Ginekolog prywatnie czy nfz?

Anita zgadzam się z Tobą, powinien być jakiś bezpłatny program badań dla ciężarnych.

Anita są kraje w których wszystko jest za darmo nawet witaminy dla kobiet w ciąży ale w tym temacie Polska jest daleko w tyle niestety

Pewnie uważają że jak stać na wizyty to i na badania też

No niestety prywatnie to wszystko kosztuje ja gdyby nie pakiet medyczny za który nie płacę milionów nie zdecydowałabym się znowy chodzić prywatnie, a tak aż tak bardzo nie odczuwam tego nawet jak mam 2 wizyty w miesiącu u ginekologa plus inni specjaliści 

Aneczka bo wiesz mnie naprzyklad stać ale wolałabym te pieniadze przeznaczyć JUZ na coś innego jaka wyprawka by była ☺ przy kolejnej ciazy będę madrzejsza ☺

Nati ja to rozumiem ale wiesz im o kasę chodzi aby więcej dla siebie

Anaczka wiem wiem teraz wszyscy tylko kasa kasa   ☺

a teraz coraz częściej trzeba korzystać z wizyt prywatnych 

Ja nawet na nfz nie mam w okolicy za bardzo dużego wyboru ginekologów i opinie różne... Mój prywatny podrożał. W pierwszej ciąży płaciłam 150 zł ale panikowałam i chodziłam co 3 tyg. Teraz płacę 200 ale mam wizyty raz na miesiąc, to pewnie całościowo mnie wyjdzie podobnie. Byłam u innego na początku właśnie dlatego, że brał też 150, ale nie wzbudził mojego zaufania. 

nati No niestety, a wiem ze nie każdego na to niestety stać;(

Ewa ja płace co wizyte 150 ale badania niestety też nie mało kosztuja, mimo ze część pokrywa allianz to część musze płacić, teraz będzie czekał mnie test Pappa który kosztuje 400zł oprócz tego wizyta ;/ wszystko kosztuje, a nie chce kombinować raz państwowo raz prywatnie, bo już przekonałam sie ze takie oszczędności często  wychodzą bokiem;/

Czasami tak jest, że do czegoś innego będziesz musiała dołożyć 

Beata nie zgodzę się. Rzadko korzystam z wizyt prywatnych. Z córką raz poszłam do pediatry i trzy razy do fizjoterapeuty. A sama nie chodziłam nigdzie prywatnie

Fajnie jak się komus uda wszystko załatwić na NFZ ☺

Pewnie ze gdybym miała miała możliwość zamienić tego lekarza na takiego samego na nfz to bym to zrobiła a kase przeznaczyła na coś innego ;) bo jednak pieniędzy idzie ;( wczoraj apteka 250zł a niedługo będą musiała córce leki wykupić 

My też rzadko chodzimy prywatnie, początkowo zaczynamy na NFZ jak nie daje rady to prywatnie 

Anita niestety leki w PL mamy bardzo drogie tu masz rację  😕 chodz nie wiem dlaczego w innych Państwach są o wiele tańsze od czego to zależy?

W każdym państwie są różne systemy ochrony zdrowia. U nas jest darmowa więc prywatnie  wizyty dużo kosztują. 

Jedne krają mają tańsze leki a inne wizyty u specjalistów np. Tak samo jest z zarabianiem różne są zarobki w różnych krajach i różne opłaty 

U nas to wszystko coraz droższe 

No teoretycznie jest darmowa opieka bo tak jak pisze Nati placiny za to,a czasem dostać się do lekarza szybko graniczy z cudem