Pisząecie o drewnie przypomniala mi się swietna zabawka dla kategori wiekowej 3lat ;) balansujący ksiezyc zabawka swietna i na długi czas dla dzieci ;) nie nudząca i potrafiaca wkręcić malucha jak i rodzica;) dzieciaki nie raz niezle kombinuja i ogrywają rodzicow;) tak nawet w tym wieku;)
To nie dla nas. Moja córeczka jeszcze za mała ale może kiedyś kupię jak dorośnie
U nas córeczka też jeszcze maluszek
Co do drewnianych zabawek itp to ja jakos sama bym nie zrobiła... raz robiłam łóżko z palet, całe wyszlifowane 2 razy, zalakierowane 2 razy a po czasie i tak potrafiła drzazga wejsc
Nattalley dokładnie jak ktoś w tym siedzi wie jak prawidłowo to zrobić zabezpieczyć to warto spróbować. A tak to trochę ryzyko
Wiecie zawsze można.sprobowax.cos wyczarować samemu.czlowiek się.uczy na bledach
Weronisia dla siebie moze i bym próbowała bo jak piszesz na błędach człowiek się uczy. Ale dla dziecka to nie. Bo jakby właśnie wbiło sobie drzazgę czy co to bym siebie o to obwiniała
A to masz racje Aneczka choć mi rączek chodziło o to by zrobić i poddać różnym testom a dopiero stwierdzając że jest bezpieczne dac dziecku
Weronika w sumie tak też można
Dla mnie jednak drewno trochę zbyt ryzykowne dla dziecka. Ze wszystkiego bym mogla cos zrobic, ale jednak przy drewnie dalabym sobie spokoj
Warto zwrócić uwagę na zainteresowania dziecka.
Mamy piękne Memo z Granny Zwierzeta i zero zainteresowania. Teraz kupiłam Memo z Adamigo Pojazdy i bardzo się synowi spodobało.
https://egmont.pl/gry-planszowe
Nie wiem czy zaglądałyście do Egmontu, ale obecnie na stronie jest sporo zniżek na dobre gry planszowe, warto jest poszukać czegoś dla dziecka ;)
Polecam grę Pełny kurnik. Już niespełna 4 latka świetnie znała zasady wszystkie a z drobna pomocą i 3 latek będzie miał zabawę. Jest też gra kurnik ale już trudniejsza myślę że 6 plus
Ja polecam dla takich maluchów grzybobranie - to takie proste kulanie kostka tylko i zbieranie grzybków do koszyka - u nas bardzo się sprawdziło i gra używana praktycznie codziennie :)
Grzybobranie też gramy ale trochę płaczu było nim córka zaakceptowala muchomory. Dobrą grą jest Miś i pszczółki bo to gra że wszyscy grają przeciwko Misiowi więc współpraca
Też mamy grzybobranie :)
Córa w lipcu 3 latka i uwielbia zbierać grzybki :D
To ja polecam tak:
-"Tęcza. Gra w kolory" wyd. Granna
Z synem zaczęłam w to grać gdy miał dokładnie trzy lata. Na kostce są kolory. Rzucamy nią i taki kolor wylosujemy taki obrazek w odpowiednim kolorze (np. Mandarynki, kalosze, balon, wiewiorka) kładziemy na odpowiedni kolor na planszy.
- "Rudy lis" - rzucamy kostką na której jest 1 lub 2. Ile wylosujemy tyle kurek wkładamy do kieszeni liska, naciskamy go i następna osoba, a gdy spodenki mu spadną a kurki się wysypią to je łapiemy i układamy do swoich kurników
- "Kotek psotek" Egmont. Gra kooperacyjna, czyli wszyscy współpracujemy i mamy jeden cel (zaprowadzić zwierzątka do swoich domów). Kostką rzucamy gdzie są tylko dwa kolory - zielony (robimy wtedy ruch zwierzątkiem), czarny (robimy ruch kotkiem)
ja polecam grzybobranie. poczytam dziś o tęczy, bo zapowiada się fajnie.
Ja muszę wypróbować to grzybobranie
Ta gra tęcza faktycznie Brzmi ciekawie ale to chyba jeszcze nie dla nas Wydaje mi się że jakiego kolwiek rodzaju gry planszowe to dopiero tak właśnie od około 3 roku życia wcześniej chyba ciężko dziecku wytłumaczyć Jakie są zasady w planszowych grach
Zauważyłam że dużo gier o jajkach kurach lisach ru Rudy Lis a u nas Kurnik i Pełny kurnik