mi udało się część kosztów odzyskać poprzez Allianz jestem dodatkowo ubezpieczona więc dziś się okazało ze za część badań mam po prostu upust;D
Anita to super masz ☺ taki zwrot zawsze poprawia humor ☺
Anita to dobra oferta ubezpieczeniowa :)
Ewabrz to teraz dają bezpłatne jak się raz poroni ? Kiedyś było,że muszą być minimum dwa poronienia
Mazia to tez chyba zależy od okresu w którym poronilas czy nie ? Bo tak jest chyba tez 100 %płatne nie ? Ja miałam 80 % bo była to wczesna ciaza
Nie mam pojęcia, najwidoczniej tak. Wcześniej o tym nie wiedziałam i mój lekarz też nic nie wspominał. Teraz jak go zapytałam to też nic o tym poronieniu nie mówił ale mu powtórzyłam co powiedziały panie z rejestracji i bez żadnych pytań wypisał skierowanie, więc pewnie się z tym zgadzał.
Może się coś zmieniło... Ja poroniłam wcześnie, w 5 tyg ale mam to wpisane w kartę ciąży, dlatego te kobiety się zorientowały jak przyszłam na badania i mi podpowiedziały.
Anita ja chodzę na NFZ i wszystkie badania robię też na NFZ. Tydzień temu w laboratorium bez kręcenia się po przychodniach jak to napisałaś
Aneczka jaK masz dobrego lekarza to pewnie ze warto skorzystac i nie placic w koncu nasze skladeki na coś ida;).ja wiekszosc korzystam z prywatnej opieki teraz mamy Allianz wiec dodatkowo sie oplaca;) jednk niestety nie wszystko jest w pakiecie. Co Do dostępności do lekarza tez zalezy od miejsca gdzie mieszkasz. Mi zalezalo na szybkim dostaniu do lekarza bylam tego samego dnia, jeslk masz ciaze zagrozona to kazdy dzien jeat ważny
Anita ja wszystko rozumiem. Są różne sytuacje że kobiety decydują się na prywatnych ginekologów
Ja na nfz wszystko chyba że była potrzeba na już wizyty to prywatnie.
kiedys chodziłam tylko na nfz do endokrynologa chodzę na nfz tylko jedna wizyta w roku ale za 2 miesiące(wtedy zwalniają sie terminy) musze dzwonic zeby za rok sie zapisać;) paranoja, ale chodzę do niej państwowo, gdy coś się działo miałam kiepskie wyniki nie dostałam sie do niej od razu, bo są terminy i rób sobie co chcesz...
do kardiologa czekałam rok czasu, do ortodonty dla córki uwaga termin 2 lata!;) to jest parodia;)
do laryngologa chodziłyśmy państwowo, okazało sie ze pani doktor prze 2 lata nie zauwazyła przerośnietego migdałka;/
u nas po prostu są takie terminy , myślę ze ciaza była by szybszym terminem, ale wole już sprawdzonego lekarza
Ewabrz to chyba się coś zmieniło :) ale to na plus
Norma teraz to można tyle dzwonić obojętnie do jakiej przychodni mi to aż czasem ręce opadają
Monia racja ja do diabetologa ostatnio 3 dni nie mogłam się dodzwonić aż musiałam pojechać sama
Patrycja dokładnie ja tak samo. W ostateczności prywatnie chodziłam
Aneczka ja przy drugiej ciąży będę chciała gdzie się da na NFZ bo finansowo wszystko prywatnie odczulam
Ewcia na zapis do endokrynologa dzwoniłam miesiac czasu;( przychodnia za daleko zeby jechać więc tylko telefon;( w dodatku praca odbiór dziecka ze szkoły obiad coś tam jeszcze po drodze zajęcia dodatkowe i czasu braknie;(
co do badań ostatnio własnie dla endokrynologa robiłam badania w przychodni godzine czekania na pobór krwi, najpierw żeby wejść do przychodni a potem na sam pobór, a tego samego dnia miałam szczepienia z córką w innej przychodni i ledwo zdążyłyśmy ;/
Nati nie dziwię sie. Płacić za.kazda wizytę plus badania to fundusz dobrze zostaje nadszarpnięty. A jeszcze jak niektóry płacą za poród jeszcze
uważam ze wszystkie badania na okres ciąży powinny być za free bez względu czy chodzisz na nfz czy prywatnie, lekarza mozna sobie opłacić a badania powinny być za free bez wzgledu na rodzaj skierowania;)
nati, ale przynajmniej wyprawkę już chociaż częściowo będziesz miała ogarniętą dla drugiego dziecka :)