Fala upałów 2026

No dziś umówiłam się na ewizyte bo tak mnie gardło bolało a nie wszystko mogę brać bo karmie piersią

Oj tak , to prawie jak w ciąży ostrożnie z lekami , ja polecam prenalen w tabletkach do ssania bardzo łagodzi :face_holding_back_tears:

Ja też całą ciążę i podczas KP prenalen na gardło stosowałam gdy było mi potrzebne plus do tego domowy sposób płukanie gardła wodą z solą i szybko przynosiło to ulgę :grinning: @Michaska możesz wypróbować :star_struck:

Mi chyba klima wyszła bokiem bo straciłam głos :face_with_peeking_eye:

To niektórzy chyba właśnie tak są bardziej wrażliwi , bo ja w klimie cały tydzień byłam i nic mi nie było . Współczuję ci , mój mąż zawsze chory jak przedawkuje z klima

1 polubienie

I właśnie dlatego boje się klimy, że raz dwa jakies kaszelki, katarki będą skutkiem ubocznym. Ale trzeba zamontować bo zwariuje u nas w mieszkaniu

Ja też mogę cały dzień siedzieć przy klimie i nic mi nie jest a za to mój mąż … jedziemy autem ja się topie jestem cała spocona włączam klimatyzację a za. 5 min on wyłącza bo albo czuję gardło albo go dziąsła bolą :joy::face_with_peeking_eye:

Czytałam gdzieś że ma być kolejna część tych fali upałów

Do nas jutro przychodzi fachowiec na wycenę klimatyzacji i zobaczyć co i jak czy da się zrobić . Mieliśmy robić za rok ale te kilka dni upałów wykończyło dosłownie.

A ja zakatarzona i z bolącym gardłem i już sama nie wiem czy ta klima mnie zrobiła czy mały zaraził :face_with_peeking_eye:

Daj znac jak to teraz wyglada cenowo :pray: chociaz jakies widelki
My napewno zalozymy po sezonie , ale jestem ciekawa jaka to jest roznica

1 polubienie

Oj tak ! Od 10 lipca ma wrócić jeszcze podobno gorsze niż było
@Michaska a miałaś ta konsultacje z lekarzem ? Mogło Ci się to zmiksować i zarazić od małego i dopełnić klimatyzacja :face_with_peeking_eye: akurat bardzo ci współczuję być chora w takim czasie :face_with_peeking_eye:

Tez jestem ciekawe ceny :slight_smile:

Jeszcze jest tez kwestia regionu polski , moj brat 2 lata temu placil 2400 , ale to bylo 2 lata temu . Nie mam odniesienia do terazznieszosci

Miałam ale za bardzo nie mam się czym leczyć bo KP i dużo leków jest zakazanych. Jadłam ibuprofen i octeangin sse z Isla. Z gardłem lepiej bo. Ke boli już ale mega wysycha i mam katar niestety

To zwykłą solą morską do psiknięcia jak Katar :frowning: albo jakieś olejki eteryczne do gorącej wody i pod ręcznik wdychać :face_holding_back_tears:

Nooo używam soli morskiej. Z gardłem lepiej ale mam taką chrypę że ledwo mówię :cry:

A ten prenalen w tabletkach brałaś ? Tam chyba pisze na gardlo i chrypkę :frowning: tak to chyba tylko gorąca herbata z miodem i cytryną

Właśnie nie brała. Myślałam o tym , bo to chyba dla kobiet w ciąży…. Na szczęście i mnie lepiej . Gorzej u synka. Dziś znów pojechaliśmy na opiekę całodobową świąteczną bo bierze już 2 antybiotyk a jest gorzej

Orany już drugi antybiotyk?! :flushed: to go coś musiało mocnego chwycić . A Ty sobie kup ten prenalen on jest na prawdę świetny dla karmiących jak najbardziej moj brat się nim wyleczył jak go coś zbierało :sweat_smile: ewentualnie możesz jeszcze psikać tanum verde to też lekarze często przepisują dzieciom i kobietom w ciąży