Ja mam opcje w pracy tylko prywatnego ubezpieczenia, ale jesteśmy już u męża prywatnie ubezpieczeni to nie korzystam ;) ale tez mamy pełen pakiet specjalistow np z usg w cenie ;)
My czegoś takiego w pakiecie nie mamy. Ale teraz ciążę prowadzę na nfz bo szybciej mieli wolny termin niż by miał mój ginekolog no i po drugie to mój niestety już kobiet w ciąży nie przyjmuje.
Ale z lekarza zadowolona nie jestem, więc odliczam już do porodu. Każe mi chodzić co tydzień, więc jeszcze jakieś 3-4 wizyty :/
Doris a nie masz w luxmed opcji swobody leczenia ? Ja mam coś takiego, że jeżeli nie chce skorzystać z lekarza proponowanego prze Luxmed to moge w kwartale wydać 1000 pln na obcych lekarzy i poprzez wysłanie faktury imiennej do luxmedu zwracają mi pieniądze po około 30 dniach.
Miła Jagoda - w momencie jak taka opcja wchodziła u nas w pracy nie było takiej swobody. Dlatego korzystam z ubezpieczenia u męża - w ramach PZU, bo tam jest więcej lekarzy i placówek, które mnie interesują.
Taki pakiet to jednak super, a przy pracy zawsze jest korzystniej niż indywidualnie. U mnie, ani u męża jeszcze nie ma takiej sposobności niestety. Szkoda, że nie chcą w coś takiego zainwestować.
Wszystko prywatnie.
Ja od teraz zmieniłam na prywatnego lekarza. Chiciaz zasugerował, że jak chce to mogę i tu i tu chodzić ale teraz to już bez sensu na końców e
Ja chodziłam na NFZ ale do dwóch lekarzy raz miałam wizytę u jednego raz i drugiego nic tego nie zabrania a zawsze ktoś inny spojrzy innym okiem
Ja też prywatnie chodziłam do lekarza. Teraz mam znajomą na NFZ i jak będzie konieczność to będę korztstać z jej usług.
Na wizyty chodzę prywatnie, natomiast skierowania na badania krwi co może to przepisuje mi mój rodzinny,
Ja też chętnie do rodzinnego chodzę po skierowanie na badanie krwi. To już końcówka,tych badań nie ma wiele. Większość zrobiłam na NFZ, gdy chodziłam jeszcze na NFZ do gina
oj tak wiele można zaoszczędzić jeśli weźmiemy skierowania na NFZ
Mi rodzinny przepisał raz badania tylko dlatego że jakaś była nagła sytuacja i chciałam te badania powtórzyć ale powiedział że te badania przepisuje ginekolog i mam od niego brać skierowania ;( a że chodziłam prywatnie to już tak zostałam ;/
Przez całą ciążę chodziłam do jednego lekarza, prywatnie.
Ja akurat chodziłam prywatnie ale mogłam odliczyc koszty wizyt w Luxmed Badania miałam tez za free, a jednak prywatnie wizyty to jedno, a sporo tez te wszystkie badania kosztują.
Fajnie jak jest taka opcja ;) ja przeoczyłam a szkoda ;( bo też mogłam wizyty mieć trochę tańsze a za badania płaciłam częściowo ;( pewnie zależne od pakietu jaki się ma
W luxmed najlepiej zadzwonić na infolinię i wypytać dokładnie co zawiera dany pakiet. Często jest tak, że nawet jeśli jakaś usługa nie jest w danym pakiecie to jest np. jakiś % zniżki.
U nas właśnie nie ma takie pakietu medycznego w pracy;/
Dla mnie w rejestracji np za ktg które nie wchodzi do pakietu wpisywali inne badanie żebym nie musiała dodatkowo płacić.. a i tak płacę za rozszerzony pakiet w pracy.. chodząc prywatnie musiałabym płacić za ktg co 2 tyg przez cały 3 trymestr bo dzidziuś był bardzo ruchliwy ;)
Ja już tak któryś raz czytam o tych pakietach i chyba muszę poprosić męża żeby podpytał u siebie w pracy co i jak. Może warto będzie wykupić.
Chociaż ja cała ciążę chodziłam do lekarza na NFZ I wszystkie badania też tak miałam.
Poszłam prywatnie na 3 wizyty do fajnej lekarki u której miałam prenatalne.