Fala upałów 2026

A dziękuję , w porządku. Objadłam się i jakieś drobnostki dostaliśmy. Fajnie było ale męcząco bo jednak dużo ukrop.

U rodziców pokazuje na termometrze 38stopni

1 polubienie

2 polubienia

U nas padl rekord odnotowanej temperatury :fire::hot_face:
Woda w basenie jest tak goraca , ze smialam soe dzis pod wieczor , ze wychodze z basenu zeby sie ochlodzic . Istny armagedon , ale na szczescie jutro juz o 12 stopni mniej

1 polubienie

Dokładnie, my mamy duży basen ale dużo sprzątania itd by utrzymać taki basen duży w porządku w mąż pracuje do 19 8 mówi że już nie chciałoby się mu w nim sprzątać i go pilnowac a zawsze tak było że mieszka obok nas brat męża i ma dwójkę dzieci i zawsze w weekendy wszystko wszyscy się zjeżdżali i wchodzili do tego basenu i nieraz było e nim 10dzieci a od kad urodziłam córkę na mąż pracuje długo to nie rozkładany może za rok a w tym roku kupiliśmy taki mały i mąż musiał 3 razy dolewać zimnq wodę :wink: pierwszy raz zimna a nie ciepłą:upside_down_face::face_with_peeking_eye: a u mnie córka 2 letnia ma od dwóch dni gorączkę ;/ nie wiem od czego bo nic pozatym jej nie jest a od wczoraj mnie o syna starszego boli gardło jak nie wiem i od dzisiaj syn mial 39stooni nie wiem od czego ;( i tak zaczęły się nasze wakacje :face_with_peeking_eye:

Ja mam ten 4,27m i uwazam , ze dla nas jest wystarczajacy . Nie dalobysmy rady ogarnac wiekszego chyba . Zawsze nakladamy taka czarna plachte , ale teraz woda sie tak mocno grzala , ze nie bylo takiej potrzeby . W jacuzzi dzis termometr w pompie pokazal 40 stopni , wiec sposcilismy polowe wody i dolalismy zimnej .

No teraz ci co mają basen w ogrodku to wygrywaja …ale jak takie lata będą to może warto jednak brać to pod uwagę budując się

1 polubienie

spacery po godzinie 17 :wink: i duzo niegazowanej wody

Całe szczęście klimatyzacja w domu jest i jakoś idzie znieść te temp. Niestety minus taki że wyjście na zewnątrz w wieczorowych godzinach dopiero

Masakra jest na zewnątrz tam się nie da wytrzymać nawet minuty :sob:

No masakra , ja się dzisiaj nie ruszam z domu . Może pod wieczór skoczę tylko do sklepu .

1 polubienie

Cieszymy się, że dobrze znosisz upały :heart:

Niestety, starsze osoby szczególnie słabo znoszą tak wysokie temperatury :slightly_frowning_face: Życzymy dużo zdrowia dla całej rodziny :revolving_hearts:

Mamy nadzieję, że temperatury niedługo trochę spadną :raised_hands:

Zdecydowanie, kremy z filtrem obowiązkowo przy takim słońcu :heart:

1 polubienie

A my rolety w dół i chłodzimy się w domu, bo od tej temperatury to a mi nie dobrze, a co dopiero małym dzieciom :hushed:

Taaak ja chyba sie przegrzałam boś ie tragicznie czuje

Ja dopiero rolety odsłoniłam żeby trochę świtała na wieczór zobaczyć w domu :rofl:

Wyszłam teraz na zewnątrz i jest przyjemniej niż w domu :laughing:

Teraz wyszłam na balkon faktycznie jest lepiej niż w domu . A cały dzień bałam się otwierać :rofl:

1 polubienie

Ja nawet nie odsłaniam przez te upały :see_no_evil::see_no_evil: @Karolinnna ja bym najchętniej cała noc spała na balkonie :rofl::rofl: a jak nogi? Puchną ?