Ginekolog kobieta czy mężczyzna?

Xaniab - dużo kobiet zachwyca się już samym prysznicem, więc poród w wodzie to dopiero musi być luksus :).
Rikitikitam - wykorzystam ten patent z moim partnerem i piłką :).

moja ciocia polozna mi mowila ze jak kobiety do nich przychodzą rodzic zapominaja juz o pilkach o drabinkach no ale prysznic jest to moze z tego korzysytaja ale w stresie i w emocjach tak sie to dzieje ze nie kazda chce skakac na pilce ale jak jest mozliwosc to trzeba probowac przyspieszyc sobie porod :slight_smile:

Dajcie mi piłkę, a miejmy nadzieję, że w godzinę urodzę :slight_smile:

ooo ja to bym chciała tak pod prysznicem…na pewno jest to kojace. Normalny prysznic jest dla mnie relaksem a co dopiero przy porodzie :wink:

za poród w wodzie się płaci orientujecie się jak to jest? Pewnie co szpital to inna zasada

To zależy od szpitala. Poza tym raczej można ewentualnie skorzystać z wanny, niż w niej rodzić. U nas jest to odpłatne. Najlepiej po prostu przedzwonić do konkretnej placówki i dowiedzieć się dokładnie.

hirudo niestety już za późno bo jestem po porodzie ale może następnym razem jak będzie okazja… _:slight_smile:

Aniu u mnie wszystkie te szpitale ktore wiem sa zaopatrzone w wanne “jako naturalny srodek lagodzenia bolu” natomiast w jedynm ze szpitali mozna rodzic w wannie ,moja kolezanka rodzila w tamtym roku (smialismy sie jeszcze z niej ze bedzie porod z delfinami:) ) i obydwie te rzeczy sa bezplatne.

nawet nie wiedzialam, ze w Polskich realiach rodzenie w wannie jest mozliwe :smiley: kolezanka tak rodzila w Anglii i byla super zadowolona…kilka minut i bylo o porodzie :smiley:

a co do tematu glownego…to jutro ide do mojego ginekologa prowadzacego przebyta ciaze na wizyte kontrolna 9m-cy po porodzie…chcialam juz sobie odpuscic wizyty u niego ale nigdzie indziej w poblizu nie idzie sie dostac na nfz…a prywatnie to dopiero zamierzam zaczac gdzies chodzic jak bede kiedys znow w ciazy…
tak wiec aby przezyc jutrzejszy dzien buu…z lekarzy najbardziej nie lubie ginekologa i dentysty :confused:

Dla mnie wizyta u ginekologa czy dentysty to już żaden wyczyn. Trzeba się badać, to trzeba i tyle. Wiadomo, że nie rozkraczam się ginekologiem z radością, ale wiem, że on podchodzi do tego, jak my do robienia sobie kawy czy herbaty o poranku. To go już w ogóle nie rusza i jak to mówią “nic co ludzkie nie jest mu obce”. Dentysta też już takich dziur i szkaradnych gęb się naoglądał, że mu wszystko jedno. A że chwilę boli? To tylko chwila, w porównaniu z męką podczas bólu zęba.

niunia u mnie też każda porodówka jest zaopatrzona w wannę ale i tak wszystkie kobiety przed porodem kierują pod prysznic. natomiast z tego co mi wiadomo u nas porodów w wodzie nie ma

Płeć czy jakość. . . Wybieram jakość. Ważne są kompetencje. Mnie raz 1 pan ginekolog potraktował uważam w sposób bardzo nieprofesjonalny. Powiedział, że nie mam nadżerki, z którą do tej pory nie mogę się uporać. Gdyby nie zmiana ginekologa (też płci męskiej) dalej żyłabym w świadomości poczucia zdrowia. Tak więc nie liczy się płeć tylko zasób wiedzy lekarza przede wszystkim!

czysty przypadek że tutaj na forum wychodzi na to że mężczyzna jest lepszym ginekologiem

Też tak uwazsm:)

jednak ci powiem że do kobiety ginekolog i tak bym nie poszła… może dlatego że raz się zraziłam

Mężczyźni budzą większe zaufanie.

możliwe ale w moim przypadku nie przejechałem się nigdy na facecie ginekoloGu

Ja raz, ale i tak nie zmienię teraźniejszego Pana doktora

ja tak samo mimo tego że nie zrobił ze mną planu porodu to i tak go nie zmienie

Aniu- nie wypisanie planu porodu, to rzeczywiście jeszcze nie przestępstwo :). Nie spowodowało to przecież żadnych komplikacji i zaniedbań ze strony personelu medycznego w szpitalu. Masz dlatego słuszność, by Pana doktora nie zamieniać z tego powodu na “lepszy model”.