Fala upałów 2026

Oo tak :sob: teraz to nawet palą od spodu :smiling_face_with_tear:

1 polubienie

Trzeba to przetrwać :face_holding_back_tears: ja dzisiaj po długim czasie miałam skurcza łydki no i ledwo wkładam stopy w laczki :see_no_evil:

1 polubienie

Ja też byłam w ogródku i jest fajnie w cieniu a w domu masakra , taki nagrzany jest

Lacze sie bolu :heart: nadepnelam wczoraj na pszczole i mam dzisiaj stope jak balon :face_with_spiral_eyes:

1 polubienie

A jesteś uczulona?

Mamusie tez nie macie apetytu? U nas troche chlodniej juz a w domu zrobilo sie 26 stopni po tylu dniach upalow. W ogole mi sie nie chce jesc. Najlepiej to bym pila tylko piwo 0% i jadla arbuza.
Dzisiaj na szczescie juz chlodniej ale i tak masakra.

Mam tak samo ale coś tam jem bo wtedy nie mam w ogóle już praktycznie pokarmu a walczę o każdą kropelkę . U mnie arbuz też , do tego truskawki i borówki i tak ciągle podjadam.

Współczuję :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::face_holding_back_tears: ale podobno po ukąszeniu osy jest i tak gorzej, niż pszczoły, więc z dwojga złego…:face_with_peeking_eye: Mam nadzieję że opuchlizna szybko odpuści :smiling_face_with_three_hearts:

@Iwona6 taaak, przy takich upałach nieco gorszy apetyt, ale nie aż tak że samo picie by mi wystarczylo :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile: mniej, ale musi być coś konkretniejszego :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile:
Jestem KP, więc organizm sam się domaga kolejnej porcji kalorii :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile:

Oj tak :smiling_face_with_tear: rano zjem śniadanie a później dopiero sobie przypomniałam żeby zjeść jak głód zaczął doskwierać :smiling_face_with_tear::smiling_face_with_tear: woda woda woda z lodem wchodzi :laughing::laughing:

U nas pierwsze upały z maluchem i zdecydowanie nie są to łatwe dni. Synek bardzo sie męczy i caly spocony jest. Staramy się go chłodzić w baseniku, nawadniać i przede wszystkim smarowac spf. Drzemki to był wyczyn przez ostatnie dwa dni, dzisiaj już jest lepiej.

Taki maluszek bardzo sie męczy jednak faktycznie takie upały nie są dla maluszkow i osob starszych

Ja jestem z tych że Świątek piątek czy niedziela - głodna zawsze jestem :sweat_smile::sweat_smile:

1 polubienie

O tak arbuz super wchodzi w rakie cieple dni. Ja tez nie mam apetytu jak jest ciepło ale z racji karmienia piersią to muszę jeść regularnie

Na cale szczescie nie, ale boli mnie przy chodzeniu :confused:
@SzczesliwaMami dziekuje :heart:

1 polubienie

Ojej na taką opuchliznę to może altacetem sobie wysmaruj :confused:

1 polubienie

To u nas nie dość że upały dają w kość nam i maluchowi to jeszcze mały przyniósł indeks w ze żłobka i teraz rodzica przekazał. A katar i ból gardła w upały to jeszcze dodatkowe utrudnienie

Choroba w takie upały to najgorsze co może być . Współczuję :face_holding_back_tears:

Teraz już lżejszy tydzień będzie to akurat wyzdrowiejecie :cry::face_holding_back_tears:

Ja się zastanawiałam czy szczepienia nie przełożyć bo już nie chciałam małego dodatkowo męczyć jak takie upały, ale dziś u nas już się na całe szczęście ochłodziło, idzie oddychać, chociaż i tak się pocę bo jest wilgotno :face_with_peeking_eye:

My mamy jutro pierwsze szczepienie i ma być tak 24-25 stopni . Nie chciałabym już przekładać bo mąż wziął wolne . Zobaczymy jak to będzie .

Piłam bardzo duże ilosci wody, jesli juz przebywałam na dworze smarowalam się spf 50, miałam zasłonięte okna w pokoju + włączałam klimatyzacje. Do tego zimne napoje, czasem jakis lód na patyku oraz zimne okłady i częstrze prysznice oraz kąpiele w basenie przydomowym :slight_smile: