środku. Dobrze na trochę włożyć je do lodówki schłodzone lepiej łagodzą ból związany z zabkowaniem.
Adamos u nas też takie sprawdzają się najlepiej. Albo zwykła metalowa łyżeczka :)
Adamos ja nawet wkładam do zamrażarki, jak bardzo boli to sama jej trzymam żeby łapki nie zmarzły
U nas z dwa razy gryzaki z lodówki pomogły a tak to zabawki twarde szuka
U nas się nie sprawdzają te z lodówki żelowe.. tylko na minutę, dwie i syn wyrzuca. Mamy taki silikonowy, miękki, taka małpke i bardzo to lubi
A nie przymarzają jej wargi czy język?
Weronisia mój to tylko jak jest zimy, ale jak tylko troszkę się ociepli to wyrzuca ;) musiałby być ciągle prosto z lodówki;)
Hm chyba właśnie ich nie powinno się mrozić.. mi się zaraz wyobraza , że jak zamrozony to się jezyk przyklei
Ja bym się bała zamrożony dac dla dziecka. Ono takie delikatne ma wszystko łatwo o odmrożenia czy odparzenia
Ja tez z zamrażarki bym nie dała.. dawalam z lodówki. Chlodzilam zgodnie z radami Mam tutaj ?
Ja z zamrażarki też bym nie dała ale z lodówki tak.
to są chłodzące gryzaki a nie zamrażające.....szkoda buzki dziecka
Weronisia i rączek bo przecież nimi trzyma ten gryzak
Nie podaję się zamrożonych gryzakow... Tylko z lodówki. Do zamrażalnika wkładałam gryzaka ale tylko na chwilę by się szybko ochłodził... Ale zamrożonego nigdy...
Jeśli gryzaki wkładać do zamrażarki to tylko na chwilkę bo można dzieciaczki zaszkodzić. Może język albo usta przywrzec do gryzaka .
aneczka dokładnie...bo rączkami trzyma.