No dziś umówiłam się na ewizyte bo tak mnie gardło bolało a nie wszystko mogę brać bo karmie piersią
Oj tak , to prawie jak w ciąży ostrożnie z lekami , ja polecam prenalen w tabletkach do ssania bardzo łagodzi ![]()
Ja też całą ciążę i podczas KP prenalen na gardło stosowałam gdy było mi potrzebne plus do tego domowy sposób płukanie gardła wodą z solą i szybko przynosiło to ulgę
@Michaska możesz wypróbować ![]()
Mi chyba klima wyszła bokiem bo straciłam głos ![]()
To niektórzy chyba właśnie tak są bardziej wrażliwi , bo ja w klimie cały tydzień byłam i nic mi nie było . Współczuję ci , mój mąż zawsze chory jak przedawkuje z klima
I właśnie dlatego boje się klimy, że raz dwa jakies kaszelki, katarki będą skutkiem ubocznym. Ale trzeba zamontować bo zwariuje u nas w mieszkaniu
Ja też mogę cały dzień siedzieć przy klimie i nic mi nie jest a za to mój mąż … jedziemy autem ja się topie jestem cała spocona włączam klimatyzację a za. 5 min on wyłącza bo albo czuję gardło albo go dziąsła bolą ![]()
![]()
Czytałam gdzieś że ma być kolejna część tych fali upałów
Do nas jutro przychodzi fachowiec na wycenę klimatyzacji i zobaczyć co i jak czy da się zrobić . Mieliśmy robić za rok ale te kilka dni upałów wykończyło dosłownie.
A ja zakatarzona i z bolącym gardłem i już sama nie wiem czy ta klima mnie zrobiła czy mały zaraził ![]()
Daj znac jak to teraz wyglada cenowo
chociaz jakies widelki
My napewno zalozymy po sezonie , ale jestem ciekawa jaka to jest roznica
Oj tak ! Od 10 lipca ma wrócić jeszcze podobno gorsze niż było
@Michaska a miałaś ta konsultacje z lekarzem ? Mogło Ci się to zmiksować i zarazić od małego i dopełnić klimatyzacja
akurat bardzo ci współczuję być chora w takim czasie ![]()
Tez jestem ciekawe ceny ![]()
Jeszcze jest tez kwestia regionu polski , moj brat 2 lata temu placil 2400 , ale to bylo 2 lata temu . Nie mam odniesienia do terazznieszosci
Miałam ale za bardzo nie mam się czym leczyć bo KP i dużo leków jest zakazanych. Jadłam ibuprofen i octeangin sse z Isla. Z gardłem lepiej bo. Ke boli już ale mega wysycha i mam katar niestety
To zwykłą solą morską do psiknięcia jak Katar
albo jakieś olejki eteryczne do gorącej wody i pod ręcznik wdychać ![]()
Nooo używam soli morskiej. Z gardłem lepiej ale mam taką chrypę że ledwo mówię ![]()
A ten prenalen w tabletkach brałaś ? Tam chyba pisze na gardlo i chrypkę
tak to chyba tylko gorąca herbata z miodem i cytryną
Właśnie nie brała. Myślałam o tym , bo to chyba dla kobiet w ciąży…. Na szczęście i mnie lepiej . Gorzej u synka. Dziś znów pojechaliśmy na opiekę całodobową świąteczną bo bierze już 2 antybiotyk a jest gorzej
Orany już drugi antybiotyk?!
to go coś musiało mocnego chwycić . A Ty sobie kup ten prenalen on jest na prawdę świetny dla karmiących jak najbardziej moj brat się nim wyleczył jak go coś zbierało
ewentualnie możesz jeszcze psikać tanum verde to też lekarze często przepisują dzieciom i kobietom w ciąży