Gry "planszowe" dla prawie trzylatka

ja jeszcze nie jestem w temacie planszówek ale musze dla synka znaleźć jakieś fajne układanki może 

Ja puzzle kupiłam córce i świetnie się nimi bawi 

Ja też polecam grzybobranie, widziałam nawet ostatnio w biedronce były te gry, 

Mi z opisu spodobal sie rudy lis ;) musze go zapamietac ;) na jakas okazje go kupie;)

a co w nim jest?

cytuje mama kkd

- "Rudy lis" - rzucamy kostką na której jest 1 lub 2. Ile wylosujemy tyle kurek wkładamy do kieszeni liska, naciskamy go i następna osoba, a gdy spodenki mu spadną a kurki się wysypią to je łapiemy i układamy do swoich kurników 

Aniska brzmi ciekawie, 

ja bardzo lubiłam grać z siostrzenicą w spadające małpki;p

Malpy te fajne ;) to wszystko w sumie na jednej zasadzie ;) ale grunt ze wciagaja takie gry ;)

Aniska oj wciągające, moi rodzice nawet chcieli kupić by grać zimowymi wieczorami:D

ja lubiłam gry zrecznosciowe;) bierki kiedyś były w kazdym domu;) uczy spostrzegawczości i strytu ;) balansujacy ksieżyc;) też fajna gra dla dzieciaczków ale i dorosłych;)  dzieci sobie swietnie z tymi grami radza;)

potem to już planszówki szły;) a zaczeliśmy od grzybobrania chińczyka ;) monopoly junior;) a potem już poszło już dalej o kolejne gry;) 

moja lubi grę kotek psotek , tylko ona gra gra, a pod koniec już stwarza swoje opowieści i koniec zabawy z rodzicami na zasadach gdy tylko są już jej zasady :D ale bardzo to lubi 

https://www.empik.com/egmont-gra-rodzinna-kotek-psotek-egmont,p1128679721,zabawki-p?cq_src=google_ads&cq_cmp=16267720248&cq_term=&cq_plac=&cq_net=u&cq_plt=gp&gclid=Cj0KCQjwhqaVBhCxARIsAHK1tiOmwuG5IPgOkq57kAOUBnY3WSeR1gSpVz6I8ramqW91T__GCAzgi8saAhfpEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

DLa 3-latka też jest fajna gra double dziecięca 

https://czytam.pl/ale-pary-misz-masz-2229-826301?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=google&gclid=Cj0KCQjwhqaVBhCxARIsAHK1tiMSmW1aYjH2xONOJQk0rCbrGuJiL9US5SKBP9fWPMSVtn0Ac-NF-QsaArq6EALw_wcB

Ja też zawsze lubiłam takie zabawy, i Doble mamy różne odmiany. Ale na ten moment dwu i pół latka jeszcze czymś takim się nie interesuje, no chyba że tym blaszanym pudełkiem i vista pytaniem ich

Mój trzylatek to jeszcze zupełnie nie jest na etapie gier planszowtch

Jak będziesz z nim grać w trakcie gry dla jego przedziału wielkiego to myślę że zalapie i polubi planszowki

Są gry planszowe dla 3latka?;) do tej pory nie zwracałam uwagi bo mój to jeszcze za mały..  ale kiedy podrośnie to chętnie z nim pogram ;)

Ja szybko zaczęłam grać z synem w planszówki, na początku wiadomo - nie łapał i nie czaił o co chodzi i więcej było zabawy po swojemu niż właściwej gry. Ale z czasem się oswoił i bardzo lubimy grać. Polecam zacząć od gier z rodziną Treflików - Przeprowadzka jest fajna i jest dużo śmiechu, Grzybobranie też jest naszym hitem. Albo Pełny kurnik (można dostać w Pepco za ok. 20 zł). Jak syn juz był ciut starszy to hitem stał się Chińczyk i Jenga. Nawet jeśli dziecko początkowo nie wykazuje zainteresowania warto co jakiś czas próbować, bo to jest naprawdę fajny sposób na wspólne spędzanie czasu i zabawę, ale tez naukę :) 

U nas ma zajawki albo chce grać i układać puzzle albo długo długo nie 🤷‍♀️

Doris zgadzam się z Tobą, takie gry często uczą logicznego myślenia. Jak już się dziecko wciągnie i z czasem pojmie o co chodzi, to zaczyna obmyślać taktykę, uczy liczenia (np mój brat bardzo szybko nauczył się liczyć,bo chciał grać z rodzicami w karty i oni po jakimś czasie powiedzieli,żeby sam już sobie liczył te punkty). No i takie gry integrują rodzinę, fajnie spędza się razem czas :) 

Chyba spróbuje jakos go wciągnąć w te gry !

Doris podpisuje się pod tym ;) my mamy jeszcze skoczki z psiego patrolu, skrzaty, peppe jakaś planszowa i uwielbia syn grać ;) zaczęliśmy grać w planszowe gry jak miał 2.5roku i bardzo lubi ;) ale tez lubi układać bardzo puzzle, różne ukladanki , teraz ma zajawkę na planety ;)