Mi kuzynka poleciła ginekologa. Bardzo dobry i taktycznie był bardzo dobry w wyciąganiu kasy a nie żeby pomóc.
Ja wolę chodzić do ginekologa do faceta. Ale zastanawiam się czy nie iść do kobiety ginekologa. W Włocławku jest ginekolog-endokrynolog to może by mi ustaliła odpowiednią antykoncepcję.
aneta7734 zawsze warto spróbować. Bo jednak opinie, to tylko opinie i to, że dla jednej pacjentki lekarz będzie super, to nie znaczy, że dla nas też i na odwrót :) Ja poleciłam kuzynce ginekolog, do której chodziłam w 1 ciąży i obecnie w 2, a jej np. nie podpasowała i nic się nie poradzi :) Także musisz się przekonać osobiście :)
To, że 10 osobom lekarz nie podpasuje nie znaczy, że mi także, bo każdy z nas oczekuje czegoś innego od lekarza i człowieka...
Po za tym wiele zdradza też kolejka do lekarza, bo jak ma się wizytę zapisaną na jutro, a na za miesiąc to wiele mówi o podejściu ludzi do danego lekarza..
Jestem chyba jedną z niewielu osób w moim otoczeniu która nie wyobraża sobie wybrać kobiety na swojego ginekologa . Zawsze chodziłam do mężczyzn mimo iz kilka razy zdażyły mi się nieprzyjemne sytuacje ... Teraz przy 2 ciaży trafiłam na lekarza idealnego! Z podejsciem, empatia ,ma super wyposazony gabinet i sprzęt a ktory nie naciąga na kase!! Długo szukalam tak dobrego lekarza! Ja natrafilam na mega dobre opinie w internecie i to pomoglo mi sie zdecydowac na zmianę ginekologa!
Co do cen 200zł to sama wizyta ± USG dopochwowe 170 zł a gdzie cytologia i reszta badań, które wykonujemy w ciąży?
4 lata temu za każdą wizytę z badaniem USG płaciłam 150zł a 6 lat temu 100zl także cenny bardzo idą w górę i prowadzenie ciąży prywatnie to spory wydatek dlatego zdecydowałam się na NFZ w końcu po co płacę takie wysokie składki.
Mysle że kryterium płci przy wyborze lekarza ma jak najmniejsze znaczenie. W dzisiejszych czasach liczy się wiedza jaką posiada ginekolog oraz podejscie do pacjenta.
Agata.Klara jeśli chodzi o ceny badań, to faktycznie ceny poszły jeszcze w górę, między z innymi z tego względu też postanowiłam chodzić na NFZ. Ale główny powód był taki, że lekarz prowadzący moją ciążę, prywatnie przyjmuje tylko raz w tygodniu i ma słaby sprzęt w gabinecie. A na NFZ w poradni mieli całkiem niedawno wymieniany na lepszy i sama lekarka od razu mówi, że szkoda pieniędzy, że lepiej przyjść do niej na NFZ :) I jako kobieta ma super podejście to swoich pacjentek :)
A ja tak, otworzyli nową przychodnie wszystko nowe i oczywiście sprzęt super. Za to u lekarzy prywatnie często sprzęt jest stary bo taka wymiana to koszty chyba, że to nowo otwarty gabinet więc wtedy mają nowe urządzenia, ale ceny wizyt też są spore.
Nie sądzę żeby prywatni ginekolodzy pobierali tyle kasy i na starym sprzęcie pracowali..przecież by potracili pacjentki, renomę a przecież im o to chodzi żeby jak najwięcej osób do siebie ściągnąć
Przed ciążą byłam w takim gabinecie sprzęt już średniej jakości . UGS było tak słabe że malo co widać, ale za badania kolpeksowe zapłaciłam 260zl więc wcale tak nie jest. Pacjentki będą chodzić bo nie lubią zmieniać lekarzy bo tu blisko ,zawsze znajdzie się jakieś ale....
Agata nie zgodzę się mało która by się zgodziła chodzić płacić za cos czego ginekolog nie jest pewny bo ma słaby sprzęt. Nigdy w życiu bym takiemu nie płaciła bo wtedy wychodzi podwójnie bo przydało by się pójść sprawdzić na lepszym sprzecie... Chyba że na NFZ słaby sprzęt więc nie płacisz ale idziesz prywatnie się upewnić czy wszystko ok i płacisz
aneczkaa006 to, że Ty się nie spotkałaś, nie oznacza, że tak nie jest. Bo faktycznie wielu ginekologów pracuje na starszych sprzętach, bo jakby nie było w placówkach zakupuje wszystko państwo, a do prywatnych gabinetów zakupują sprzęty sami, a to nie jest kwestia 100 zł, bo aparaty USG mogą się wahać od około 10000 zł do nawet ok. 80000 zł, więc to nie są małe kwoty, żeby co trochę sobie te sprzęty wymieniać.
Ja rownież nie spotkałam się z sytuacją żeby w przychodni był lepszy sprzęt niż w gabinecie prywatnym. Wydaje mi się, że NFZ nie jest w stanie wyposażyć i wymieniać aparaty usg we wszystkich przychodniach w kraju na tyle często aby byly one świetnej jakości. Swoją drogą ciekawe jak często wymienia się taki sprzęt? Myśle że może działać naście lat, pewnie dokonuje się tylko przegladów serwisowych co jakiś czas i lekarze pracują na nim aż się nie zepsuje.
W prywatnym gabinecie lekarz bardziej będzie zabiegał, aby przyciągnąć i utrzymać pacjentki. Wiec im lepszy sprzęt będzie miał i lepszy pogląd tym szansa większa że do niego właśnie trafi więcej pacjentek.
A ja sie spotkałam. W moim mieście w przychodni jest fatalny sprzęt i ogólnie średniowieczny wygląd gabinetu. Byłam tam raz i ostatni! I co najlepsze lekarze tam pracujący przyjmują prywatnie w tym samym gabinecie i pracują na dokładnie tym samym sprzęcie ze średniowiecza...
Zamarancza widzisz ale Ty jak zobaczyłaś jaki sprzęt to byś chciała do takiego ginekologa chodzić i płacić mu kasę? Zapewne nie. I pewnie wiele kobiet myśli podobnie. Więc jak prywatny ginekolog pracuje na starym sprzęcie to traci pacjentki. A chyba nie o to mu chodzi. Bo skoro ma prywatny gabinet to chce mieć jak najwięcej pacjentek i jak najwięcej z tego kasy
No ok, ale istnieją takie przypadki, a po za tym są osoby, które chodzą, bo nie chcą, lub nie mają pieniędzy na podróże do innego miasta do ginekologa, a jest to jedyna przychodnia ginekologiczna w naszym mieście...
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.