Gdzie pierwsze wspólne wakacje?

To też prawda aneta7734, my mieszkamy w wawie, więc tu są atrakcje dla dzieci, na prawde dużo, trzeba mieć tylko czas, zeby jeździć, teraz jak mój mąż bardzo dużo pracuje to ja też w trzeciej ciąży i z dwójką rozbieganych dzieciaczków za daleko nie pojeżdzę, korzystam jedynie z pobliskich parków, paców zabaw, ale oni są zadowoleni.
Rzeczywiście co do basenów to chyba w większości miejsc w wakacje zamykają, żeby na rok szkolny były sprawne, u nas na początku wakacji też obdzwoniłam kilka, bo chciałam zapisać starszego synka na jakieś zajęcia i wszystkie miały remont, dopiero później otworzyli, ale później ja juz gorzej się czułam a mąż własnie sporo pracuje.

Synek miał 2 lata jak pierwszy raz byliśmy nad morzem. Podróż zniósł super, jechaliśmy ze śląska więc trochę to trwało. Nawet mimo niepogody polecam morze, w końcu jod jest zdrowy :wink:

My wakacje nad morzem mamy w przyszłym roku :slight_smile: Chyba pod koniec maja. Akurat na roczek córci i naszą drugą rocznicę ślubu :slight_smile:

My w wakacje wybraliśmy się na wczasy nad morzem i pojechaliśmy do tego hotelu: https://www.baginscyspa.com.pl/pl/pokoje/ . W hotelu znajduje się basen, co było świetną opcją, bo mieliśmy kiepska pogodę, więc większość czasu z dzieckiem pływaliśmy w basenie. Okolica była piękna, więc kiedy nie padało to chodziliśmy na spacery. No i bardzo ważne, że były smaczne i zróżnicowane posiłki, które nawet córka jadła z apetytem. :slight_smile:

To pewnie i cena była wysoka jak i basen do tego doszedł.

Wiele fajnych promocyjnych cen na np. weekendowe pobyty w hotelu - z basenem i wyżywieniem - mozna znaleźć na portalach takich jak np. travelist czy triverna. Wiele razy korzystałam z takiej formy i zawsze byłam zadowolona - ceny o wiele niższe niż np. na bookingu czy bezpośrednio przez stronę hotelu.

Fajną ofertę dla rodzin z dziećmi ma hotel Robert’s Port w Mikołajkach - przy zameldowaniu maluch dostaje mały upominek (u nas - kredki i kolorowankę), są specjalne animacje dla dzieci, duży pokój zabaw, specjalne menu dla dzieci w restauracji, brodzik ze zjeżdżalnią w strefie spa - miejsce godne uwagi i polecenia :wink:

Dziecko nie stanowi przeszkody do podróżowania - wiadomo - zawsze istnieje ryzyko, że się rozchoruje, ale jakby się miało na to patrzeć to by człowiek tylko w domu siedział.

My na pierwsze dłuższe wakacje polecieliśmy na Teneryfę jak synek miał ok. 2 lat. 5,5 godz. lotu nie było az takie straszne - maluch trochę się bawił, trochę obserwował widoki za oknem, rysował, oglądał bajki i jakoś zleciało. Na miejscu mieliśmy wypożyczone auto, więc trochę zwiedzaliśmy, trochę plażowaliśmy. Z młodym udało nam się nawet dotrzeć na sam szczyt wulkanu :slight_smile: Wystarczy chcieć i można nawet z małym dzieckiem spędzić fajne wakacje.

Najlepiej na wczasy się jeździ jak jest ciepło. Ja akurat będę rodzić wtedy ale może we wrześniu już się całą czwórką możemy nad morze przejechać jeszcze będzie sezon, a już będzie taniej.

Ja byłam na pierwszych wakacjach jak syn jak miał skończony rok. Podróż zniósł fajnie ale było dość ciepło wiec planowaliśmy się rano później siedziałam z młodym w pokoju ale wtedy miał drzemkę wiec akurat fajnie się składało i znowu na plaże. Byliśmy tydzień i ba prawdę fajnie te wakacje wspominam. W tym roku córka co prawda miała około 7 miesięcy ale nie byliśmy nigdzie.

Stale jeździć do zakopca to też bez sensu. Jest tyle pięknych miejsc na przykład mazury.

Aneta to prawda :slight_smile: Owszem lubię wracać w ciekawe miejsca, ale bez przesady, warto poznawać nowe :slight_smile:

piękna reklama…
Zakopane jest miastem które jest potwornie zatłoczone, wyciągają tam pieniądze na każdym kroku a nawet na wjazd na przykład na Kasprowy trzeba stać w takiej kolejce że można sobie nogi poodmrażać…

Najlepiej nad morze dla jodu badz wies czyste powietrze

W zakopanym bylam dwa razy. W starym saczu też kilka razy bo mam tam rodzine. Za dzieciaka co roku jechałam nad morze do cioci. Teraz może gdzieś we wrześniu pojedziemy już w czwórkę zobaczy się jak to będzie. Do września już do siebie dojde ale wyjazd jest pod znakiem zapytania. Szkoda tylko, że w tym roku nie polece samolotem do wujka ale cóż wujek poczeka i odwiedzimy go w większym gronie.

Może mazury? Tam jest trochę ciszy i spokoju. Ja z moimi się w tym roku planuję wybrać do puszczy Białowieskiej na rowery. Dla dzieciaków mam przyczepkę i lubimy tak spędzać czas bardzo :slight_smile:

Dziewczyny a polecacie jakieś miejsca nad morzem żeby jechac z rodzinka bardziej w mniej zatloczone miejsca synek będzie miał wtedy 8 miesięcy jak chcemy się wybrać :slight_smile:

Pati przyłączam się do postu, my jesteśmy z Warmii i też chcemy jechać w te wakacje nad morze, syn będzie miał ponad rok ale nie wiem czy na weekend ( pewnie ciężko z noclegiem bo za bardzo na dwa dni nikt nie chce wynajmować)czy damy radę np.na tydzień.

Jakiś czas temu byliśmy w Jastrzębiej Górze i średnio mi się podobało ( wysokie klify i trzeba było schodzić i wchodzić wysokimi schodami, na niektórych plażach był cień i drzewa i jakieś latające mrowki) alee za to jak wracaliśmy to obok przejeżdżaliśmy przez Karwię i do plaży szło się krótko przez lasek co miało swój urok, deptak to główna ulica i domy i sklepy, restauracje,stragany po obu stronach, mniejsza miejscowość ale miała swój urok, nie było tlumów a zawsze można wyskoczyć jednego dnia do Jastrzębiej pozwiedzać heh

Dorota ja byłam kiedys w Grzybowie nad morzem super klimat mało ludzi jakieś 20km od Kołobrzegu ale wiadomo lepiej jechać gdzieś indziej zobaczyć coś innego . Dlatego bym chciała też jakieś spokojne miejsce . Tym bardziej że nie wiem jak to jest z takim maluchem na wakacjach :slight_smile: no na dwa dni ogólnie ciężko wynająć bo wiadomo że wolą na dłużej . Ale może przed sezonem się uda wyjechać na weekend :slight_smile:
My w lipcu jedziemy jeszcze nad jezioro i jak to przeżyje to chyba nad morzem nie będzie tak źle . Oczywiście już się skończy leżenie na plaży plackiem jak za singla trzeba będzie jakoś urozmaicić pobyt :slight_smile:

Ja się z córką wybieram na turnus rodzinny. Mąż jest zdziwiony że chcę jechać jak synek będzie miał miesiąc lub półtora miesiąca. Ale będzie na piersi to nie będzie problemu z jedzeniem jak u córki. Chcę żeby turnus był nad morzem to i jod będzie nie to co nas. Więc że jodu najwięcej jest zimą. Zawsze jak jest ciepło to można sobie coś z dzieciakami pozwiedzać jak już córka będzie po zajęciach.

Pati no powiem Ci że w strone Kołobrzegu to nie byliśmy bo od Nas to trochę jest,najdalej to chyba w Łebie bardzo mi się podobało ale ludzi masa .Koło Nas najbliżej to Stegna,Krynica Morska,Mikoszewo.Spr pojechać na dłużej chyba damy radę.Powiem Ci że przed sezonem byliśmy w górach końcówka maja i pogoda była piękna a ludzi nawet sporo.Teraz pogoda się przestawiła i już od maja jest nieraz upalnie.

No na pewno nie planowałabym wakacji za granicą. Maluch różnie moze znosić podroż zagraniczną,szczególnie lot samolotem. Poza tym na miejscu mogą byc problemy ze służba zdrowia. Moim zdaniem o wiele lepiej będzie zaplanować wakacje w Polsce.
Nie wiem czy znacie ten serwis, ale polecam sobie zajrzeć bo już kilka razy zdarzyło m się tutaj zarezerwować hotel w jednym z kurortów:
https://travelist.pl
Po pierwsze skupia wiele osrodkow w Polsce
Po drugie jest to serwis z promocjami tak wiec pokazuje które miejsca akurat mają zniżki do 75%
No i daje możliwość wykupienia wygodnych noclegów z wyżywieniem i na przykład korzystaniem ze strefy spa